S efter ministersamråd: Regeringen snød yderområder for IT-milliarder

Italien scorede 693 EU-millioner til bredbånd i yderområder. Danmark fik et rundt nul, fordi vi ikke søgte om pengene, fremgik af et samråd med videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen. 'For dumt' siger socialdemokraternes it-ordfører.

Regeringen undlod at søge milliardpulje til bredbånd i yderområderne. Det erkendte videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen i dag i et samråd i Folketingets Europaudvalg. EU havde ellers oprettet en pulje til udrulning af bredbånd i yderområder på 7,5 milliarder kr., men der var ingen ansøgning fra Danmark.

»Bredbånd kunne være med til at skabe vækst i udkantsområderne, derfor det simpelthen for dumt, at regeringen ikke har søgt de her EU-midler,« siger Yildiz Akdogan.

Socialdemokraterne erklærer sig sammen med SF nu parate til at gøre, hvad der skal til for at sikre yderområderne hurtigt bredbånd.

»Jeg mener det er helt afgørende, at vi som politikere tager ansvar for bredbåndsudvikling og ikke hægter udkantsområderne af, derfor er vi i Socialdemokraterne parat til at tage de nødvendige skridt, hvis markedet ikke dækker behovet, siger Yildiz Akdogan.

Italien hentede 693 millioner kr. fra EU-puljen og blev dermed topscorer. Ti EU lande søgte i lighed med Danmark ikke penge fra puljen, og videnskabsministeren ville under samrådet ikke garantere, at regeringen ville søge en anden gang.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Michael Hein

Var det ikke netop for at få bredbånd ud til yderområderne på en hensigtsmæssig måde, at Wimax licensen blev solgt med en klausul om at man netop skulle dække hele danmark med det? Så mon ikke efterhånden alle i Danmark kan få en eller anden form for rimeligt internet..

  • 0
  • 0
#6 Michael Hein

Nej, Skyline dækker jo netop yderområderne.. De er så vidt jeg ved ikke færdige med at rulle ud endnu, men i Jylland dækker de stort set overalt, og det var jo en klausul i kontrakten med staten at de skulle dække alle.

Det kan være din definition af bredbånd er en anden end min, men der burde snart ikke være mange steder hvor man ikke som minimum kan få en 2 mbit.

  • 0
  • 0
#7 Brian Skeel

Jeg bor i det nordlige Djursland, hvor skyline startede med at udbyde deres wimax produkter, og det er min erfaring at dækning af wimax er meget begrænset. Men intentionerne var rigtig gode.

Ang. definition af bredbånd så ser jeg også en forbindelse på 2048/512 som bredbånd.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere