Så mange gange har Google udleveret oplysninger om danskere til staten

Google har netop offentliggjort sin seneste gennemsigtighedsrapport, som afslører, hvor mange gange selskabet har udleveret oplysninger om danskere til staten.

I første halvår af 2012 har Google modtaget 32 anmodninger fra statslige myndigheder i Danmark om at udlevere brugerdata. Det fremgår af Googles seneste opgørelse om gennemsigtighed.

De 32 anmodninger dækker ifølge Google over 32 brugerkonti hos Google.

Ifølge Googles opgørelse har selskabet helt eller delvist efterkommet myndighedernes anmodning i 78 procent af tilfældene.

Anmodningerne kommer fra retslige myndigheder og dækker over anmodninger om data fra både Google og Youtube.

Samlet set har Google observeret en stigning i antallet at anmodninger fra 15.744 anmodninger på verdensplan i første halvår 2011 til 20.938 i første halvår 2012.

Der har været en generel stigning i antallet af anmodninger, siden Google første gang offentliggjorde en opgørelse i slutningen af 2009.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Casper Thomsen

Er det monstro også en stigning relativt til antal brugere?

Altså, jo flere brugere af Gmail Google har, des flere gange udleverer de formentlig også data. Jeg forestiller mig at der kommer flere og flere brugere af Gmail, så det er vel ikke overraskende at der også flere gange udleveres data.

Man kunne undersøge om antal-udleveringer/antal-brugere er opad- eller nedadgående. Hvis antallet af aktive brugere er steget fra 350E6 til 425E6 fra januar til juni så er det vel ikke urealistisk at det reelt er et fald pr. bruger. (En del af dem er formentlig pga. Android ...)

  • 1
  • 2
#2 Jacob Nordfalk

Som privat virksomhed er de vel ikke forpligtet til at offentliggøre den slags rapporter. Prisværdigt at de gør det alligevel, og en god idé.

Hvordan står det til hos andre firmaer, offentliggør f.eks. MS eller Yahoo rapporter over deres udleveringer?

  • 3
  • 0
#3 Jacob Nordfalk

Har fundet svaret: http://googleblog.blogspot.dk/2012/11/transparency-report-government-req... og skriver det her så andre ikke behøver lede

'But we’re heartened that in the past year, more companies like Dropbox, LinkedIn, Sonic.net and Twitter have begun to share their statistics too.'

Jeg søgte lidt, for der er jo sindssygt mange der har en hotmail/live konto hos MS, og hvad med dem?

Intet at finde på Google, så jeg gjorde det årlige besøg på Bing.

http://www.bing.com/search?q=microsoft+transparency+report&go=&qs=ds&for...

Jeg kan så se at MS er aktiv inden for feltet, men det er (gys) på en anden måde... :-|

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere