Rygterne svirrer: Lukker Microsoft Sharepoint? Sludder, mener ekspert

Sharepoint blev ikke nævnt på årets Microsoft partner-konference. Derfor løber rygtet nu, at Microsoft er ved at tage livet af det populære værktøj. Ikke sandt, mener Logica-ekspert.

Microsoft nævnte ikke et ord om deres Sharepoint-løsning på dette års Microsoft's Worldwide Partner Conference (WPC), der blev afholdt i juli i Los Angeles. Derfor svirrer rygterne om, at Microsoft har planer om at droppe det ellers meget udbredte videns- og dokumentdelings-værktøj.

Men de rygter vil Shila Henriksen, enterprise architect i cloud- og Microsoft-teknologier hos Logica, gerne mane i jorden.

»Nej, jeg tror ikke på, at Sharepoint dør – det er bare ved at forandre sig og blive til en anden løsning, som måske afregnes på en anden måde. Det bliver formentligt splittet op i mindre, mere målrettede dele,« forudsiger hun.

Heller ikke i Microsofts store ’expo’-rum var der noget spor af Sharepoint. Godt nok er Sharepoint en del af Microsofts skyløsning Office365, men Sharepoint blev aldrig nævnt selvstændigt – en stærk kontrast til de forrige konferencer, hvor Sharepoint-værktøjerne har været det store buzzword.

Også bloggeren Steve Gaitten, direktør for online operationer på Sharepoint community-bloggen Bamboo Nation, mener, at SharePoint er på vej i graven.. Han skriver blandt andet i blog-indlægget, at det var påfaldende, at for eksempel Xbox, Kinect, Windows, Office og Windows Phone havde deres egen udstillings-bås på konferencen, men at Sharepoint ikke havde en bås.

Shila Henriksen undrede sig også over Sharepoint-stilheden. Hun tror dog, at Microsoft holder kortene tæt til kroppen i forhold til Sharepoints fremtid, men mener, at det vil være en naturlig udvikling, hvis Sharepoint-løsningen ændrer sig fra den - for mange uforståelige pakkeløsning - det er i dag.

Grunden til, at cloud-eksperten ikke tror på Sharepoints død, er blandt andet, at der næsten ikke findes noget Microsoft-produkt, der ikke benytter Sharepoint.

»Sharepoint bruges både til dokumenthåndtering, Business Intelligence, som frontend til SAP og det indgår sågar i serverovervågning. Men teknologien forandrer sig, fordi man er begyndt at udvikle i skyen, og derfor tror jeg ikke, at Sharepoint som et ’stand alone’ produkt vil blive ved med at se ud, som det gør i dag.«

Dog mener hun ikke, at Sharepoint-eksperter skal være bekymrede for deres levebrød:

»Funktionaliteterne vil blive ved med at være der. Og sidder man og arbejder med Sharepoint, skal man ikke være bekymret for, at det forsvinder - tværtimod,« siger hun.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Leonard Kramer

Jeg hader Sharepoint. Jeg er ikke sikker paa om det er fordi jeg er for doven til at saette mig ordentlig ind i hvordan det fungere, fordi jeg er for vandt til Wiki, eller fordi Sharepoint vitterligt er noget skrammel, men jeg vil graede toerre taare hvis det for altid forsvandt.

  • 3
  • 2
Thomas Biilmann

Først og fremmest, så længe SharePoint stadig vokser i brug og omsætter 2 milliarder dollars hvert år, har jeg svært ved at tro at MS "lukker SharePoint" i morgen eller om et år. Det er jo så heller ikke Steve Gaitens pointe. Når man lige kommer udover catch-lines og "bås"-snak, så må pointen være dét han skriver her:

QTE

I believe that SharePoint will be increasingly less important as a standalone experience. And that's how it should be, because SharePoint as an independent experience, separate from Office, doesn't make a lot of sense. People don't collaborate independently of writing Word documents, making Excel spreadsheets, and managing projects; people collaborate while they do these things. Microsoft should have thought about socially enabling Office rather than building SharePoint as a platform. But ultimately they got to the same place, so I guess it doesn't matter. More and more, SharePoint will become the connective tissue between applications. Information workers will take features like forums, document libraries, team sites, micro-blogging and user profiles for granted. Maybe SharePoint will persist as a brand that contains this functionality, maybe it won't. But it certainly won't be marketed and sold the same way.

UNQTE

Lidt frem, og lidt tilbage, og til sidst - om ikke andet - så mener han da i hvert fald at det vil blive markedsført og solgt på en ny måde. Tja, det er der vel gode chancer for ;-)

Derudover er det vel svært at være uenig i, at "skyen kommer" har været de sidste par års store mantra, og det påvirker selvfølgelig også SharePoint. Men den slags mantraer har vi vist hørt en del gange før i IT-branchen, og det går sjældent så hurtigt og revolutionsagtigt som det tit bliver pustet op til.

Endelig, min erfaring er, at SharePoint oftest bliver brugt som en intranet-platform. Alle der arbejder med intranet kan vel umuligt være uenige i, at SharePoint "as a standalone experience" ikke er målet. Det er vel dét vi forsøger hele tiden - at få vores intranet til at blive en del af rygraden i vores virksomheder - "the connective tissue between applications". Hvis man stræber efter den digitale arbejdsplads og bruger SharePoint som den platform det er, så er man vel godt på vej væk fra en "standalone experience", med eller uden sky på ;-)

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere