Så blev Google også et teleselskab

23. april 2015 kl. 08:368
Google lancerer ‘Projekt Fi’, firmaets bud på en ny generation af teleudbydere. Med den nye tjeneste skal kunderne kun betale for den mængde data, de bruger.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

‘Søge-gigant’ har længe været en udvandet betegnelse for det amerikanske selskab Google, der synes at have en finger med i snart sagt alt, hvad der har bare lidt med elektronik og teknologi at gøre.

Nu kan Google så meddele, at virksomheden træder ind i teleselskabsbranchen, hvilket har været ventet, lige siden firmaets vicedirektør Sundar Pichai annoncerede planerne på mobil-konferencen Mobile World i Barcelona i starten af marts.

Det skriver flere amerikanske medier, herunder The Verge.

Google træder ind på det amerikanske telemarked som en såkaldt virtuel operatør, der altså ikke ejer sit eget netværk, men i stedet lejer sig ind hos de etablerede amerikanske giganter - og nu konkurrenter - Sprint og T-Mobile.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Googles mobil-tjeneste er altså kun tilgængelige for mobilkunder i USA og virker tilmed kun på Googles egen Nexus 6-telefon.

Det nye virtuelle netværk er opsigtsvækkende, da det efter Googles eget udsagn gør brug af ny teknologi, der udnytter adgangen til de to mobile netværk til at give endnu konstant dækning af høj kvalitet.

Mobilpakken i sig selv er også en smule opsigtsvækkende, da den for det første løbende takserer kundernes dataforbrug, der dermed ikke skal bekymre sig om at få udnyttet de forudbetalte bytes hver måned.

Abonnementet skal koste omkring 20 dollars om måneden, og så er kunden dækket ind med tale og tekst i mere end 120 lande uden meromkostninger i form af uigennemskuelige roaming-takster. For hver GB skal kunden betale 10 dollars, der dog skal forudbetales ud fra, hvad kunden forventer at komme til at bruge, men det ubrugte betales efterfølgende tilbage af Google.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mobiltjenesten er i begyndelsen kun på testbasis for de få udvalgte kunder, som Google inviterer.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
16. maj 2015 kl. 18:25

Læste på www.dr.dk at teleselskaber vil til at blokere for Google's reklammer, hvis de ikke betaler lidt af kagen til dem. Men det er helt sikkert ikke lovligt at blokere for trafik. Så de forsøger med software til brugerene, som jeg forstår det, der fjerner KUN google's reklamer, det er næsten også sikkert ikke lovligt.

Men de har hvis ikke tænkt tanken til ende, men kun haft grådighed og fortjeneste for øje.

For hvad hvis google rigtigt for alvor gik end på mobilmarkedet. Eller at google mail, map, søgemaskinen og andet ikke virker, eller ikke virker optimalt på de net, der blokere for google reklamer, så du må helder skifte udbryder til nogen hvor det virker.

http://www.dr.dk/nyheder/viden/tech/medie-europaeiske-teleselskaber-vil-blokere-mobil-reklamer

Ville lige bringe historien, nu V2 ikke er på arbejde igen før på mandag, så slipper de også for at copy/parste. Og denne tråd tror jeg er den rigtige, samt den med netneutralitet i USA. Dette er vel også et forsøg på at omgå den, så sikkert ikke lovligt der. Samt nok serdeles meget uklog, at gøre sig uvenner med bruger og google.

4
23. april 2015 kl. 13:49

Mobilpakken i sig selv er også en smule opsigtsvækkende, da den for det første løbende takserer kundernes dataforbrug, der dermed ikke skal bekymre sig om at få udnyttet de forudbetalte bytes hver måned.

Hej år 1990! Jeg ville blive pænt træt af at skulle holde øje med mit dataforbrug igen, det gir minder til min Nokia Symbian dims og 15,- pr. Mb.....

5
23. april 2015 kl. 15:11

Det virker mærkeligt at begynde at sammenligne danske og amerikanske abonnementspriser. Det er vilkår, som er opsigtsvækkende i USA - og hvis danske medier skal til at sammenligne med danske vilkår, ville det kræve en længere artikel og en god forklaring på alle forholdene.

7
23. april 2015 kl. 16:54

Det interessante i USA er at der skiftes automatisk til/fra WiFi når brugeren er i nærheden af et af de mange Google hotspots, således at data taksten mange steder er nul, og med roaming af både data og tlf til/fra mobil netværk.

6
23. april 2015 kl. 16:54

Det interessante i USA er at der skiftes automatisk til/fra WiFi når brugeren er i nærheden af et af de mange Google hotspots, således at data taksten mange steder er nul, og med roaming af både data og tlf til/fra mobil netværk.

3
23. april 2015 kl. 11:55

Google Voice tilbyder samtaler til det meste af verden for ca. 0.01 US$ pr. minut.

2
23. april 2015 kl. 11:30

Nu kender jeg ikke noget til priserne på det amerikanske marked, men her hjemme ville Google da ikke lige frem være konkurrencedygtig.

1
23. april 2015 kl. 11:03

-> Martin Bernth Google har været et teleselskab længe. Har du ikke hørt om Google Voice?