Så er der hul igennem: Amerikanere får 700/700 megabit med Google Fiber

De første kunder er nu koblet op på Google Fiber-projektet. For 400 kroner om måneden kan beboerne i Kansas City nu få vanvittigt hurtigt internet på 700 megabit per sekund i både up- og download.

Kansas City, på grænsen af staterne Kansas og Missouri, blev sidste år udvalgt af Google som spydspidsen i det storstilede Google Fiber-projekt, hvor Google vil tilbyde billige men lynhurtige fiberopkoblinger.

Og i denne uge blev der så åbnet for hanerne hos de første kunder i Googles fiberforretning, melder Google i et blogindlæg.

Google kalder det gigabit-forbindelser, mens de første beboere i Kansas City i Kansas, som netop er blevet tilsluttet Google Fiber, måler hastigheden til mellem 600 og 700 megabit per sekund, både op og ned. Det skriver Ars Technica.

De 700 megabit er dog stadig langt, langt hurtigere end hvad konkurrenterne kan tilbyde på det amerikanske marked til prisen på 70 dollars om måneden, godt 400 kroner.

Tegner man et abonnement, får man i øvrigt også smidt en Google Nexus 7-tablet oven i hatten, samt en gigabit-router og én terabyte lagerplads i Googles cloud-tjeneste Google Drev.

Og vælger man pakken med tv via fiber, til 120 dollars (700 kroner) om måneden, får man også en boks med to terabyte diskplads til at optage tv-programmer, som selvfølgeligt kommer i HD-kvalitet uden aggressiv komprimering - der er jo båndbredde nok.

Bliver inden døre

I Kansas City mødte Ars Technica en begejstret, nytilflyttet iværksætter, som ’nok ikke længere vil forlade sit hus’. Huset bor han i gratis, på grund af en familiefar, som for sine egne penge har købt ejendommen, kun for at låne det ud til iværksættere.

Tanken bag det gavmilde koncept er at sætte Kansas City på landkortet og tiltrække unge it-iværksættere, som her kan få helt optimale internetforhold. Og er der ingen sponsorer, som melder sig til at dække de løbende udgifter, vil ejeren leje et af værelserne ud til ’fiber-turister’, der gerne vil prøve Google Fiber-forbindelsen.

Bruger man trådløse forbindelser, vil de 700 megabit per sekund falde til omkring 200 megabit per sekund, altså cirka 20 megabyte hvert sekund, begge veje. Det er dog stadig hurtigere end næsten alt andet, man kan opleve på markedet. En fuld download af den seneste udgave af styresystemet Ubuntu tog således omkring to minutter, fortæller it-iværksætteren.

Læs mere om Google Fiber

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Ronny Jakobsen

TDC skal nok få smidt grus i maskineriet :-(

TDC ville formentligt heller ikke kunne tillade sig at sætte penge til :-) Jeg husker at 1/1 var muligt ved det hedengangne Midtjysk bredbånd, også private. Prisen ville dog gøre et betydeligt indhug i de flestes husholdnings budget

Anyway så bliver det spændene at se hvor længe Google har lyst til at sætte penge til i dette project :-)

 • 0
 • 0
#3 Joakim Koed

2 min at download ubuntu? Det er hvad knap 750mb.. Burde kunne gøres hurtigere hvis der er fuldspeed, men det handler nok om ubuntus servere ikke lige kan levere 700mbit download ;)

 • 0
 • 0
#5 Jan Mortensen

"Jeg husker at 1/1 var muligt ved det hedengangne Midtjysk bredbånd, også private. Prisen ville dog gøre et betydeligt indhug i de flestes husholdnings budget"

Frit fra hukommelsen så var det 9999,- pr måned for en 1/1 dengang MidtVest Bredbånd åbnede i 2006

 • 0
 • 0
#6 Sune Marcher

2 min at download ubuntu? Det er hvad knap 750mb.. Burde kunne gøres hurtigere hvis der er fuldspeed, men det handler nok om ubuntus servere ikke lige kan levere 700mbit download ;)

For at få fuldt udbytte af hurtige linier er man ofte nødt til at lave segmenteret download hvor man har flere HTTP forbindelser i gang. Hver af disse vil lide under TCP slow start, der lige skal sparkes i gang...

Og med så hurtige forbindelser begynder harddisk-hastighed også at blive en flaskehals, når du har gang i flere samtidige streams. 750MB på 2min er ~6MB/s, hvilket ikke lyder specielt imponerende, men selv 10k-rpm VelociRaptor diske falder til under 1MB/s hvis der er for meget søge-overhead.

 • 1
 • 0
#10 Keld Simonsen

Ububtus spejle i Danmark kan godt klare 700 Mbit/s. Jeg har lavet målinger på det. På udenlandske spejle kan du som regel ikke få over ca 200 Mbit/s pga. flaskehalse ind til Danmark på nettene.

 • 0
 • 0
#11 Jacob Larsen

Er det ikke lidt teoretisk? Det kræver 3xMIMO at nå 200Mbps på TCP laget på .11n men det er de færreste laptops der sælges med mere end 2xMIMO med godt 150Mbps på TCP eller 200Mbps på UDP.

Desuden gør de praktiske forhold at man skal bruge 5Ghz for ikke at slås med 27 naboers signal. Og hvor ofte er det lige med?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere