Rystet Trifork-formand: Sigtelse for kursmanipulation må være en fejl

Bestyrelsesformanden for softwarefirmaet Trifork er overbevist om, at bagmandspolitiets sigtelse om kursmanipulation må bero på om en misforståelse.

»Det er naturligvis stærkt ubehageligt at få at vide, at bagmandspolitiet har været på besøg, og de sigter os for kursmanipulation. Heldigvis tager jeg det stille og roligt, for jeg er overbevist om, at der må være tale om en misforståelse.«

Sådan siger bestyrelsesformanden for det aarhusianske softwarehus Trifork, Johan Blach Petersen, til Version2, efter at virksomheden har meddelt forholdet til Københavns Fondsbørs.

Læs også: Direktør i softwarehus sigtet for kursmanipulation

Statsadvokaturen for særlig økonomisk kriminalitet SØK, i daglig tale bagmandspolitiet, troppede i går op hos Trifork for at sigte virksomheden og den administrerende direktør Jørn Larsen for kursmanipulation. De forlod stedet med materiale, der kan belyse sagen mere.

»Jeg ved ikke, om jeg må oplyse, hvad de har taget, men jeg kan da sige, at de har fået alt relevant materiale,« siger Johan Blach Petersen til Version2.

Ifølge Johan Blach Petersen drejer sagen sig om begivenheder, der lå umiddelbart i forlængelse af Triforks børsnotering den 20. december 2007. Trifork indgik en aftale med den nu krakkede EBH Bank om at være såkaldt "market maker" for aktien, noget der er helt normal praksis for børsnoterede selskaber.

»Du kan sammenligne det med et detail-udsalg eller en aktie-forhandler,« forklarer Johan Blach Petersen.

Det er angiveligt aftalen med EBH Bank, der har vakt bagmandspolitiets interesse. Sigtelsen skulle efter sigende gå på, at EBH Bank kunstigt har holdt kursen oppe i perioden efter børsnoteringen.

»Vi gik på børsen med kurs 8.50, og i dagene efter lå kursen på under 8.50. Det beviser naturligvis ikke noget i sig selv, men vi er uforstående over for anklagen,« siger Johan Blach Petersen.

Bestyrelsesformanden hverken håber eller forventer, at sigtelsen for kursmanipulation vil få konsekvenser for direktøren, virksomheden eller kunderne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere