Så er det officielt: Multimedieskatten afløses af telefonskat

Regeringen og Enhedslisten er nu enige om skattereformen, der afliver multimedieskatten og genindfører skat på fri telefon.

Som ventet blev den forhadte multimedieskat skrottet, da regeringen og Enhedslisten gik skattereglerne igennem, som en del af finanslovsforhandlingerne.

»Hundredetusindvis af danskere vil fremover opleve ikke at skulle beskattes af deres arbejdsredskab. Årsagen til, at vi ønsker at beskatte fri telefon, er, at det er et personalegode, som lige så godt kunne være udbetalt som løn,« sagde skatteminister Thor Möger ved fremlæggelsen.

I stedet for multimedieskatten, som trådte i kraft, så snart en bærbar computer fra arbejdet blev taget med hjem, skal man betale skat af 2.500 kroner, hvis man får fri telefon af sin arbejdsgiver.

Den såkaldte ægtefællerabat fra multimedieskatten vil blive bevaret, så en husstand kun skal betale skatten én gang.

Detaljerne i skatteaftalen bliver offentliggjort, når hele lovforslaget er klar mandag den 21. november.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jan Ulrich Jensen

Thorning-Schmidt lovede at fjerne den udviklingshæmmende multimedieskat, men glemte at fortælle, at man ville genindføre de endnu ældre udviklingshæmmende skatter.

Hvad med at offentliggøre Folketingsmedlemmernes egne skatteopgørelser (med ulovlige personfradrag) fem eller ti år tilbage? De glemmer jo selv en hel del!

 • 2
 • 5
Jan Gundtofte-Bruun

Nemlig. Jeg blev "bidt" af multimedieskatten fordi vi på min arbejdsplads udelukkende bruger bærbare computere, OG min arbejdsgiver ikke ville give mig en stationær, OG min arbejdsgiver ikke ville betale multimedieskatten for mig, OG min arbejdsgiver ikke ville ulejlige sig med at dokumentere en aftale om at jeg aldrig tager min maskine med hjem. :-( Så for den ringe sum af et par tusinde kroner har jeg haft mulighed for at arbejde hjemmefra to dage i år (so far). Hurra for det

Hvis det samme gør sig gældende for mobilen, så får de den igen -- så kan de sende mig en email istedet...

 • 1
 • 0
Philip Juhl

Jeg mener ikke multimediaskatten er dårlig. Jeg har forsøgt at gøre alt for at vinde det til egen fordel. Altså købe så meget multimediagrej som muligt, da MM-skatten har et loft. Til Jan, Dit brok er vel mere rettet mod dit firma end med multimediaskatten! Spørgsmålet er så hvad folk der betaler af på MM-produkter skal gøre når MM-skatten stopper.

 • 1
 • 8
Jan Gundtofte-Bruun

Dit brok er vel mere rettet mod dit firma end med multimediaskatten!

Javist. Jeg skriver det bare for at vise den besynderlige måde den er skruet sammen på, hvor man ikke har en reel chance for at vælge fra. Jeg hader heller ikke multimedia skatten som sådan, jeg ville bare gerne have haft valget. Det er ikke alle som har brug for (mere!) multimediegrej, og derfor ikke har mulighed for at udnytte loftet.

 • 2
 • 0
Philip Juhl

At det firma du arbejder for ikke giver dig mulighed for at melde det fra må være firmaets fejl. Det "positive" ved multimediaskatten synes jeg er at den ikke forsøger at skelne imellem Fri telefon/Internetforbindelse, Desktop, Laptop, Tablet, Smartphone eller "almindelig" mobil. Hvis der skulle være en opdeling af disse grupper, vil det give endnu mere papir-arbejde for firmaerne.

 • 1
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere