Så er 100-dollar-pc'en i masseproduktion

Efter stribevis af forsinkelser har hjælpeprogrammet One Laptop Per Child sat 100-dollar-pc'en til udviklingslande i masseproduktion.

Tirsdag satte taiwanske Quanta Computer gang i produktionen af 100-dollar-pc'en fra hjælpeprogrammet One Laptop Per Child på selskabets pc-fabrik i Shanghai.

Det betyder, at børn i udviklingslande kan have den billige bærbare fra hjælpeprogrammet i begyndelsen af denne måned, skriver Cnet.

De første ordrer på computeren er allerede indgået med eksempelvis Uruguay.

Professor og en af stifterne af One Laptop Per Child, Nicholas Negroponte, glæder sig over, at den bærebare computer nu er i produktion trods problemerne undervejs.

De har blandt andet betydet, at prisen på 100-dollar-pc'en har rundet 200 dollar - eller cirka 1.000 kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Kofoed

Med den fordoblede pris for OLPC er det lige før samme kundesegment (eller en del af det) kunne kigge på en Asus Eee PC i stedet.

I øvrigt skægt at se, hvordan dinosauren i branchen forsøger at klargøre sit operativsystem til disse nye mini-bærbare. Ifølge Asus arbejdes der også på en pre-installed Windows til Eee PC ("by the end of this year"). Jeg gætter på, at MS løber stærkt, før alt for mange (én solgt Eee PC hvert sjette sekund - bare ikke i Danmark) finder ud af, at Linux slet ikke er farligt.

  • 0
  • 0
#2 Flemming Sørensen

"Med den fordoblede pris for OLPC er det lige før samme kundesegment (eller en del af det) kunne kigge på en Asus Eee PC i stedet." Det er da to ekstremt forskellige "kundesegmenter", medmindre der er noget ved Eee PC som jeg har overset. OLPC blev altså ikke lavet som mini-bærbar til folk heromkring...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere