Fornavn og efternavn. Det er alt, man behøver for at finde folks CPR-numre. Og så skal man ikke engang være hacker-geni, men bare være i stand til at skrive på et tastatur samt væbne sig med tålmodighed.
I hvert fald ifølge it-iværksætter Søren Louv-Jansen, der for at demonstrere sin pointe har udviklet CPR-lotteriet, hvor man kan gætte på folketingspolitikeres CPR-numre.
»Jeg skal bare bruge en persons for- og efternavn. Jeg behøver ikke engang mellemnavnet,« siger Søren Louv-Jansen.
Hos mange mobilselskaber skal man indtaste navn og CPR-nummer, når man skal oprette et nyt abonnement. I og med at der er et begrænset antal gyldige CPR-numre til hver fødselsdato, er det bare at gå i gang. Når man ikke får meldt fejl og får lov at komme videre til næste skærm, ved man, at det var det rigtige CPR-nummer.
Der er altså ikke tale om, at Søren Louv-Jansen har adgang til noget, som alle andre ikke også har adgang til. Han har bare skrevet et program i en Chrome-browser, der automatisk indtaster de forskellige oplysninger. Så går det lidt hurtigere. Men ifølge ham selv gør det ikke egentlig nogen forskel.
»Det er helt lavpraktisk. Du kunne virkelig gøre det manuelt, så ville det bare gå lidt langsommere,« siger Søren Louv-Jansen til Version2.
Færre fejl end før
Da Søren Louv-Jansen for et år siden for første gang gjorde opmærksom på problemet, var det langt mere udbredt. Der havde alle mobiludbydernes hjemmesider ifølge ham fejlen.
»I dag er der nogle enkelte, der stadig har problemet. De fleste har forstået, at de skal gøre noget ved det,« siger Søren Louv-Jansen til Version2.
Nogle selskaber har forsøgt at lukke hullet, men ifølge Søren Louv-Jansen siver det stadig. Eksempler på dette er Bibob og CBB Mobil. Hos dem bliver man stoppet, femte gang man taster et forkert CPR-nummer. Men næste dag kan man prøve igen.
»Man kan stadig godt finde det gennem dem - det tager bare længere tid. Hvis man nu for eksempel skal slå 100 numre op, og man kan slå fem op om dagen, så tager det jo bare 20 dage at finde ud af, om det er rigtigt. Man finder det til sidst,« siger Søren Louv-Jansen til Version2.
Søren Louv-Jansen har flere gange gjort opmærksom på eksistensen af problemet, blandt andet i TV 2 Nyhederne i maj 2012, og sammesteds igen i april 2013.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.