Så er der priskrig: Microsoft slagter priserne for online-lagerplads

Nu får du 15 gigabyte gratis lagerplads hos Microsofts Onedrive, mens 100 gigabyte koster 11 kroner om måneden. Dermed lægger Microsoft sig nu tæt op ad Googles priser.

Der er snart ikke nogen undskyldninger for ikke at have sine filer liggende i skyen som backup eller som primært lager, for nu sænker også Microsoft priserne markant for lagerplads, efter at Google indledte priskrigen i marts måned.

Læs også: Google skærer 80 procent af prisen for online-lagerplads

I et blogindlæg om Onedrive-tjenesten skriver Microsoft, at man nu kan få 15 gigabyte at boltre sig med gratis mod tidligere 7 gigabyte. Den nye tildeling skulle ifølge Microsofts undersøgelser dække behovet hos tre ud af fire computerbrugere.

Er det ikke nok, kan man købe sig til mere, og 100 gigabyte vil fremover koste 1,99 dollars om måneden, altså cirka 11 kroner, mod tidligere 7,49 dollars. Der er ikke mængderabat, hvis man har brug for mere plads, så 200 gigabyte koster altså omkring 22 kroner om måneden.

Samtidig kan Microsoft Office-abonnementer glæde sig over, at der nu følger én gratis terabyte med, hvis man betaler til Office 365 hver måned. Bruger man Office 365 Home, som op til fem brugere kan dele, får man én terabyte til hver bruger.

Med Googles prisfald i marts og Microsofts modtræk med at vælge de samme priser bliver det spændende at se, om Dropbox bliver nødt til at følge efter. Nu koster 100 gigabyte lagerplads 132 kroner om året hos Microsoft og Google, mens Dropbox med rabat for at betale for et år ad gangen vil have 740 kroner (99 euro) hos europæiske kunder.

Også på mængden af gratis lagerplads er Dropbox nu et stykke efter konkurrenterne. Nu giver både Google og Microsoft 15 gigabyte ud gratis – hos Google bliver de dog også brugt til for eksempel Gmail-opbevaring – mens Dropbox som standard kun tildeler dig 2 gigabyte gratis lagerplads.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (26)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Martin Kirk

'prisen man betaler' for at købe biligt, er at OneDrive er langsomt om at upload og download. det vil tage en evighed at upload eksempelvis 50 GB. og hvis man skal bruge sine 50 GB igen, tager det igen monster langt tid.

her er DropBox 'rimelig' hurtig - jeg kan upload og download med op til 1-2 MB/s

 • 2
 • 1
#2 Jacob Smedegård

Jeg har et office 365 abonnement og en Surface, hvilket vil sige at jeg nu officielt har 70% mere cloud storage hos bare Microsoft end min fair use grænse på 800GB på min netforbindelse hos Stofa. Det virker grundlæggende lidt forkert.

 • 2
 • 1
#5 Mikkel Bundgaard

Der er desværre en begrænsning på max 20.000filer samt højst 2Gbyte pr. fil.

Derudover støder jeg ofte på inkonsistens i navngivning af filer. Et filnavn er tilladt på egen computer, men ikke i oneDrive skyen? Det giver nogle gange lidt udfordringer, som jeg aldrig har oplevet i fx dropbox.

Og så tager den en krig at synkronisere hvis der er mange filer.

Til gengæld integrerer det rigtig godt med Office365(onedrive pro), og så er storage prisen i bund.

 • 3
 • 0
#11 Peter Eriksen

OneDrive for business er svjv altid sharepoint. UI'e under Office365 -> OneDrive er sharepoint og hvis du installere OneDrive For business desktop applikationen, så vil den også altid sync'e med en Sharepoint - den har i sig selv ikke nogen container.

Så det er rimeligt vigtigt, at skelne mellem OneDrive For Business og OneDrive. :-)

 • 0
 • 0
#17 Tine Andersen

Hvis man vil have sine data "hemmelige"- eller skal man kryptere?

Jeg vil da gerne opbevare mine data i "skyen", men det skal ikke være i USA eller Kina. Pt kigger vi på noget i UK. Ikke fordi mine data er meget interessante (det er de ikke), men jeg vil gerne selv vælge, hvem der kan se.

Mvh Tine

 • 1
 • 0
#24 s_ mejlhede

Problemet med SkyDrive, Dropbox, CrashPlan og lign., er jo at de har en elendig upload-rate der gør dem nærmest ubrugelige til backup.

Kan nu nok bruge nogen dage på at overføre mine data første gang, og med de rigtige værktøjer skal du jo kun gemme ændringer, og det har du jo en helt nat til. Så kan slet ikke se dit problem. Samt hvis det er et problem, så er der ikke nogen af de løsninger vi har set og talt om her som er en løsning.

Desuden er brug af de her tjenester jo typisk til deling for en selv mellem forskellige enheder, og det er jo ikke alle de enheder der har den fulde lagerplads eller forbindelse til at håndtere "hele" drevet.

Så ud over at du vil reklamere for at HiDrive i tyskland har 50mbit synes jeg ikke det har relevans.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere