Rygte: Ny iPhone får HD-skærm og multitasking

Den 22. juni er Apple klar med ny, tyndere, kraftigere iPhone med HD-skærm og multitasking. Sådan lyder rygterne lige nu om fjerde generation af den toneangivende smartphone.

Hvad bliver Apples næste træk på smartphone-markedet, som er blevet oversvømmet med imponerende apparater, siden Apple sidst lancerede en iPhone?

Det spørgsmål giver traditionen tro anledning til en væld af rygter, hvoraf mange er grebet ud af den blå luft, men nu er der kommet hul igennem til de mere pålidelige kilder.

Den velansete erhvervsavis Wall Street Journal kan således nu berette, hvad der venter de mange iPhone-fans: En tyndere, kraftigere model, der også kommer med understøttelse for tele-teknologien CDMA2000 i løbet af 2010.

Da danske teleoperatører kun bruger UMTS-teknologi er det irrelevant her, men i USA er det en stor nyhed, da det giver mulighed for at vælge mellem flere teleudbydere end i dag.

Mere konkret er rygte-opsamlingen hos teknologi-bloggen Engadget.

Her forlyder det, at lanceringsdagen bliver 22. juni i USA, og der er også meget præcise nyheder om specifikationerne på den toneangivende telefon.

Skærmen får fire gange så mange pixels med en opgradering til opløsningen 960 x 640, hvor standard i dag i toppen af markedet hedder 800 x 480 pixel.

Styresystemet bliver opgraderet til iPhone OS 4, hvor det bliver muligt at multitaske, og der kommer et ekstra videokamera ved siden af skærmen til videotelefoni.

Desuden bliver iPhone udvidet i længden, så skærmen kan blive en smule større. Processoren vil være en A4 system-on-a-chip, ligesom i iPad-tavlen. Og navnet bliver iPhone HD og ikke noget med 4G, hvilket også kun ville skabe forvirring.

Sådan lyder rygterne i hvert fald. Som sædvanligt er intet helt sikkert, før Apple selv river sløret af den nye model.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Ove Andersen

Da danske teleoperatører kun bruger UMTS-teknologi er det irrelevant her, men i USA er det en stor nyhed, da det giver mulighed for at vælge mellem flere teleudbydere end i dag.

Mon så den skal have micro-SIM, eller vil de holde markedsgrundlaget for micro-sim så lille, så det kun er iPad der vil bruge det, og derfor der ikke er andre udbydere som mener det kan betale sig at skifte til micro-SIM?

 • 0
 • 0
#6 Jens Schumacher

Jeg kan ikke lige helt gennemskue hvad der menes med logic channels.... Kan jeg koble mig på flere apn'er samtidig eller va? Anyway hvorfor skulle flere programmer have adgang til sim kortet samtidig? Det forstår jeg ikke. Umiddelbart er det eneste på min telefon der skal tilgå selve sim kortet da OS'et.

 • 0
 • 0
#7 Deleted User

Jeg kan dog overhovedet ikke se pointen i at smide micro-SIM i en gigantisk device som en iPad.

Som du skriver er der jo god grund til at smide det i en mobiltelefon. Så grunden (eller en af dem) til de smider det i iPad'en kan være at de sådan set bare ønsker påvirke markedsstandarten. Så længe det er standart, at bruge mini-sim, er det jo svært for mobiltelefonproducenterne at udnytte pladsen optimalt. Apple anser muligvis bare mini-sim en forældet standart, der bør udfases*... iPad kan så være første skridt i den udfasning.

 • Hvilket jeg i øvrigt, såfremt det er det de mener, vil give dem helt ret i.
 • 0
 • 0
#9 Deleted User

En anden teori går på at de forsøger at låse forbrugerne til bestemte tele udbydere.

Ja men lad os nu se hvor meget hold der er i den [u]teori[/u]. Apple har selv udtalt, at iPad vil kunne købes ulåst. At den så vil blive solgt med 6 måneders sim-lock via godkendte forhandlere er der ikke noget odiøst i - den model bliver alle mobiltelefoner solgt efter. Om det så er godt eller skidt kan man altid diskutere...men det giver absolut ingen mening at fremhæve Apple for at følge den forretningsmodel...

Men hvis iPhone også kommer med micro-SIM så skal samtlige udbydere nok hurtigt komme med på vognen.

Ja...hvis altså de ikke allerede er med på vognen til den tid... Det er der jo noget der kan tyde på de vil være, hvis vi ser på de udmeldinger der kommer i forbindelse med iPad'en.

 • 0
 • 0
#11 Kim Gad Thomsen

Er 960x640 ikke i underkanten at kalde HD?

Jo det ville jeg også mene, men det er somom at hver gang at noget får en større opløsning en det forrige, så kan man godt tillade sig at kalde det HD :-/

 • 0
 • 0
#12 Jørgen Larsen

Hverken iPhone eller iPadderne har noget der ligner en skærm i HD og i den meget overbevisende video her: http://bit.ly/aeFjux kan man se at det primært er pixeltætheden som er øget. De gamle iPhones skærme er også ret grovkornede så det er en fin forbedring men HD kommer det ikke i nærheden af at være.

 • 0
 • 0
#13 Jens Schumacher

For at afgøre hvor grynet det er skal vi vidst snakke pixel pr inch. Det er da klart at en så lille skærm ikke trækker full hd eller lignende.

En iPhone har med 480x320 på 3.5" omkring 164 PPI... Det vil jeg sku ikke kalde grovkornet.

Min gamle HTC diamond 285 PPI (højeste pixel tæthed jeg endnu har set på nogen LCD skærm på telefoner skærme eller tv)

Min 1920*1200 24" computer skærm har hvis man regner det ud sølle 94 PPI

Og mit 42" full HD fjernsyn er nede på 52 PPI

Så at sige at Den nye model er en forbedring er da vidst lidt en underdrivelse. Hvis det jeg har læst om den nye model holder. Altså 960 x 640 på noget i omegnen af 3,7 tommer så har den ca 310 PPI hvilket så vidt jeg ved er rekord for en telefon. Det er sku da imponerende.

Hvis i selv vil regne efter hvad jeres egen telefon/skærm/tv har så kig eventuelt på http://members.ping.de/~sven/dpi.html

 • 0
 • 0
#15 Jens Schumacher

En Helt har også lidt højere PPI end den gamle iPhone. Omkring 183PPI. Så det er rigtigt nok at den nuværende iPhone er mere grynet. (er selv meget glad for min faste helt selv om den er meget mere grynet end min diamond var)

 • 0
 • 0
#16 Per Erik Rønne

I artiklen kan man læse følgende:

Styresystemet bliver opgraderet til iPhone OS 4, hvor det bliver muligt at multitaske

Der er så bare det ved det at iPhone OS hele tiden har multitasket. Det man [endnu] ikke kan gøre er at tillade applikationer at køre i baggrunden, bortset fra de medfølgende Apple-applikationer der hele tiden har gjort det. Som iCal, Mail, Beskeder og iPod.

Implementeres det vil jeg gå ud fra at vi i Indstillinger får en mulighed for selv for den enkelte applikation at give den tilladelse til at køre i baggrunden eller ej.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere