S: Den Digitale Prøvevagt vender ikke tilbage i den nuværende form

Illustration: mkabakov/Bigstock
Den Digitale Prøvevagt blev ikke rullet ud til sommer med henvisning til problemer med kapacitet og stabilitet. Men hvis det står til socialdemokraterne, vender programmet ikke tilbage i den nuværende form

Hvis Den Digitale Prøvevagt vender tilbage, kommer den til at se helt anderledes ud, hvis det står til Socialdemokratiet.

Den Digitale Prøvevagt bliver ikke klar til sommer. Sådan lød udmeldingen fra Undervisningsministeriet, efter en storm af kritik fra internetaktivister og gymnasieelever ramte Den Digitale Prøvevagt.

Læs også: Den Digitale Prøvevagt udskydes: For mange fejl i systemet

Udskydelsen skete efter en generalprøve, som viste, »at programmet havde kapacitetsproblemer og andre tekniske udfordringer, der for eksempel betød, at flere elever oplevede at blive smidt af programmet«.

Men hvis det står til Socialdemokratiet, er det ikke bare udfordringer med stabiliteten og kapaciteten, som skal fikses, hvis DDP overhovedet skal vende tilbage.

»Løsningen med Den Digitale Prøvevagt var alt for vidtgående. Vi er ikke særligt glade for det med overvågning af elever,« siger undervisningsordfører i Socialdemokratiet Annette Lind.

Hun mener, der skal findes en løsning mod snyd, som ikke invaderer elevernes privatliv.

»STIL (Styrelsen for It og Læring, red.) kigger på den videre udvikling. Vi skal se, om der er andre måder, vi kan gøre det på,« siger hun.

Spionprogram under pres

Den Digitale Prøvevagt har haft en hårdt presset eksistens, siden den først blev offentliggjort. Mange danske gymnasieelever var utilfredse med at blive tvunget til at installere overvågningssoftware på deres egen computer.

Det mundede blandt andet ud i, at en gymnasieelev skrev sit eget program, som satte Den Digitale Prøvevagt ud af spillet.

Læs også: Gymnasieelev piller Den Digitale Prøvevagt fra hinanden – finder 90’er-kryptering

Og med Socialdemokratiets udmelding om, at programmet skal have en helt anden form, er det meget muligt, at Den Digitale Prøvevagt, som vi hidtil har kendt den, har fået dødsstødet.

Læs også: Hvis der var valg i morgen - eller om tre-fire uger

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere