S vil udvide multimedieskatten: Slut med ubegrænset it-fryns

Socialdemokraterne vil have ændret den omstridte multimedieskat, så den ikke rammer håndværkeren med mobiltelefonen lige så hårdt som direktøren, der fylder hjemmet med it-fryns.

Multimedieskattens faste beløb på 3.000 kroner årligt på alt fra en mobiltelefon til en mainframe i hjemmet er ikke retfærdig.

Det mener socialdemokraternes skatteordfører Nick Hækkerup, som vil forsøge at ændre skatten, hvis socialdemokraterne får et flertal ved næste folketingsvalg. Det skriver Dagbladet Børsen.

Socialdemokraterne vil ikke afskaffe skatten, men derimod forsøge at sikre den mod misbrug. Især er partiet forarget over, at nogle bliver ramt af en arbejdsgiverbetalt mobiltelefon, de ikke kan undvære, mens andre har brugt skatten til at få arbejdsgiveren til at betale for ren luksus.

»Vi bliver nødt til at forholde os til, at nogen har raget til sig. Det skal ikke være sådan, at du i stedet for at få en lønstigning, som du beskattes af, kan få en fladskærm til stuen. Det dur simpelthen ikke,« siger Nick Hækkerup til Børsen.

Skatten er for svær at administrere
Multimedieskatten er blevet kritiseret for at gøre det for vanskeligt for virksomhederne at administrere.

Hvis en medarbejder eksempelvis ikke ønsker at blive beskattet af en mobiltelefon, han kun bruger til arbejde, skal virksomheden føre kontrol med, at medarbejderen slet ikke bruger telefonen privat.

I den anden grøft findes medarbejdere som ligeledes blot bliver beskattet af 3.000 kroner årligt, men får stillet flere pc'er, mobiltelefon og bredbånd til rådighed af arbejdsgiveren.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (32)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Thomas Vestergaard

Så først indfører de liberale en skat, der begrænser brugen af it blandt mellemklassen, mens "eliten" benytter den til at få flere it-goder stillet til rådighed af arbejdsgiveren.

Socialdemokraterne synes naturligvis, at dette er urimeligt (hvilket det givetvis også er). Men i stedet for at gøre op med loven, vil man ændre den til også at straffe "eliten". (Og sikkert gøre en allerede kompliceret lov endnu mere besværlig.)

Har alle politikere da fuldstændigt opgivet at gøre Danmark til et førende it-samfund?!?

Næste gang stemmer jeg sgu på Liberal Alliance. At de ikke har "udrettet noget" må efterhånden ses som et plus!

 • 0
 • 0
#2 Nils Bøjden

Som jeg skrev i historien om de 130.000 som har afleveret mobilt arbejdsudstyr: Til alle jer som synes at denne beskatning er for meget. Bare vent til HelleT og SF-Villy kommer til fadet, så skal I se øgede beskatninger

Det er stadigvæk den mest idiotiske lov der er lavet i mange år. Hvis 130.000 har afleveret svarer det til at ca. 5% af arbejdsstyrken har opgivet mobilitet og flexibilitet.

Hvis Soc.Dem får magt til at ændre loven til en langt mere drakonisk fortolkning, vil yderligere dele af arbejdsstyrken opgive flexibilitet og mobilitet.

 • 0
 • 0
#3 Kenn Nielsen

Det er jo en super ide - set fra (S) side.

Endnu en skatteknap at skrue på.

Og endnu bedre: Ligegyldigt hvor meget MERE man kommer af med i multimedieskat, vil argumenterne være noget moralsk om at man burde skamme sig over at have adgang til noget, som "nogen andre" ikke har. Og så lige en henvisning til at det jo ikke var deres idé , men de liberales opfindelse.

Tjooo, - det bliver interesseante tider hvis S kommer til.

Masser af "underholdning" - som vi selv betaler.

K

 • 0
 • 0
#6 ab ab

Vi bliver nødt til at forholde os til, at nogen har raget til sig. Det skal ikke være sådan, at du i stedet for at få en lønstigning, som du beskattes af, kan få en fladskærm til stuen. Det dur simpelthen ikke,« siger Nick Hækkerup

Nick Hækkerup behøver ikke at bekymre sig. Han behøver såmænd blot at læse SKAT's vejledning om multimedieskatten:

 1. Min arbejdsgiver har tilbudt mig en computer derhjemme med en 50 tommers fladskærm med indbygget tv-tuner til brug for mit arbejde. Er det omfattet af multimediebeskatningen?

Svar: Nej, en 50 tommer fladskærm med indbygget tv-tuner skal beskattes selvstændigt som indkomst fra arbejdsgiveren. Det skyldes, at multimedieskatten kun omfatter computere med sædvanligt tilbehør. Ved sædvanligt tilbehør forstås computer med computerskærm, softwareprogrammer, printer mv. af almindelig størrelse og standard. En 50 tommer fladskærm med indbygget tv-tuner falder udenfor standardudstyr.

Det havde selvfølgelig været ideelt, om Nick Hækkerup havde læst vejledningen, før han udtalte sig til Børsen, men det kan jo gå lidt hurtigt en gang imellem.

Vejledningen kan beskues på følgende adresse: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1813779&vId=0#pos

 • 0
 • 0
#8 Claus Wøbbe

Det lader til at A gør alt for at få opmærksomhed. Nick Hækkerups på´stand om, at man kan få en arbejdsgiverbetalt fladskærm tilstuen, eller flere PC'er er, som Kristoffer også nævner, forkert. Nick Hækkerup rejse selv dette spørgsmål til åbent samråd med ministeren i går eller forgårs, og dér fik har det klare svar fra ministeren, at disse ting ikke er omfattet. Enten fejlciteres han, eller også lyver han.

Men jeg må lige rette en misforståelse hos Kenn Nielsen "Og så lige en henvisning til at det jo ikke var deres idé , men de liberales opfindelse." Nej, Kenn, denne skat er absolut ikke nogen liberal opfindelse! Det er regeringens opfindelse, men det er meget lang tid siden vi har set nogen som helst liberal beslutning fra dén side. Stod det til mig (som er liberal), så afskaffes multimedieskatten så hurtigt som muligt. Hvorfor skal folk dog beskattes af sådan noget??

 • 0
 • 0
#10 Henrik Pedersen

Jeg kører da Windows Server 2008 Enterprise? :) (kører den i trail er reinstallerer efter de der 200 og et eller andet dage - giver så også en hurtigere server og tager kun nogle få timer at få systemet op igen )

Men altså... ærligt talt synes jeg den der skat er lidt ånsvag. Er samfundet brændt sammen før vi fik den indført? Ja okay, nogle folk har måske fået en hel del goder, men jeg synes nu selv at eventuelle frynsegoder bare beriger vores arbejdsmiljøer. At der så er nogle mennesker der får ufatteligt ondt i røven over at en topchef får en masse gratis ting er da bare syndt. Det er da også snyd at naboen kører i en lækker sportsvogn når man selv har en skoda?

Anyway, det er ihvertfald min personlige holdning.

 • 0
 • 0
#11 Anonym

... kan i ikke se at det er et hul i skatteloven at visse personer kan få en større del af lønnen udbetalt skattefrit? Jeg kender ikke S's forslag, men loven som den er nu er hjernedød, så alle forbedringer er velkomne.

 • 0
 • 0
#12 Thomas Egebak

"de liberale"? Hvor? I Venstre????

Nu SocDem snakker om retfærdighed, hvilket jo er humor, så kunne man jo lige overveje andre måde at udnytte sin arbejdsplads resourcer i hjemmet. Mon ikke håndværkeren låner lidt værktøj med hjem? Eller måske får den butikansatte billigere varer...etc... det er jo også fryns.

 • 0
 • 0
#14 Deleted User

Selvfølgelig skal man ikke kunne få udbetalt en del af lønnen, hverken som fladskærme, sofagrupper, samtalekøkkener eller andet, for at omgå skatten.

Dette har dog INTET med multimedieskatten at gøre, og ER defineret som snyd i forvejen. Multimedieskatten har åbenbart primært som formål at beskatte arbejdsredskaber, som kan bruges privat, og dermed hæmme muligheden for fleksibel arbejdskraft, og vil derfor indirekte øge co2 forureningen, da hjemmearbejde jo så beskattes.

 • 0
 • 0
#16 Christian Nobel

Det er da også snyd at naboen kører i en lækker sportsvogn når man selv har en skoda?

Sjovt nok så er bilbeskatning også lige så tåbelig, for der opererer man inden for et vindue (svjh) i området 150K - 600K. Det betyder at for toptop chefen, der synes at han skal forkæle sig selv med en Ferrari til 3 millioner er det en kanonfidus, for han beskattes kun af de 600K.

/Christian

 • 0
 • 0
#18 Torben Mogensen Blogger

Hvis et firma f.eks. giver en medarbejder lov til at telefonere eller bruge Internettet privat i arbejdstiden, er det jo ikke noget, der beskattes. I den gældende lov er adskillelsen mellem beskatning eller ej altså sat ved dørtærsklen og ikke ved anvendelsesformålet. Og det er absurd.

Hvorfor ikke bare sige, at arbejdsgiveren frit kan stille udstyr til rådighed for medarbejderne, hvis dette udstyr er nødvendigt for, at de kan gøre deres arbejde? I givet fald er der ingen skat eller afgifter på det, selv om det er muligt for medarbejderen også at bruge udstyret privat. Men al slags firmabetalt udstyr, der ikke kan siges at være nødvendigt for arbejdet, betragtes som gaver, og beskattes som sådan.

En fladskærm i stuen kan næppe siges at være en nødvendighed for arbejdet, så det er klart en gave. Er det eksempel i øvrigt reelt eller bare et skræmmebillede sat op af Socialdemokraterne? Jeg mistænker det sidste.

[edit: Jeg var til et møde midt i skrivningen af dette indlæg, så jeg havde ikke set, at det sidste punkt reelt var besvaret.]

 • 0
 • 0
#19 Nils Bøjden

Når man nu er igang mad at beskatte mobilt arbejdsudstyr kan man jo lige så godt udvide arbejdsfeltet:

Kokke beskattes af kogebøger, knive og gryder. Komfurer er undtaget da de ikke anses for tilstrækkeligt mobile.

Lærere (Folkeskole, gymnasie og unuversitet) beskattes af bøger og andet undervisningsmateriale. Geologer endvidere af feltudstyr (hammere, seismisk udstyr og dynamit).

Håndværkere beskattes at alle typer af værktøj som kan transportes manuelt. Dette udelukker drejebænke og betonblandere.

Alle ansatte i forsvaret beskattes af camuflagetøj. Dette kunne bruges i jagtøjemed.

 • 0
 • 0
#21 Carsten Sonne

Men i stedet for at gøre op med loven, vil man ændre den til også at straffe "eliten". (Og sikkert gøre en allerede kompliceret lov endnu mere besværlig.)

Lige mine ord !

Endnu mere præcist: Og gøre en allerede kompliceret lov endnu mere kompliceret.

 • 0
 • 0
#22 Nils Bøjden

Geologer og Dynamit. Man ved ikke om de bæster kan finde på at drive hobbystenbrud.

Endvidere præciseres der for komfurer at fritagelse udelukkende gælder for komfurer med mere end 2 kogeblus. Alle madlavningsstedet skal føre kontrol med antal af komfurer og deres indretning, samt indberette dette til SKAT.

 • 0
 • 0
#24 Michael Nielsen

Danmark skal være en førende it nation, tja vi var der næsten, men nu skyder vi os i foden.

Det er af gavn for samfundet at alle har en computer, det er derfor en god ide at arbejdspladser stiller computere til rådighed til alle medarbejdere, uanset om det har noget med deres arbejde at gøre eller ej.

Danmark har jo flyttet alle sociale, stats kontakt, osv ud på nettet, hvorfor det er gavnligt at alle har en computer og bliver bekendt med at bruge den.

Men nu har staten så øjnet en chance for at øge skatte intægterne, og glemmer alt om borgerne igen.

Og Socialisterne er totalt forskruet og ser en gave, en ubegrænset skatte skrue.

"Retfærdighed", jeg er bange for at dette ord er blevet omdefineret til "Staten tager, og staten beholder", især af social demokraterne.

"Fornuft" det er en by i rusland, den findes i hvertifald ikke i Dansk politik.

 • 0
 • 0
#25 Christian Schmidt Blogger

Hvor går grænsen? Jeg har flere bekendte der har fået en 27 tommer skærm med indbygget tuner.

Fra http://korturl.dk/br4 :

Skatterådet har i en afgørelse i 2008 (TfS 2008, 1309) accepteret en skærm på 26 tommer som sædvanligt pc-udstyr, mens Ligningsrådet i 2005 (TfS 2005, 840) ikke accepterede fladskærme på mellem 32 og 42 tommer som sædvanligt udstyr. Hvorvidt Ligningsrådets afgørelse fra 2005 fortsat er gældende i det nuværende marked er usikkert, men må bero på en konkret vurdering.

Det ville nu være rart, om lovgiver udtalte sig lidt mere klart om retstilstanden, så skatteyderne ikke skal gætte sig til, hvad der er lovligt, og hvad der ikke er. Selvfølgelig kan loven ikke udtale sig om alle detaljer, men enhver kan jo regne ud, at folk vil bruge multimedieskatten til at købe alt muligt.

 • 0
 • 0
#26 Deleted User

Jeg tvivler på at man kan være i god tro, hvis det drejer sig om en skærm med indbygget tv-tuner, uanset skærmstørrelse ;)

Kender da også folk der har trukket 46" fladskærme fra, fordi de havde DVI stik og teoretisk KUNNE sluttes til en pc. Dette er dog dækket af eksisternede lovgivning, og der er INGEN grund til at S bruger det som undskyldning for at udvide multimedieskatten.

 • 0
 • 0
#28 Stig Robertsen

Da jeg af og til har tilkalde vagt, har jeg en mobil telefon med hjem. Min arbejdsgiver gider ikke at brugere ressourcer på at 'administrere' for SKAT - så jeg betaler skat af pt 3000 for hjælpe en gang i kvartalet. Min nabo en tømrer, og har hele vækstedsvognen med hjem - hvormed han ikke blot vedligeholder set eget hus, men også mange andres. Min genbo er revisor og har den store lommeregner og lovsamling med hjem og klarer både regskaber og selvangivelser for mange forskellige. Min anden nabo er ekspedient i at stormagasins fotoafdeling og har ofte grej med hjem, og laver billed og børn, familie fester og huse til alle der giver. Min bagbo er journalist og madanmelder. Han har gratis avis, inviteres ofte til alt muligt kalas med vin og fødevare gaver. Ingen af dem er ramt af en specifik skat på deres arbejde eller den betaling ofte i naturalier de modtager.

Politikere er uden fantasi og kontakt med virkeligheden - derfor laver de den slagsmak værk. Det rækker helt tilbage fra før 'stænk lapper til alle biler'.

 • 0
 • 0
#29 Torben Mogensen Blogger

Argumentet for netop IT og tele var, at det var typiske arbedsgiverbetalte goder for folk med høje lønninger, som fik høje skattelettelser med skattereformen, og derfor godt kunne tåle den ekstra skat. Det viste sig så senere ikke at være tilfældet, og man lavede derfor undtagelser.

Men hvis formålet var at ramme de højlønnede, så ville det være uligt nemmere bare at lave en mindre skattelettelse. Eller forhøje momsen på luksusvarer.

 • 0
 • 0
#30 Niels Larsen

Skrot skattesystemet med dets "milliteterdemokrati" i fradrag for dette og hint og "fiktive forhøjelser" af inkomster og indfør en fast skatte % for alle. Hvis den er 30%, så yder dem der tjener lidt en lille smule til samfundet, og dem der tjener meget yder meget til samfundet. Tænk hvor meget samfundet kan spare ved at afskedige alle i Skattevæsenet og i de Ministerier, hvor de spilder energi på at hitte på nye måder at stjæle fra danskerne. Ja, og så ville der nok heller ikke være brug for helt så mange revisorer.

 • 0
 • 0
#32 Einar Petersen

Misundelses skat uden lige er nok det rigtige ord man bør bruge om multimedieskatten, jeg kender rigtig mange folk i branchen som står i den situation at deres virksomhed ikke vil underskrive papiret til skat eller deltage i den kontrol der skal til således at de kan efterlade deres PC og Mobil på arbejdspladsen.

De er derved nødsaget til at betale 250 kroner om måneden fordi nogen mener det er fryns. Hele 3000 DKK på årsbasis og nu fabler socialdemokraterne om at sætte beløbet op.

Det der kommer ud af en sådan skat er reelt at virksomheden vil opleve at udgifterne skyder i vejret da medarbejderen helt 100% agter at få noget ud af sin skat og derved i højere grad begynder at benytte en telefon som han/hun ikke har brugt privat før og man risikerer også at folk begynder at surfe med deres virksomhedscomputere med de deraf opstående farer for integritet for virksomheden og evt. deres kunder.

Ydermere forringer ovenforstående forhold derved på sigt de danske virksomheders konkurenceevne da deres udgifter stiger.

Jeg kan kun opfordre til at denne misundelseskat fjernes, eller at virksomheden blandes helt udenom politi rollen således at det bliver en sag imellem SKAT og SKATTEYDEREN om hvorvidt man mener at der bedrives bedrag imod den Danske Stat eller ej, for det er jo det multimedie skatten går ud på, man forventer at alle har benyttet deres telefon og computer privat, og så oven i købet har fået de dyreste af slagsen og derfor skal de alle betale bod for deres frynsesynder.

Og som altid viser det sig så også at nogle stilles mere heldigt end andre og slipper for at betale fordi deres virksomhed tillader dem at stille deres udstyr når de går fra arbejde, imedens andre ikke har denne luksus og pålægges en byrde på 3000 DKK årligt, som for nogles vedkommende næsten en hel uges løn efter skat.

Kan I politikkere dog ikke se det absurde i denne skat ?

Utroligt at sådan noget skattesjusk kan forekomme under såkaldt liberal ledelse...

Lav dog en komplet reset på den skat og fjern det potentielle misbrug af multimedie skatten som uendelig skatteskrue som socialdemokraterne og andre lægger op til.

Man går ikke i stykker når man indrømmer fejl, tvært imod.

Nej tak til Multimedieskat

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere