Så let finder du et hvilket som helst CPR-nummer

Illustration: leowolfert/Bigstock
Flere mobilselskabers onlineløsninger gør det muligt for alle og enhver at finde en given persons CPR-nummer. Også selvom branchen har kendt til problemet i årevis.

Fornavn og efternavn. Det er alt, man behøver for at finde folks CPR-numre. Og så skal man ikke engang være hacker-geni, men bare være i stand til at skrive på et tastatur samt væbne sig med tålmodighed.

I hvert fald ifølge it-iværksætter Søren Louv-Jansen, der for at demonstrere sin pointe har udviklet CPR-lotteriet, hvor man kan gætte på folketingspolitikeres CPR-numre.

Læs også: Dansk hjemmeside har adgang til alle CPR-numre: Her er Thornings CPR-nummer

»Jeg skal bare bruge en persons for- og efternavn. Jeg behøver ikke engang mellemnavnet,« siger Søren Louv-Jansen.

Hos mange mobilselskaber skal man indtaste navn og CPR-nummer, når man skal oprette et nyt abonnement. I og med at der er et begrænset antal gyldige CPR-numre til hver fødselsdato, er det bare at gå i gang. Når man ikke får meldt fejl og får lov at komme videre til næste skærm, ved man, at det var det rigtige CPR-nummer.

Der er altså ikke tale om, at Søren Louv-Jansen har adgang til noget, som alle andre ikke også har adgang til. Han har bare skrevet et program i en Chrome-browser, der automatisk indtaster de forskellige oplysninger. Så går det lidt hurtigere. Men ifølge ham selv gør det ikke egentlig nogen forskel.

»Det er helt lavpraktisk. Du kunne virkelig gøre det manuelt, så ville det bare gå lidt langsommere,« siger Søren Louv-Jansen til Version2.

Færre fejl end før

Da Søren Louv-Jansen for et år siden for første gang gjorde opmærksom på problemet, var det langt mere udbredt. Der havde alle mobiludbydernes hjemmesider ifølge ham fejlen.

»I dag er der nogle enkelte, der stadig har problemet. De fleste har forstået, at de skal gøre noget ved det,« siger Søren Louv-Jansen til Version2.

Nogle selskaber har forsøgt at lukke hullet, men ifølge Søren Louv-Jansen siver det stadig. Eksempler på dette er Bibob og CBB Mobil. Hos dem bliver man stoppet, femte gang man taster et forkert CPR-nummer. Men næste dag kan man prøve igen.

»Man kan stadig godt finde det gennem dem - det tager bare længere tid. Hvis man nu for eksempel skal slå 100 numre op, og man kan slå fem op om dagen, så tager det jo bare 20 dage at finde ud af, om det er rigtigt. Man finder det til sidst,« siger Søren Louv-Jansen til Version2.

Søren Louv-Jansen har flere gange gjort opmærksom på eksistensen af problemet, blandt andet i TV 2 Nyhederne i maj 2012, og sammesteds igen i april 2013.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Leif Neland

»Man kan stadig godt finde det gennem dem - det tager bare længere tid. Hvis man nu for eksempel skal slå 100 numre op, og man kan slå fem op om dagen, så tager det jo bare 20 dage at finde ud af, om det er rigtigt. Man finder det til sidst,«

Er det 5 gange pr navn eller pr. ip?

Hvis det er pr ip, har det ingen effekt, og så kan vi hurtigt få offentliggjort Marianne Vestagers CPR-nummer.

Der burde blive spærret permanent i cpr-registret, også fra andre selskaber, og kun genåbnes efter verifikation via papirbrev eller nemid.

 • 0
 • 0
Thomas Johansen

Det er ikke kun private virksomheder som har problemet.

Prøv at finde din registreringsattest frem, og gå igang med at ejerskifte din bil i det digitale motorregister, så får man mulighed for at forsøge sig frem med cpr opslag. Hvilket er helt fint, men det viser bare endnu engang hvorfor cpr numre ikke kan bruges som validering.

 • 0
 • 0
Søren Louv

Hej Version2-læsere,

Jeg har fået semi-mundkurv på af Datatilsynet, og skal nedtage CPR Lotteriet - men det løser jo ikke det oprindelige problem: at CPR numre er utrolig nemme af finde, og Datatilsynet stadig behandler dem som personfølsomme.

Det ville hjælpe mig UTROLIGT meget, hvis I (som Thomas Johansen ovenfor) kan komme på eksempler, hvor man skal indtaste navn og CPR-nummer, og hvor den validerer det "live" i browseren.

På den måde kan jeg fortsætte med at gøre opmærksom på problemet. Mit mål er, at CPR-registeret i sidste ende blive åbnet op, og vi får en ny måde at verificere identiteter på.

Med venlig hilsen Søren Louv-Jansen

 • 0
 • 0
Cristian Ambæk

Hvis man kender de første 6 cifre af et CPR nummer. Hvordan regner man så de 4 sidste ud?

Hos kvinder(så vidt jeg husker) skal CPR nummerets 2 sidste cifre ende på et lige tal.

Hvordan regner man så ud hvor mange tal kombinationer der kan være. Hvis man skal regne et 10 cifret tal ud, hvor du kender de 6 første cifre og man ved de 2 sidste skal ende på et lige tal.

Er der en der sidder inde med et fikst lille program / script man kan bruge til.

1 at vise de tal kombinationer man skal afprøve. Hvis man som overstående kender X antal cifre i forvejen.

eller

2 #1 + validere dem mod diverse mobil udbydere samt cpr-validering.dk eller andre sider der tilbyder CPR validering.
 • 0
 • 0
Jacob Havskov Lauritsen

Det ville hjælpe mig UTROLIGT meget, hvis I (som Thomas Johansen ovenfor) kan komme på eksempler, hvor man skal indtaste navn og CPR-nummer, og hvor den validerer det "live" i browseren.

Jeg kan huske jeg blev ret forarget da jeg skulle melde en flytning i Aarhus kommune (http://www.aarhus.dk/da/borger/bolig-og-byggeri/Flytning.aspx - ca. 6 måneder siden). Jeg kunne skrive CPR-nummeret på min kæreste (som jeg ikke boede sammen med på det tidspunkt), og så poppede den frem med fuldt navn (og vistnok også nuværende addresse?). Det kræver selvfølgelig at man skal logge ind med NEM-ID, hvilket fjerner scripting samt anonymitetsmuligheden, men til gengæld er der tale om et "hul" ved en offentlig myndighed. Jeg har ikke testet siden, og heller ikke testet om der er et loft for antal opslag. Jeg får en fejl smidt i hovedet når jeg prøver at logge ind med nem-id nu, så jeg kan ikke teste siden lige pt.

 • 0
 • 0
Cristian Ambæk

Er der nogle der ved hvordan CPR nummeret i 2013 er bygget op.

F.eks. 2006 Ciffer 1 og 2 angiver hvilken dato i måneden personen er født på. Ciffer 3 og 4 angiver hvilken måned personen er født i. Ciffer 5 og 6 angiver et tocifret årstal personen er født i. Ciffer 7 angiver hvilket århundrede personen er født i, se tabel herunder. Ciffer 8 og 9 er et løbenummer. Ciffer 10 angiver dels kønnet på den person nummeret tilhører, dels virker det som kontrolciffer. Er cifferet lige, er der tale om en kvinde (eller pige) – er det ulige, tilhører nummeret en mand (eller dreng).

Hvad er forskellen på "CPR nummerets 2 sidste cifre ende på et lige tal". Og så: CPR nummeret skal ende på et lige tal?

Hvis du mener at de 2 sidste cifre skal være lige er det forkert.

Så hvad er rigtigt?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere