Rygtet svirrer: Ministerium for digitalisering på vej?

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Partier vægrer sig ved at udpege it-ordførere, før den kommende regering har fordelt resort-områderne.

Det har været nævnt adskillige gange i sidste valgperiode. Offentlige it-skandaler og de forventede store gevinster ved en gennemdigitaliseret offentlig sektor har været argumenter for, at den kommende regering burde oprette et særligt it- eller digitaliseringsministerium.

Og noget tyder på, at tankerne bør tages alvorligt. Indtil videre har kun Enhedslisten udpeget en it-ordfører, mens de øvrige partier endnu ikke har udpeget et medlem til at tage sig kærligt af it-politikken. Partiernes konstituering af ordførerskaber afhænger nemlig af, hvordan den nye regering fordeler resortområderne.

Sådan lyder det i hvert fald fra Liberal Alliance, der ellers nu har uddelt kasketter med ordførerskaber i alt fra Grønlandsordfører til landdistriktsordfører, men som vægrer sig ved at udpege en it-ordfører.

»Nej, du må vente med at få et navn på vores it-ordfører. Den post kommer helt an på, hvordan den kommende regering deler kagen op i resortområder,« siger Liberal Alliances videnskabsordfører Mette Bock til Version2.

Teorien bakkes op af socialdemokraternes nu forhenværende it-ordfører Yildiz Akdogan, der ikke opnåede genvalg.

»Jeg har en stærk fornemmelse af, at Helle (Thorning-Schmidt, red.) prioriterer it højt. It er stærkt profileret i vores 2020-plan, og det er helt klart langt højere oppe på dagsordenen, end det var for to år siden. Så jeg har på ingen måde opgivet håbet om et videnskabs- og it-ministerium,« siger Yildiz Akdogan til Version2.

Hun understreger dog, at der også er et element af ønsketænkning i hendes fortolkning, men at et digitaliseringsministerium slet ikke er urealistisk:

»Skulle prognoserne om Morten Østergaard som minister på videnskabsområdet holde stik, så er jeg sikker på, at it kommer højt på dagsordenen. Han er lige så optaget af at bruge it konstruktivt, som jeg var det - og jeg er sikker på, at han bliver god for it-branchen,« siger Yildiz Akdogan til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere