S: Kommuner skal forbedre deres hjemmesider

Kommuner, som dropper at distribuere information til borgerne andre steder end på hjemmesiden, skal sørge for, at siderne er nemme at bruge.

En lovændring har givet kommunerne mulighed for udelukkende at bruge deres hjemmesider til at oplyse borgerne i stedet for eksempelvis at annoncere i lokale aviser. Det skal spare kommunerne penge, men det vil også stille krav til kommunerne.

»Når man flytter sine annoncer fra avisen til sin egen hjemmeside, så har man også en forpligtelse til, i alle kommuner, at hjemmesiderne er så brugervenlige som mulige,« siger Simon Kollerup, folketingsmedlem for Socialdemokraterne, til DR P4 Nordjylland.

Han mener ifølge DR, at mange kommuner har bygget deres hjemmesider op efter den samme skabelon i stedet for at prøve at strukturere dem ud fra de spørgsmål og problemer, som borgerne har, når de henvender sig til kommunen.

Læs også: Kommunale it-chefer vil tvinge borgerne til computeren

Mariagerfjord Kommune er blandt de første til at droppe annoncering i aviser og forventer at kunne spare et millionbeløb ved kun at informere via hjemmesiden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere