S-lokoførere nedlægger arbejde på grund af it-bøvl

Illustration: dsb
Problemer med lønsystem betyder at ansatte ikke har fået udbetalt løntillæg.

S-togene i København kører ikke fredag formiddag. Det skyldes et fagligt møde blandt S-lokoførerne.

Det skriver A4 Nu.

Arbejdsnedlæggelsen skyldes ifølge A4 Nu frustration over et nyt it-system til registrering af arbejdstid og fridage.

Systemet har ikke fungeret optimalt i en måned, og det betyder, at de ansatte ikke har fået udbetalt løntillæg, som udgør mellem en fjerdedel og en tredjedel af lønnen.

DSB har gentagne gange forsikret, at problemerne ville blive løst.

Ifølge A4 Nu er det alle linjer i Storkøbenhavn, som har indstillet driften.

Rettelse: Denne artikel sagde tidligere, at der var tale om S-togførere. Dette er nu rettet til S-lokoførere

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#8 Frank Jumppanen Andersen

og der synes ikke at være tegn på, at DSB agerer som "voksne mennesker".

citat fra den oprindelige artikel:

"- Det er dybt beklageligt og frustrerende for medarbejderne. Det er vores fejl. Medarbejderne har mulighed for at bede om en straksudbetaling af tillæggene i dag, der så vil blive indregnet i forbindelse med senere udbetalinger. Vi forventer, at systemet vil køre i næste uge, siger Niels-Otto Fisker."

 • 2
 • 1
#9 Louise Klint

Jeg tror, at vores sundhedsvæsen ville se meget anderledes ud, hvis læger og øvrigt sundhedspersonale kunne strejke med samme frekvens, som S-togenes lokoførere.

Prøv bare at tænke på de sidste 3 år med Splatformen… Gys, der kunne komme skred i sagerne.

 • 5
 • 2
#10 Jacob Christian Munch-Andersen

Hvis DSB havde meldt ud at der er fejl i lønudbetalingen, og at der vil komme en manuel rettelse, FØR lønningsdag så var det nok ikke gået så vidt.

Proceduren her minder gevaldigt om standardproceduren for aflyste tog, nemlig at fortælle passagerene at toget er aflyst 5-10 minutter efter planlagt afgang.

Præcis ligesom vi andre først ved om togene kører når vi er fremme, så ved personalet først hvad de får i løn når der går penge ind på kontoen.

 • 6
 • 0
#12 Peter Tagesen

det er urimeligt og noget svineri at tage passagererne som gidsler for noget så trivielt... Helt ærligt - for langt ude :-(

Jeg gætter på at den defekte lønudbetaling blot var dråben...

Og så til noget helt andet. Nu kører lokoførerne med passagerer. Det er deres lod. Denne gang udeblev kun ca. 20% af lønnen. Men hvis nu hele lønnen udeblev. Skulle de så stadig hoppe i uniformen og køre med tog så de - ifølge dig - ikke tog passagererne som gidsler? Hvornår må de sige "nu stopper festen satme!" ?

 • 2
 • 1
#13 Carsten Jensen

Hvis man havde ønsket og evnet at komunikere ud til medarbejderne, at der var sket en beklagelig fejl, men at man (da tillæget udgør ca 1/3 af lønnen) ville udbetale et acconto beløb på 30% , havde der næppe opstået problemer. Generelt er danske lønmodtagere meget forstående og samarbejdsvillige. At man lader en sådan situation udvikle sig, uden at forstå at det vil give problemer, navnligt når medarbejderne skal betale termin, bevidner ledelsens absolutte inkompetance.

 • 4
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere