Så kom der hul igennem TDC's fiber: Ny internetudbyder åbner gigabit-net for kunder

Efter et års kamp med TDC kan den nye internetleverandør Gigabit nu begynde at tilbyde internet med 1 gigabit/s i både upload og download. I første omgang i Ballerup-området, før det bliver bredt ud til hele Dong-nettet.

River du dig i håret over TDC's fiberprodukter - hvor for eksempel uploadhastigheder er sat lavere end downloadhastigheder - er der en ny mulighed på vej i hovedstadsområdet.

Den lille internetudbyder Gigabit har nemlig langt om længe fået hul igennem hos TDC, så firmaet den 27. februar får de første 50 kunder online. Det fortæller Baldur Norddahl, partner i Gigabit.dk.

»TDC har leveret nu. Der var lidt begyndervanskeligheder med deres software, men de første kunder er oprettet manuelt nu. Vi har testforbindelser, der kører nu, og så går de første kunder live den 27. februar,« siger han til Version2.

Gigabit.dk har dermed brugt et helt år på at få adgang til såkaldt ’rå fiber’ hos TDC, som på grund af sin dominerende størrelse er forpligtet til at give andre selskaber adgang til kablerne. På det første møde i februar 2013 lød meldingen, at det ville tage tre måneder, men det endte altså med at tage et år.

Version2 skrev om Gigabits kvaler i december, og det fik TDC til at beklage den lange ventetid. Meldingen lød dengang, at problemerne ville være løst i januar, så Gigabit kunne komme i gang med test og gøre klar til at tilkoble kunder.

Læs også: Efter 10 måneder: TDC har endnu ikke givet fiberkonkurrent adgang

Læs også: TDC beklager: 10 måneders ventetid for fiberkonkurrent er for længe

Og selvom et års kamp med TDC ikke var lagt ind i forretningsplanen for Gigabit, er der ingen bitterhed eller økonomiske problemer hos fiberiværksætterne.

»Vi er blevet forsinket væsentligt i forhold til, hvad vi gerne ville, men det betyder ikke noget for økonomien og firmaets overlevelseschancer. Vi har en solid opbakning fra vores investor,« siger Baldur Norddahl.

Investoren er hans bror, Bjarni Norddahl, som blandt andet har tjent en sum penge på webtjenesten Ordbogen.com.

Nu handler det om at se frem og skridt for skridt komme i gang med at få kunder.

»Vi starter med 50 kunder, for vi vil gerne lige se det virke, før vi ruller en stor kampagne ud. Og så udvider vi ved knopskydning. Vi rykker ind i naboområder til der, hvor vi er i forvejen. Fordi vi bruger vores eget udstyr, skal vi have det installeret på centralen i et område, før vi kan have nogen kunder der,« forklarer han.

Gigabit er begyndt med centralen i Ballerup og kan dermed tage imod kunder i Ballerup, Måløv, Smørum og Ledøje. Og efterhånden som andre centraler bliver taget i brug også, vil antallet af potentielle kunder stige til op mod de 100.000 husstande, som bliver passeret af Dongs fibernetværk. Siden købte TDC hele netværket, der spreder sig i hovedstadskommunerne og i Nordsjælland.

Vil udvide med ComX-netværk

Konceptet med at tilbyde internetforbindelser på 100 megabit eller 1 gigabit kræver fiber fra start til slut, og derfor er det i første omgang Dong-fibernettet, som Gigabit-folkene har kastet sig over. Men der er også dukket nye muligheder op.

»TDC sendte en mail ud om, at nu kunne man også få adgang til rå fiber i ComX-netværket (som TDC også har købt, red.). Det syntes vi lød vældig spændende, så det hoppede vi straks på. Vi har opstartsmøde med TDC om det i denne uge, men jeg ved ikke, hvor hurtigt de kan rykke på det,« siger Baldur Norddahl.

ComX-netværket, som primært er blevet lagt ud til boligforeninger i København og omegn, giver omkring 10.000 ekstra potentielle kunder til Gigabits forretning. Og finten er, at ComX lagde fiber helt ind til hver lejlighed i stedet for at fordele datastrømmene via et normalt lokalnetværk (LAN).

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (50)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Lars Hansen

Hvis TDC havde været et statsejet firma som bare skulle tilbyde alt hvad de har til andre private firmaer. Altså bare stå for infrastrukturen og intet andet...

Så havde vi sikkert haft fiber over hele linien i stedet for som nu hvor TDC skal bekæmpe alt og alle fordi de også skal tjene penge.

TDC burde være som BaneDanmark/Movia og kun udbyde "skinner/ruter" til andre private firmaer.

 • 37
 • 1
#3 Jarle Knudsen

»TDC sendte en mail ud om, at nu kunne man også få adgang til rå fiber i ComX-netværket (som TDC også har købt, red.). Det syntes vi lød vældig spændende, så det hoppede vi straks på. Vi har opstartsmøde med TDC om det i denne uge, men jeg ved ikke, hvor hurtigt de kan rykke på det,« siger Baldur Norddahl.

ComX-netværket, som primært er blevet lagt ud til boligforeninger i København og omegn, giver omkring 10.000 ekstra potentielle kunder til Gigabits forretning. Og finten er, at ComX lagde fiber helt ind til hver lejlighed, i stedet for at fordele datastrømmene via et normalt lokalnetværk (LAN).

Som kunde hos ComX siger jeg FANTASTISK og JA TAK! :O)

(det bliver dog spørgsmål om rigtig pris)

 • 12
 • 0
#5 Lars F. Jensen

(det bliver dog spørgsmål om rigtig pris)

"Privat Oprettelse: 1.999,- Gigabit Internet: 349,- / måned 100/100 Mbit/s Internet: 239,- / måned Ekstra IPv4 adresse: 10,- / måned Bindingsperiode 6 måneder, min. pris 4.093,- / 3.433,-

Vi har en høj fair-use grænse på 1 TB (TeraByte) data om måneden."

"Erhverv 1000/1000 Mbit/s med 10 TB datapakke (*): 2.500/måned 1000/1000 Mbit/s med fri trafik: 4.500/måned ... Forudsætter en adresse tæt på et fiberknudepunkt." /kilde http://www.gigabit.dk/

"Fair-use" grænsen på 1 TB/md er det dobbelte af Telias pt. højeste mobil-data grænse, men det halve af youSees højeste grænse for interne via kabel-tv.

Lars :)

 • 6
 • 0
#6 Christian Nobel

"Fair-use" grænsen på 1 TB/md er det dobbelte af Telias pt. højeste mobil-data grænse, men det halve af youSees højeste grænse for interne via kabel-tv.

Men måske man så også skal skive hele sandheden!

Gigabits Fair-use grænse betyder at hastigheden sættes ned til 100Mbps - altså hvad sættes hastigheden så ned til for dem der køber en 100Mbps forbindelse hos Gigabit?

Og hvad sættes hastigheden lige ned til ved overskridelse af Telias og YouSees Fair-use grænse?

 • 7
 • 1
#7 Jesper Heden

Rigtig rigtig god pointe, med at deres fair-use betyder de sætter hastigheden ned til 100mbit mod Yousee som kan lukke ens forbindelse. De måtte også gerne komme op til os - vores 30 år gamle yousee infrastruktur kan snart ikke mere, så ville det være rart hvis nogen gad lægge fiber.

 • 1
 • 0
#8 Pascal d'Hermilly

Det jeg ønsker er at kunne købe en 100/100 fiber til mit arbejde som ikke koster 2500 eller 1600 om måneden. Den må ikke koste mere end 750kr/md. Vi har ikke brug for mere forsyningssikkerhed end private da vi alligevel har en trådløs backuplinje - jeg ved ikke om det kræver et andet modem end private... vi vil gerne betale oprettelse - men ikke noget med 36 måneders binding.

 • 5
 • 0
#9 Baldur Norddahl

Gigabits Fair-use grænse betyder at hastigheden sættes ned til 100Mbps - altså hvad sættes hastigheden så ned til for dem der køber en 100Mbps forbindelse hos Gigabit?

Jeg skal have opdateret hjemmesiden så at det fremgår lidt mere klart. Der er ingen fair use grænse på 100 Mbps produktet, så der kan man bruge løs ubegrænset.

Vi har en fair use på 1000 Mbps af to årsager. Dels så benytter vi en teknologi hvor op til 64 brugere deles om en 2,4 Gbps forbindelse. Det er ikke noget problem ved normalt brug, men hvis to-tre brugere gik helt amok med gigabit-hastighed, så kunne de teoretisk bevirke nedsat hastighed for resten.

Den anden ting er at vi køber båndbredde af transitudbydere til en væsentlig højere pris end det vi selv sælger til. Hvis en 100 Mbps bruger benytter forbindelse fuldt ud, så taber vi penge, men det er i en størrelsesorden så at vi kan håndtere det. På 1000 Mbps kan man bruge for tusinder om måneden i trafik, hvis man bare fik lov til at gå amok.

Tanken med 1000 Mbps med fair use er at man får mulighed for at nyde den hurtige hastighed, så længe man anvender linjen "normalt". Hvis man har brug for at lave en tung hosting tjeneste, så må man betale en pris der er tættere på de priser, vi selv betaler.

At grænsen er på lige 1 TB skyldes almindelig forsigtighed. Det er nemmere at sætte den op på et senere tidspunkt end at det er sætte den ned. Vi vil altid have en grænse, som ikke begrænser normalt brug af linjen. Man skal kunne streame TV alt det man vil etc. Kommer man til at overskride grænsen, så sker der ikke andet end at man bliver begrænset til 100 Mbps resten af måneden. Jeg tror der er meget få der konsekvent overskrider 1 TB hver måned.

 • 21
 • 2
#10 Jens Jönsson

vores 30 år gamle yousee infrastruktur kan snart ikke mere, så ville det være rart hvis nogen gad lægge fiber

Det er da bare et spørgsmål om at den bliver opgraderet med rette udstyr. Men det er vel en antenneforening, som har skrevet en flere års kontrakt med YouSee, så de nu er låst fast....

Kan ikke forestille mig at hvis det er YouSee ejet net, at de lader det syne hen...

 • 2
 • 0
#11 Søren Helsted

Der kommer vel også TDC-skat på. Tror jeg betaler 99 kr/mdr hos waoo som sikkert er, hvad de betaler for at bruge TDCs fiber... Håber teknikken kommer til at virke smertefrit, incl automatiseret opsætning, overvågning og oplysning til kunder om abnormaliteter via selvvalgt medie, f.ex. sms, push, etc., og at TDC samarbejder. Mit fibernet hos waoo har udfald i perioder som jeg har mistanke om skyldes enten setup hos TDC: fysiske(!) servere som skal genstartes eller manglende vilje til at yde support og i det hele taget hjælpe de virksomheder, der benytter sig af fiberet og ikke er i TDC familien. Jeg kunne jo naturligvis tage fejl og at internet bare ikke er så kommoditiseret som jeg gerne så... Men - velkommen til, glæder mig til i kommer til mit område, så vil jeg se om I kan konkurrere med waoo som vel er den anden ikke-TDC udbyder på fiber i "DONG området" ;-)

 • 3
 • 1
#12 Jakob Damkjær

Men intet tiltag for de sidste 10-20 meter hvor fiber ikke allerede er etableret helt ind til en router ?

Hvis det er priserne så vil det aldrig blive udbygget af nogen... Det vil kræve flere årtier inden en indgravning kan betale sig mm det stadig koster hvad det koster.

Kom frisk politikere lav en lov om statsbetalt bonus ved nedgravning af tomrør eller fiber ved andet grave arbejde.

 • 0
 • 0
#13 Rasmus Rask

Hej Baldur,

Tillykke med adgangen!

Til info:

Jeg skal ærligt sige at jeg ikke (i øjeblikket) er potentiel kunde, men ville for sjov se om I kan levere på min adresse.

Selvom jeg indtaster min fulde adresse, med postnummer og by, skal jeg vælge mellem alle mulige irrelevante veje og/eller i andre byer, selvom der er et nøjagtigt match på listen.

Klikker jeg på den rigtige vej, får jeg en uoverskuelig blok adresser (husnumre + sal + side), selvom jeg allerede har indtastet mit husnummer.

Der er ikke plads til min adresse i den store blok, som fortsætter udover sidekanten, men det lader ikke til at være muligt at scrolle.

Havde jeg tænkt mig at bestille (via jeres hjemmeside), havde det ikke kunnet lade sig gøre.

 • 4
 • 0
#17 Claus Mattsson

Først og fremmest STORT tillykke!! Det er jo intet mindre end FANTASTISK!

Vedr. ComX, så har vi fået etableret nyt net i vores ejendom for godt og vel otte måneder siden. Vi har fiber til ejendommen og Coax+PDS rundt til lejlighederne, så der vil I ikke kunne komme til at levere en 'Rå fiber' adgang. Desværre. Vi ejer også selv nettet fra knudepunkt til lejlighederne. Men selvfølgelig interessant om I kan levere via fiberen, når aftalen med ComX udløber om 2 1/2 år.

Inden da forventer jeg at flytte til Birkerød, hvor der er TDC Fibernet adgang og så er det selvfølgelig Gigabit der helst skulle levere den nye forbindelse. Så håber I er klar indenfor et års tid!!

Godt gået igen!

//Claus

 • 0
 • 0
#20 Peter Sørensen

Jeg syntes da det er fint når man kan streame HD film, surfe frit rundt på nettet og sådan noget, det er 100/100 ikke nødvendigt til.

Man kan svare meget enkelt. Når først infrastrukturen (hurtigt internet) er der, kan vi begynde at drage fordel af de hurtige hastigheder. Ex, hvis du ejer en chromebook med chrome OS, vil du ikke kunne leve uden mindst 100/100 mbit internet. På sigt bliver internettet jo lige så hurtigt som forbindelserne inde i din computer, hvorfor det er ekstremt relevant med hurtige op og ned hastigheder på dit net.

 • 1
 • 5
#21 Jarle Knudsen

Jeg syntes da det er fint når man kan streame HD film, surfe frit rundt på nettet og sådan noget, det er 100/100 ikke nødvendigt til.

Du kører heller ikke hver dag 250km/t, gør du? Ikke nødvendig men godt at kunne hvis behoved melder sig :O)

PS. Reinstallerede lige Windows 7 + Office2010. Efter installationen skulle de have i alt ca. 2GB updates (!) efter service packs O_O

 • 2
 • 4
#23 Lars Lundin

Baldur,

Tillykke med at I er nået så vidt!

I en kortere periode var vi jo kolleger og med det vores arbejdsgiver kunne fortælle om TDC, må jeg formode at TDC har forhalet leveringen af fiber i et helt bevidst forsøg på at drive en opstart som Gigabit ud i en konkurs.

Jeg synes det er skandaløst hvis TDC kan nøjes med at beklage forsinkelsen, det retfærdige vil være at de betaler en klækkelig bod til Gigabit.

Giv gerne et link, der opdateres med jeres udvidelser, så I som et minimum kan blive anbefalet til familie og venner.

 • 3
 • 2
#24 Dennis Skovborg Jørgensen

Jeg syntes da det er fint når man kan streame HD film, surfe frit rundt på nettet og sådan noget, det er 100/100 ikke nødvendigt til.

Billigste forbindelse fra fx. Fullrate er 200kr/md for 12/1 (eller hvad kobberet nu kan trække). Så det er vel så egentlig ikke specielt interessant om Gigabit leverer 100/100 eller 20/20 eller whatever til 240kr/md. De vil (forhåbentlig da) levere en markant bedre forbindelse til ikke så meget mere om måneden.

Som nystartet firma på nyere teknologi kan de sikkert ikke levere noget overhovedet for mindre end den pris, og så må de jo konkurrere på et andet tal.

 • 6
 • 0
#25 Niklas Pedersen

Jeg må indrømme jeg har lidt delte meninger om projektet. Jeg synes det er fint de giver et forsøg, og prøver at lancere gigabit og fiber til folket. Fair use på 1TB lyder dog umiddelbart ikke af meget, ved 1 gigabit/sec svarer det til cirka 2 times og 15 minutters fuld forbrug af linien, det er hurtigt overstået. Og hvad tælles, både indgående/udgående trafik? Hvis det er begge dele er det hovedrystene.

En 100 megabit forbindelse smider omkring de 32TB ved fuld udnyttelse, så det lyder lidt mærkeligt at man får 32 gange så meget kapacitet stillet til rådighed ved 100 megabit, kontra man får ved gigabit. Men sådan går det vel når man ikke har kapacitet nok.

Og så er jeg noget skuffet over at se deres routing - en enkelt transit provider? Ingen peerings, ingen redundans, ikke engang til stede på DIX'en - lidt mærkeligt man ikke vil være der, når man brokker sig over dyre transit priser. Det ligner mere et hobby projekt end en ægte ISP, ihvertfald indtil videre. Vil lige nævne at det er gættet ud fra de hoster deres egen hjemmeside, så det er dens IP jeg har brugt som udgangspunkt. Hvis det er tale om den, så har de ikke engang deres eget AS, det virker noget mærkeligt. Måske de har et andet IP range fra deres eget AS, men det har jeg ikke kunne finde.

Jeg ønsker dem dog al held og lykke med projektet, håber da bestemt det bliver en success og de for forbedret deres setup med tiden.

 • 2
 • 7
#26 Baldur Norddahl

Hej Nicklas, du gætter lidt rigeligt :-). Vores website er pt. ikke hostet på vores eget net af historiske årsager. Det var nødvendigt med et website før vi havde et net og et sted at have en server, så derfor er det installeret på en server der står et helt andet sted. Det bliver flyttet snarest.

Vores transitudbydere er TDC og Cogentco. Vores ASN er AS60876.

Det er lidt vel rigeligt forlangt at vi etablerer peerings med alt og alle før vi har noget trafik at udveksle.

 • 12
 • 0
#27 Niklas Pedersen

Hej Baldur,

Tak for svaret - ved nu ikke om jeg gætter rigeligt ;). Jeg skriver det er baseret ud fra jeres hjemmesides IP, så det kan være forkert hvad jeg skriver, hvis i ikke selv hoster den fra jeres eget net. Men udover at i har Cogent med (ville personligt aldrig benytte dem som transit), så er billedet jo sådanset det samme. Dog er TDCs peering af en noget anden kaliber end Global Connect, så det er da væsentligt bedre end først antaget.

Og jeg synes faktisk ikke det er for meget forlangt at man har nogle peering aftaler inden man går igang, tværtimod virker det som det mest naturlige for at få billigere trafik end ved transit, også selvom jeres volume ikke er så stor til at starte med.

Men som jeg skriver, så håber jeg det kommer med tiden og det synes jeg giver du udtryk for at det gør, så det er jo positivt.

 • 0
 • 6
#29 Baldur Norddahl

Vores transitaftaler er flatrate, så ekstra peering er blot en udgift så længe vi ikke udnytter transitaftalerne fuldt ud.

DIX er alt for dyre. Det koster 40.000 kroner årligt at få en 1 Gbps port og 60.000 kroner årligt at få 10 Gbps. Det betyder at 1 Gbps aldrig kan betale sig, og 10 Gbps kun hvis man har mange Gbps trafik at udveksle. DIX har ikke opdaget at transitpriserne er faldet drastisk. Jeg forstår ikke hvad de skal med alle de penge, køber de en ny core switch hver 6. måned - eller fester bestyrelsen bare igennem?

Vores net er ikke dårligere blot fordi vi ikke er på DIX. Alle danske udbydere har en god forbindelse til TDC og derigennem også en god forbindelse til os. Vi har nul motivation for at tilslutte os DIX. Det giver ikke bedre net og det sparer ikke penge.

 • 11
 • 0
#30 Frits Knudsen

Her omkring -- i Esbjerg og sikkert mere end det -- har Sydenergi lagt fiber ud. Har Gigabit mon prøvet at leje sig ind på det net? Jeg klarer mig med en DSL-forbindelse, men der er jo nogen, der ikke kan få båndbredde nok!

 • 2
 • 0
#32 Martin Rasmussen

Hej Baldur Mindre detalje sikkert, men via HE; http://bgp.he.net/AS60876#_asinfo kan jeg endnu ikke se at i peerer med Cogentco - Jeg går ud fra at det bare et spørgsmål om tid før vi ser dem på denne liste? Jeg kan heller ikke finde jer på peeringdb.com, ik' at den giver så meget mere info end HE's side, hvis i var der, men opdaterede info er vel altid at foretrække:) Sidst, men ikke mindst, vil i være til stede på COPHIX? Jeg mindes du har snakket varmt for at en Gbit flatrate hos en af udbyderne på Interxion er billigere end hvad DIX kunne tilbyde til samme pris - Set i det lys kan jeg kun give dig ret i at DIX er blevet alt for dyre. Men, hvis i køber transit igennem en udbyder hos Interxion, er det vel meget oplagt at lave public peering der, specielt nu hvor det er gratis i øjeblikket? Har i noget reelt estimat på hvornår testen med de 50 kunder kan være overstået/fuldført, og i hvor hurtig grad i så spreder jer til resten af TDC(DONG)'s fibernetværk?

 • 1
 • 0
#33 Niklas Pedersen

Baldur, hvis i har rigeligt trafik, så forstår jeg ikke du nævner det som årsag til at i har et 1TB fair use. Eller det gør jeg jo så, fordi som vi begge skriver, så er der ikke kapacitet nok i jeres net til at levere mere. Uanset hvad, så ændrer det ikke rigtigt på min kritik.

Jeg blev bare glad da jeg så man endelig kunne få gigabit forbindelse til fornuftig pris, og blev så skuffet da jeg så det kun gælder 2 timer og 15 minutter om måneden - årsagerne underordnet.

Men det bliver spændene at se hvad de andre internet udbydere på markedet vil tilbyde, nu hvor de også kan få en bid af TDCs fiber netværk.

 • 0
 • 4
#34 Baldur Norddahl

Energiselskaberne gik sammen om Waoo og smed alle andre ud af deres net. Så det er ikke muligt for os at få en aftale med SE. Vi kan kun håbe på at myndighederne beslutter at de har en dominerende stilling på markedet, og derfor bør reguleres på samme måde som TDC.

 • 4
 • 0
#35 Baldur Norddahl

Mindre detalje sikkert, men via HE; http://bgp.he.net/AS60876#_asinfo kan jeg endnu ikke se at i peerer med Cogentco - Jeg går ud fra at det bare et spørgsmål om tid før vi ser dem på denne liste?

Vores aftale med Cogentco starter 1. marts. Der er jo ingen grund til at betale for noget der ikke bliver brugt.

Cophix - det kunne vi godt finde på. Men så længe vi ikke udnytter vores transitaftaler, så er der nærmest tale om interessetid. Derfor har det lavere prioritet.

Et af formålene med vores projekt i Ballerup er at lære noget om hvor stor kundetilslutning vi får og hvor hurtigt de kommer. Ud fra det vil udvidelsestakten blive besluttet. Det er derfor for tidligt at sige noget fast om.

 • 1
 • 0
#36 Jens Jönsson

Her omkring -- i Esbjerg og sikkert mere end det -- har Sydenergi lagt fiber ud. Har Gigabit mon prøvet at leje sig ind på det net? Jeg klarer mig med en DSL-forbindelse, men der er jo nogen, der ikke kan få båndbredde nok!

Faktisk har jeg primært valgt fiber pga. den >meget< lave svartid (latency). Båndbredden er sekundær. Men selv med almindelig surf kan du mærke den lave svartid, siderne læses lynhurtigt (Og hvad mange tror, så er båndbredden ikke det alt afgørende, hvis du "kun" havde 10 Mbit/s med lav latency, så vil følelsen være den samme)

 • 1
 • 0
#37 Baldur Norddahl

Baldur, hvis i har rigeligt trafik, så forstår jeg ikke du nævner det som årsag til at i har et 1TB fair use. Eller det gør jeg jo så, fordi som vi begge skriver, så er der ikke kapacitet nok i jeres net til at levere mere. Uanset hvad, så ændrer det ikke rigtigt på min kritik.

Vi har kapacitet, vi er bare ikke villige til at sælge dig ubegrænset trafik til 349 kroner per måned. Det er i vores produktkatalog og koster 4500 kroner ex moms per måned for en erhvervsløsning på 1000/1000 med ubegrænset trafik.

Det burde være indlysende at når en 1 Gbps på DIX koster 40.000 kroner + moms om året, at så er der ingen der kan levere 1 Gbps ubegrænset ved din adresse for 349 inklusiv moms, fiberleje og alt.

Lidt hurtig hovedregning viser at vi (og de andre) også vil tabe penge på en 100/100 hvis den udnyttes til grænsen. Men folk tror altid de bruger mere end de gør, og det er sjældent at en linje bliver belastet fuldt ud. Vi kan leve med at tabe penge på en enkelt kunde imod at gøre produktet mere gennemskueligt. Det er bare ikke en mulighed på 1000/1000 fordi det potentielle tab bliver for stort.

Langt de fleste kan godt finde ud af at opføre sig ansvarligt og nyde super hastighed og lav latency. Du køber ikke gigabit hastighed for at fylde dit SAN fem gange dagligt. Du køber det fordi alting bare går hurtigere. Fordi du ikke gider vente når du lige skal downloade en ISO. Det er ikke det samme som at du forventer at skulle downloade 1000 ISO'er dagligt.

Jeg må også sige at jeg har svært ved at forstå kritikken. Hvis du ikke bryder dig om det begrænsningen ved vores 1000/1000, så køb dog 100/100 produktet i stedet. Det er den billigste 100/100 på markedet! Du kan betale 279 kroner for 100/100 hos os inklusiv fiberleje, eller du kan betale 399+99 kroner hos Waoo.

 • 12
 • 0
#38 s_ mejlhede

Re: Hvad med SE Energiselskaberne gik sammen om Waoo og smed alle andre ud af deres net. Så det er ikke muligt for os at få en aftale med SE. Vi kan kun håbe på at myndighederne beslutter at de har en dominerende stilling på markedet, og derfor bør reguleres på samme måde som TDC.

Ja er ramt af det, de har jo købt stofa, og håber så på at deres fiber kunder vil være med til at betale for det. Resultatet bliver nok at jeg kun har data på fiber for fremtiden. Da jeg ikke kan se hvad for kanaler vi får har jeg ikke besluttet mig endnu, men hvis kun er noget viasat lort så lukker jeg for TV. Ser stort set intet TV, og kan helt nemt helt undvære.

Men det kunne da være fint hvis Baldur Norddahl ville prøve at bryde SE monopol, vil da gerne bestille en linje, når han får og kræfter til at tage en kamp mod SE.

 • 0
 • 0
#41 Michael Hansen

Men folk tror altid de bruger mere end de gør

Jeg ligger på ca. 100-200GB forbrug per måned på min 90Mbit/s forbindelse ved Waoo, kunne jeg få gigabit ville jeg springe på det med det samme.

Alene af den ene grund at når jeg har behov for at hente noget, så ønsker jeg det skal ske hurtigt. (og de fleste steder jeg har behov for at hente ting fra skalerer uden problemer til >100Mbit/s).

Har svært ved at se hvad folk vil skulle bruge 1Gbit/s non-stop til privat, hvis det ikke er til deling af ulovligt indhold / hosting eller lign. der mest kan kategoriseres som erhvervsmæssigt brug.

Og jeg synes faktisk ikke det er for meget forlangt at man har nogle peering aftaler inden man går igang,

Jeg ønsker dig held og lykke til at få nogen ordentlige peering aftaler hvis du ikke selv har noget at bidrage med (hvilket du ikke har som nystartet virksomhed med begrænset antal brugere).

(Du kan blandt andet se hvad f.eks en privat peering aftale med TDC kræver på: http://noc.eng.tdc.net/peering/peering-policy.txt)

At have flere transit udbydere (snakker om noget andet her) end det de allerede har vil jo dræbe dem økonomisk iden de overhoved når at få startet op.

 • 2
 • 0
#42 Jens Jönsson

Og så er jeg noget skuffet over at se deres routing - en enkelt transit provider? Ingen peerings, ingen redundans, ikke engang til stede på DIX'en - lidt mærkeligt man ikke vil være der, når man brokker sig over dyre transit priser. Det ligner mere et hobby projekt end en ægte ISP, ihvertfald indtil videre. Vil lige nævne at det er gættet ud fra de hoster deres egen hjemmeside, så det er dens IP jeg har brugt som udgangspunkt. Hvis det er tale om den, så har de ikke engang deres eget AS, det virker noget mærkeligt. Måske de har et andet IP range fra deres eget AS, men det har jeg ikke kunne finde.

Hold da lige op man kan være negativ. Er du overhovedet klar over om det overhovedet har nogen som helst betydning det du melder ud ?

Peering er f.eks. ikke nødvendig, hvis den du køber båndbredde af har alt den peering i verden du kunne ønske dig. Hvorfor skulle man så selv have det, det er bare en udgift ?

Tilstede på DIX'en. Hvor interessant er det lige, hvis den man køber båndbredde af er, og man har 1 hop dertil ? Som Baldur selv har været inde på, så er DIX'en jo ikke specielt interessant længere. Hvem af de store udbydere peerer i øvrigt på DIX'en ? De har egne private peerings i stedet...

 • 3
 • 0
#48 Martin Rasmussen

en tak til telnet via route-server.ip.tdc.net;

rviews@route-server> traceroute www.comx.dk traceroute to www.comx.dk (87.72.134.70), 30 hops max, 40 byte packets 1 193.162.154.30 (193.162.154.30) 0.817 ms 0.464 ms 0.407 ms 2 xe-0-2-1-0.slt27nxu50.dk.ip.tdc.net (83.88.12.138) 0.546 ms 0.517 ms 0.478 ms 3 ae0-0.alb2nqp7.dk.ip.tdc.net (83.88.21.81) 8.322 ms 7.447 ms 7.533 ms 4 xe-9-2-2.bar1.Copenhagen1.level3.net (4.68.62.17) 40.063 ms 32.662 ms 89.984 ms 5 level3.albcr1.cxnet.dk (213.242.108.22) 20.334 ms 21.284 ms 20.974 ms 6 dmzfw001a.cxnet.dk (87.72.253.50) 7.680 ms 7.700 ms 7.425 ms

Så ja, TDC til ComX og visa versa, går faktisk pt. igennem level3 - men mon ikke det ændre sig..

 • 0
 • 0
#50 Kristian Klausen

Med andre ord, så er der faktisk en chance (måske ikke stor, men den er der), for at i også kan få kunder her... Men så har vi så Stofa balladen, som nok ikke gør jeres kamp der bedre..

Her i Brande ejer det lokale elselskab MES kabler samt fiberbokse (sidste jeg tjekkede), de er en del mindre en SE (kun 25-30 ansatte vist), så det kunne være de var lettere at "overtale". Ved selvfølgelig ikke om de er bundet på hænder og fødder, med de aftaler som er indgået med Nianet og Altibox.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere