S: Ingen multimedieskat til ansatte med kun én pc

Et fald i antallet af hjemmearbejdspladser i Danmark får Socialdemokraterne til at foreslå, at multimedieskatten ændres, så man fritages, hvis man kun får én pc eller telefon stillet til rådighed.

Som reaktion på, at 50.000 danskere har droppet deres hjemmearbejdsplads, så foreslår Socialdemokraterne nu en ændring af den omstridte multimedieskat.

Hvis det står til Socialdemokraterne, så skal ansatte, som kun får en enkelt pc eller mobiltelefon stillet til rådighed af deres arbejdsgiver, ikke betale multimedieskat.

»Du nuværende regler hæmmer fleksibiliteten på arbejdspladserne. Derfor vil vi sikre, at medarbejder, der eksempelvis kun har en arbejds-pc, ikke skal betale multimedieskat, så de stadig kan arbejde hjemmefra,« udtaler it-ordfører Yildiz Akdogan fra Socialdemokraterne ifølge en pressemeddelelse.

I dag bliver medarbejdere beskattet af 3.000 kroner om året, hvis de får stillet en bærbar pc, en mobiltelefon eller en internetforbindelse til rådighed af deres arbejdsgiver. Ifølge IT og Telestyrelsen er antallet af danskere med en hjemmearbejdsplads faldet fra 290.191 i første halvår 2009 til 236.836 i første halvår 2010.

LÆS OGSÅMultimedieskatten får 50.000 til at skrotte hjemmearbejdspladsen

Som reglerne er i dag, kan en medarbejder kun fritages, hvis der er tale om særlige arbejdsforhold inden for nogle få jobtyper, eller hvis medarbejderen skriver under på, at en bærbar pc ikke bliver taget med hjem fra arbejdspladsen.

»Reglerne om multimediebeskatning er alt for firkantede i forhold til en moderne verden, hvor både ansatte og virksomheder har stor glæde af den fleksibilitet, det giver at kunne arbejde hjemmefra,« udtaler Yildiz Akdogan.

Socialdemokraterne har fremsat ændringen af multimedieskatten som en del af partiets finanslovsforslag for 2011 sammen med SF.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Martin Kofoed

Med de høje lønninger vi har i Danmark, kan det da slet, slet ikke betale sig at have mennesker til at administrere de klatskillinger, der kommer ind på multimediaskatten.

Drop nu den sølle undskyldning for en misundelsesskat. Den er netto noget skrammel for landet. Det er aldrig for sent at sige "ok, vi tog fejl".

 • 0
 • 0
#2 Peter Larsen

og hvad skulle sådan en ændring så hjælpe? En hjemmearbejsplads fungerer ofte kun hvis der også er en internetforbindelse - og så er man ikke fritaget. Sikke dog en vrøvlelov, den ændring ville kun skabe yderligere administration. Drop dog nu den lov og hæv skatten generelt hvis der mangler penge. Hvor ville det være herligt hvis politikerne snart tog Danmarks problemer alvorligt fremfor at flytte rundt på nogle småpenge som ikke gavner landet på nogen måde. Jeg vil hellere høre om hvad vores børn skal leve af i fremtiden fremfor tåbeligheder som multimediaskat og noget endnu mere tåbeligt som forsøge at begrænse en tv-kanals sending. Hold nu op - signalet kommer fra en sattellit, det kan vi alle opsnappe hvis vi gider.

 • 0
 • 0
#3 Nils Bøjden

Er en smartphone en pc+netadgang+mobiltelefon? Er en PC+3g data en pc+netadgang+mobiltelefon?

Endnu et forslag som er umuligt at administrere. I stedet skulle man lægge skat på alle arbejdsredskaber man potentielt kunne tage med hjem. Dette ville stille alle borgere lige. Der ville derefter ikke gå lang tid før loven blev fjernet.

 • 0
 • 0
#4 Michael Thomsen

Hvodan defineres "hjemmearbejdsplads" i undersøgelsen?

Hvilke medarbejdere har i forvejen ikke en PC og internetforbindelse i dagens Danmark?

Hvorfor kan man ikke arbejde hjemmefra via sin private pc og internetforbindelse, evt med en VPN boks udlånt af arbejdsgiveren?

 • 0
 • 0
#5 Torben Mogensen Blogger

Hvorfor kan man ikke arbejde hjemmefra via sin private pc og internetforbindelse

Mange virksomheder vil ikke have andre programmer installeret på arbejds-PC'en end dem, de selv installerer. Det hindrer brug af egen PC til arbejdet. Endvidere kan der være behov for softwarelicenser, der ikke altid tillader installering på andet end virksomhedens egne maskiner. Det kan også tænkes, at der er krav om Windows, mens hjemme-PC'en er en Mac.

Nogle af de problemer kan løses med virtualisering, men ikke alle.

 • 0
 • 0
#7 Michael Thomsen

VPN og egen maskine og egenbetalt netadgang. Hvor kan man sende regningen hen?

Hvilken regning?

PC og internet: Enten sender du regningen til din virksomhed, mod at du betaler multimedieskat, eller også er der ingen nye regninger, fordi du har udstyr og internetforbindelse i forvejen.

 • 0
 • 0
#9 Jan Petersen

Er der kun én ting at gøre. Opfinde en ny Lov! Så starter de hele aktiverings projektet inde på Borgen og alle disse mennesker, som jo reelt er på overførselsindkomst, kaster sig over det og bruger ufattelig mange ressourcer på at aktivere alle de andre politikere, som igen er uenige.

I en by som New York, med ca. 10 millioner borgere, har de én borgmester. Men i Danmark, skal vi absolut have flere hundrede ligegyldige mennesker som burde være under kriminalforsorgen.

 • 0
 • 0
#10 Tore Green

I en by som New York, med ca. 10 millioner borgere, har de én borgmester.

Tja, men New York har f.eks. også 5 "borough presidents", 51 byrådsmedlemmer og 50 rådgivende bydelsråd med op til 50 medlemmer i hvert - så hvor vil du hen med den ene borgmester?

http://en.wikipedia.org/wiki/Government_of_New_York_City

Måske ville du foretrække Burma eller Nordkorea, der har de vist ikke så meget besvær med demokratiet ;-)

 • 0
 • 0
#11 Martin Kjær Jensen

Komplet ubrugelig ændring. Mange der har en PC fra firmaet har ofte også en firmatelefon.

Jeg arbejder selv for en større ISP og et godt eksempel er vore teknikere der alle både har en mobiltelefon og en bærbar computer, samt de har tilbuddet om hjemme PC ordning.

Dette er faktisk ret standard for 80-90% af firmaets ca. 550 medarbejdere. Så ingen af os ville have noget ud af denne ordning.

 • 0
 • 0
#12 Martin Kjær Jensen

Man skal måske også tænke på at en firma PC ofte er administreret af det pågældende firmas IT afdeling.

Disse IT afdelinger har måske ikke samme kontrol over hvad der er installeret eller evt. inficeret på en brugers private PC.

At få en virus inficeret privat maskine på et internt netværk i firmaet er bekymrende.

 • 0
 • 0
#15 Deleted User

Må en virksomhed tilbyde medarbejderne højere løn, mod at de selv stiller PC og internetforbindelse til rådighed? Det koster jo ikke noget for medarbejderen at købe brugt - måske har virksomhedden en brugt laptop, der ikke mere bruges, og intet koster hvis den er afskrevet, og med en lidt større løn i udsigt, vil det være en god investering for medarbejderen.

 • 0
 • 0
#16 Einar Petersen

Kære Socialdemokrater, nu må I da for pokker tage jer sammen og droppe den misundelse. Det drejer sig om påkrævede arbejdsredskaber som man ikke nødvendigvis kan bruge til hjemmebrug og som man samtidig ikke kan sige fra sig og som man i nogle tilfælde ikke kan få erklæring på at det er erhvervsrelateret og ikke andet fordi det simpelt hen bliver en for stor byrde for virksomheden at administrere enkelte medarbejderes forbrug kontra at vælge at sige at man som virksomhed ikke vil blandest ind i at checke forbrug på telefonen / computeren.

De eneste I straffer er os der er nød til at have disse arbejdsredskaber - Hvorfor skal jeg betale 3000 DKK om året for en computer jeg ikke kan bruge til præcis det jeg evt. har lyst til eller en telefon som man beder mig begrænse brugen af ?

I politikkere er nød til at vågne op til virkeligheden, det er ikke leg det her! Mere end 50.000 har sagt farvel til den fleksible arbejdplads.

Jeg håber at i forstår hvilke uhyrlige summer sådant politisk makværk som multimedieskatten kan komme til at koste samfundet.

De småpenge I kradser ind fra os almindelige skatteborgere er peanuts i forhold til de mistede indtægter som erhvervslivet går glip af fordi medarbejderenes fleksibilitet stækkes af absurde lovforslag.

Tag nu og indrøm at Multimedieskatten var en fejltagelse, lad ikke dette misfoster af en fejlslagen IT strategi leve.

Nogen gange bør man vise barmhjertighed og aflive utysket lige meget hvor meget man holder af det.

DROP MULTIMEDIE SKATTEN NU!!!

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere