Så mange gange måtte Microsoft og Google udlevere til de amerikanske myndigheder

På et halvt år har Microsoft og Google delt 25.000 kontoinformationer med de amerikanske myndigheder.

En række it-giganter har nu løftet sløret for, hvor mange brugerdata, de har måttet dele med de amerikanske myndigheder - de såkaldte FISA-anmodninger. Det skriver amerikanske Ars Technica.

Læs også: Så mange gange måtte telegigant udlevere data til myndighederne

FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act) er en omdiskuteret amerikansk lov, der tillader amerikanske myndigheder at indsamle informationer om eksempelvis udlændinge.

I januar til juni 2013 har it-giganterne måttet dele informationer om en række konti med de amerikanske myndigheder. Microsoft har delt informationer om mellem 15.000 og 15.999 konti, mens Google har delt informationer om mellem 9.000 og 9.999 konti.

Det er vigtigt at understrege, at ingen af virksomhederne modtog mere end 1.000 anmodninger. Samtidig kan én person nemt have flere konti. Der er altså ikke tale om, at Microsoft eksempelvis har delt informationer med de amerikanske myndigheder om op mod 15.999 personer.

Læs også: Så mange gange har Google udleveret oplysninger om danskere til staten

Til sammenligning modtog Google i perioden januar til juni 2013 37 anmodninger fra de danske myndigheder om samlet 56 konti - i 65 procent af tilfældene blev anmodningerne imødekommet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kasper Hovgaard

I modsætning til NSAs og nationale efterretningstjenesters infame sessionslogning af alting, som Snowden ved flere lejligheder har oplyst ikke bruges til terrorefterforskning, drejer disse udleveringer sig nok i højere grad om konkrete mistanker.

... Men det er naturligvis stadig mest interessant HVILKEN type mistanke + information, som blev udleveret, samt hvor velbegrundet mistanken mon var? Det er jo allerede kommet frem, at NSA-ansatte talrige gange har misbrugt deres stilling til personligt snageri samt industrispionage.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere