S: Den Digitale Prøvevagt vender ikke tilbage i den nuværende form

1. maj 2019 kl. 10:35
S: Den Digitale Prøvevagt vender ikke tilbage i den nuværende form
Illustration: mkabakov/Bigstock.
Den Digitale Prøvevagt blev ikke rullet ud til sommer med henvisning til problemer med kapacitet og stabilitet. Men hvis det står til socialdemokraterne, vender programmet ikke tilbage i den nuværende form
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvis Den Digitale Prøvevagt vender tilbage, kommer den til at se helt anderledes ud, hvis det står til Socialdemokratiet.

Den Digitale Prøvevagt bliver ikke klar til sommer. Sådan lød udmeldingen fra Undervisningsministeriet, efter en storm af kritik fra internetaktivister og gymnasieelever ramte Den Digitale Prøvevagt.

Udskydelsen skete efter en generalprøve, som viste, »at programmet havde kapacitetsproblemer og andre tekniske udfordringer, der for eksempel betød, at flere elever oplevede at blive smidt af programmet«.

Men hvis det står til Socialdemokratiet, er det ikke bare udfordringer med stabiliteten og kapaciteten, som skal fikses, hvis DDP overhovedet skal vende tilbage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Løsningen med Den Digitale Prøvevagt var alt for vidtgående. Vi er ikke særligt glade for det med overvågning af elever,« siger undervisningsordfører i Socialdemokratiet Annette Lind.

Hun mener, der skal findes en løsning mod snyd, som ikke invaderer elevernes privatliv.

»STIL (Styrelsen for It og Læring, red.) kigger på den videre udvikling. Vi skal se, om der er andre måder, vi kan gøre det på,« siger hun.

Spionprogram under pres

Den Digitale Prøvevagt har haft en hårdt presset eksistens, siden den først blev offentliggjort. Mange danske gymnasieelever var utilfredse med at blive tvunget til at installere overvågningssoftware på deres egen computer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det mundede blandt andet ud i, at en gymnasieelev skrev sit eget program, som satte Den Digitale Prøvevagt ud af spillet.

Og med Socialdemokratiets udmelding om, at programmet skal have en helt anden form, er det meget muligt, at Den Digitale Prøvevagt, som vi hidtil har kendt den, har fået dødsstødet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger