Så meget for krypteret chat: FBI hiver 731 siders chat ud fra Whatsapp

Illustration: Screendump
Det er usandsynligt, at FBI har brudt selve krypteringen, men der er andre veje, skriver amerikansk techmedie.

I forbindelse med en juridisk undersøgelse af den amerikanske præsident Trumps advokat er det lykkes FBI at hive en stor mængde chatbeskeder og opkaldslister ud af advokatens ene telefon.

Læs også: Hacker som stoppede WannaCry tiltales for anden ballade

Det er bemærkelsesværdigt, fordi mange bruger tjenester som Whatsapp og Telegram netop for at beholde en vis form for privacy, når de kommunikerer digitalt. Apps som disse tilbyder nemlig brugerne at kryptere deres indbyrdes samtaler.

Men krypteringen kan omgås, skriver Ars Technica. Blandt andet skriver mediet, at der findes offentlige værktøjer der gør det muligt at vise Whatsapp-beskeder på en PC.

Læs også: Advarsel til VM-fans mod russisk hacking: Mobil og bærbar pc bør blive hjemme

Og så er man allerede langt i forhold til at se beskedernes indhold uden at skulle dekryptere beskederne.

Stadig én låst telefon

Men metoderne har altså ikke hjulpet FBI med at låse Trumps advokats anden telefon, endnu en Blackberry op. Hvorfor netop denne telefon er mere besværlig end den første er uvist. Spørgsmålet er også, hvor meget mere det ville give FBI der allerede har adgang til en stor del af advokatens omfattende Whatsapp-kommunikation.

Læs også: Apple holder efterretningstjenester ude af låste iPhones med nye ændringer

De mange beskeder og opkaldslister kommer til at fungere som bevismateriale i retssagen mod advokaten, der efter sigende skulle have betalt en større sum penge til en porrnostjerne som hold-mund-penge efter en affære mellem hende og Trump.

Læs også: Nulstil din router nu for at pacificere VPNFilter-infektion

Pornostjernens advokat jubler da også over bevismaterialet, men kan ikke undlade at bemærke, at der er tale om information, der burde være beskyttet af kryptering.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Matthias Smed Larsen

Som sikkerhedsresearcher Matt Blaze og journalist Barton Gellman har gjort opmærksom på er kryptering ikke meget værd hvis man derefter lagrer beskederne på en usikker eller sårbar måde. Hvis man er bekymret over ransagning bør man bruge funktioner såsom Signal's "disappearing messages" der sletter beskeder efter de er læst.

  • 5
  • 0
#3 Bjarne Nielsen

På dansk menes med "privatliv" den del af ens liv, som ikke er officielt, og derfor som udgangspunkt ikke vedrører andre. "Privacy" er det at kunne være alene eller i fred.

Så jeg ville nok oversætte "privacy" med "privatlivets fred" eller måske endda med "retten til privatlivets fred". Og så er det kortere at sige "privacy".

Det er dog muligt at ordet "privatliv" snart bliver forfladiget til at også at dække den samme betydninger som ordet "privacy", som mange af vores danske ord bliver, når der er et engelsk ord, som lyder på samme måde, men ikke helt betyder det samme.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere