S-politiker: EU bør stoppe dansk telefusion

Fusionen mellem Telia og Telenor vil skabe et duopol, der vil give dyrere priser for danskerne, mener det socialdemokratiske europaparlamentsmedlem Jeppe Kofod.

Det er skidt for konkurrencen på det danske telemarked, hvis to af de største teleselskaber får lov til at slå sig sammen. Ifølge det socialdemokratiske europaparlamentsmedlem Jeppe Kofod vil fusionen føre til et duopol, som vil skade konkurrencen.

»Jeg håber faktisk, at kommissionen afviser Teliasoneras og Telenors fusionsplaner. Med en markedsandel på 40 procent vil det her kun betyde én ting for forbrugerne, og det er højere priser,« siger Jeppe Kofod til Ritzau ifølge Finans.dk.

Han peger på, at det tidligere statslige monopolselskab TDC sidder på 42 procent af markedet, og derfor risikerer danskerne, at TDC og det nye fusionsselskab reelt vil dele markedet mellem sig og kontrollere prisudviklingen.

En tilsvarende situation opstod i USA, hvor det tidligere statsmonopol blev splittet op i mange mindre selskaber, men efter flere fusioner er endt med to dominerende teleselskaber, AT&T og Verizon, som kontrollerer størstedelen af markedet.

Telenor og Telia ønsker at fusionere i Danmark på grund af konkurrencen på det danske marked, hvor der indtil 2012 var fire mobilnetværksoperatører. I 2012 slog Telenor og Telia sig sammen om at drive et fælles mobilnetværk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Poul Pedersen

Ikke nok med at Socialdemokraterne forærede TDC væk til skattespekulerende internationale kapitalfonde, så vil de nu fortsætte med at tilpasse markedsvilkårene specifikt efter deres ønsker? Får det da ingen ende med forfordelingen af TDC i det her land?!?

  • 9
  • 2
#5 Christian Nobel

Det kan godt være at Telianor sammenlagt har 40% af mobiltelefonmarkedet, men det er absolut ikke det sammen som 40% af telemarkedet.

Og det hverken løser eller gør situationen værre omkring de problemerne der er med områdeafgrænsede vertikale monopoler på faste bredbånd.

  • 4
  • 0
#7 Vagn Sønderup

Der sidder nogle politiker der har den opfattelse. Hellere råbe op end holde mund. Hvad med kun at udtale sig om noget man har forstand på. Nej. undskyld så ville der ikke komme mange PIP

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere