Så blev Google også et teleselskab

Google lancerer ‘Projekt Fi’, firmaets bud på en ny generation af teleudbydere. Med den nye tjeneste skal kunderne kun betale for den mængde data, de bruger.

‘Søge-gigant’ har længe været en udvandet betegnelse for det amerikanske selskab Google, der synes at have en finger med i snart sagt alt, hvad der har bare lidt med elektronik og teknologi at gøre.

Nu kan Google så meddele, at virksomheden træder ind i teleselskabsbranchen, hvilket har været ventet, lige siden firmaets vicedirektør Sundar Pichai annoncerede planerne på mobil-konferencen Mobile World i Barcelona i starten af marts.

Det skriver flere amerikanske medier, herunder The Verge.

Læs også: Nu vil Google have sit eget teleselskab i USA

Google træder ind på det amerikanske telemarked som en såkaldt virtuel operatør, der altså ikke ejer sit eget netværk, men i stedet lejer sig ind hos de etablerede amerikanske giganter - og nu konkurrenter - Sprint og T-Mobile.

Googles mobil-tjeneste er altså kun tilgængelige for mobilkunder i USA og virker tilmed kun på Googles egen Nexus 6-telefon.

Det nye virtuelle netværk er opsigtsvækkende, da det efter Googles eget udsagn gør brug af ny teknologi, der udnytter adgangen til de to mobile netværk til at give endnu konstant dækning af høj kvalitet.

Mobilpakken i sig selv er også en smule opsigtsvækkende, da den for det første løbende takserer kundernes dataforbrug, der dermed ikke skal bekymre sig om at få udnyttet de forudbetalte bytes hver måned.

Læs også: Medie: Google forhandler med telegigant om roaming-fri tjeneste

Abonnementet skal koste omkring 20 dollars om måneden, og så er kunden dækket ind med tale og tekst i mere end 120 lande uden meromkostninger i form af uigennemskuelige roaming-takster. For hver GB skal kunden betale 10 dollars, der dog skal forudbetales ud fra, hvad kunden forventer at komme til at bruge, men det ubrugte betales efterfølgende tilbage af Google.

Mobiltjenesten er i begyndelsen kun på testbasis for de få udvalgte kunder, som Google inviterer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Brian Hansen

Mobilpakken i sig selv er også en smule opsigtsvækkende, da den for det første løbende takserer kundernes dataforbrug, der dermed ikke skal bekymre sig om at få udnyttet de forudbetalte bytes hver måned.

Hej år 1990! Jeg ville blive pænt træt af at skulle holde øje med mit dataforbrug igen, det gir minder til min Nokia Symbian dims og 15,- pr. Mb.....

  • 2
  • 1
#5 Martin Nielsen

Det virker mærkeligt at begynde at sammenligne danske og amerikanske abonnementspriser. Det er vilkår, som er opsigtsvækkende i USA - og hvis danske medier skal til at sammenligne med danske vilkår, ville det kræve en længere artikel og en god forklaring på alle forholdene.

  • 2
  • 0
#8 Bent Jensen

Læste på www.dr.dk at teleselskaber vil til at blokere for Google's reklammer, hvis de ikke betaler lidt af kagen til dem. Men det er helt sikkert ikke lovligt at blokere for trafik. Så de forsøger med software til brugerene, som jeg forstår det, der fjerner KUN google's reklamer, det er næsten også sikkert ikke lovligt.

Men de har hvis ikke tænkt tanken til ende, men kun haft grådighed og fortjeneste for øje.

For hvad hvis google rigtigt for alvor gik end på mobilmarkedet. Eller at google mail, map, søgemaskinen og andet ikke virker, eller ikke virker optimalt på de net, der blokere for google reklamer, så du må helder skifte udbryder til nogen hvor det virker.

http://www.dr.dk/nyheder/viden/tech/medie-europaeiske-teleselskaber-vil-...

Ville lige bringe historien, nu V2 ikke er på arbejde igen før på mandag, så slipper de også for at copy/parste. Og denne tråd tror jeg er den rigtige, samt den med netneutralitet i USA. Dette er vel også et forsøg på at omgå den, så sikkert ikke lovligt der. Samt nok serdeles meget uklog, at gøre sig uvenner med bruger og google.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere