Rygte: Microsoft vil også købe Blackberry

Efter opkøbet af Nokias mobiltelefonforretning har Microsoft angiveligt også øjnene stift rettet mod et andet kriseramt mobilfirma, Blackberry, som aktivt søger en køber.

Er Microsoft gået opkøbs-amok på mobiltelefonmarkedet, og er ved at købe Blackberry også?

Det vil kun tiden vise, men rygterne er nu søsat i en artikel fra den ansete nyhedstjeneste Bloomberg, der har talt med insiderkilder om hele forløbet omkring købet af Nokias telefondivisioner.

Udover Nokia-købet er Microsoft nemlig også interesseret i at købe Blackberry, lyder vurderingen fra Bloombergs kilder.

Ligesom Nokia har Blackberry, som tidligere hed RIM, været hårdt ramt af konkurrencen på markedet og slås med milliardunderskud og store fyringsrunder. I august meldte det canadiske firma direkte ud, at man ledte efter en køber til Blackberry.

Blackberry har ikke haft den store udbredelse i Danmark, men blev udbredt som en telefon til firmabrug med høj sikkerhed. Af samme grund har den været populær blandt for eksempel USA’s sikkerhedstjenester og præsidenter.

Og netop denne del af markedet kan være attraktiv for Microsoft, som foreløbigt ikke har haft meget succes med at omvende tidligere Nokia-kunder til Windows Phone. Omvendt er det svært at se, hvordan et opkøb af Blackberry skulle kunne hjælpe på Microsofts ambitioner om at få en stærk Windows-position på mobilmarkedet.

Bloombergs artikel om opkøbet beskriver også, hvordan det krævede 50 møder i Nokias bestyrelse at nå frem til den endelige salgsaftale. Det var en proces fyldt med selvransagelse og følelser for de finske medlemmer af bestyrelsen, for Nokia betyder meget for Finland og finnernes selvforståelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Thomas Andersen

Tvivler på at MS både kan håndtere en omlægning af organisationen (efter balmer), overtagelse af Nokia, evt. overtagelse af BB samtidigt med at skulle forsøge at være innovative.

Ja det lyder lige voldsomt..

Kan heller ikke lige umiddelbart få øje på hvad de skulle bruge dem til? Måske har de nogle patenter der kan bruges, men tror ikke personalet ville være overmotiveret for at blive omskolet til windows-udvikling.

 • 2
 • 0
#7 Carsten Olsen

men tror ikke personalet ville være overmotiveret for at blive omskolet til windows-udvikling

Nej, men, hvis nu MS egne Windows-phone udviklere er motiveret for at lære hvordan man laver f.eks. sikkerhed,multi-platform rigtigt, kan det jo godt være Nokia/BB medarbejdere vil være overmotiveret for at omskole dem.(Hurtigt)

 • 0
 • 0
#10 Carsten Olsen

Nokia: De står nu frit med hvem de vil sagsøge, de behøver ikke at blive en MS-proxy (for at holde Android nede)

Det kan være de vil lave en royalty free licens med Google (De har nok mange ikke mobile patenter, så de har brug for clearing) http://www.google.com/patents/licensing/ (et forslag) Her er en forekomst af ovenstående skabelon: (WebM/VP8/VP9 forekomsten) http://www.webmproject.org/license/additional/

Hvordan BB/MS aftalen ser ud ved vi først når den er afsluttet.

 • 0
 • 0
#15 Jens-Peter Vraa Jensen

Well - både og.

BES 4 og 5 benytter egen synkroniserings motor til hhv. Exchange, Domino og GroupWise. Det er absolut ikke være let at holde den stabil og fejlfri, da de skal understøtte en lang række versioner af alle 3 platforme.

Med BlackBerry 10 telefonerne kan man enten "enterprise aktivere" dem, dvs. de bliver håndteret af "BlackBerry Enterprise Service 10" (BES 10) eller benytte dem direkte mod en MailServer. I alle tilfælde benyttes ActiveSync, dvs. det er klienten, der laver al synkroniseringsarbejdet og der er ingen kompressionsfordel i forhold til konkurrerende produkter. Hvis de er aktiveret mod BES 10, fungerer denne blot som en VPN tunnel til LAN'et hvor ActiveSync trafiken så rammer mail serveren.

ActiveSync er i min optik også push, da det er serveren, der initierer synkroniseringen.

BES 5 bliver supporteret til udgangen af 2015 (svjv). Alle kunder har fået tilbudt gratis licenskonvertering (per aktiveret BB10 device) inden 31. december 2013, så jeg tvivler på at der er nogen Enterprise kunder tilbage på BES 5 om 1-2 år. Vores kunder er skiftet til BES 10 og har taget rigtigt godt imod BlackBerry 10.

MDM prisen er i øvrigt sat ned med 2/3, så det koster nu vejl. 115,- ex. moms pr. bruger pr. år. Pt. virker det klart som om at de fokuserer på at holde fast i en del af erhvervskunderne, mens "de afklarer" fremtiden.

IMHO er deres største fordel, at en BB10 enhed kan opsplittes i en privat og arbejdsdel. Det giver fuld kontrol for administratoren i arbejdsområdet og modsvarende fuld kontrol for brugeren i privat området.

Udfordringen er helt klart udvalget af apps. Pt. er tallet ca. 150.000, men der mangler mange DK apps og andre store, eks. Citrix (er pt. i beta), Netflix, Instagram, Wimp, TDC Play, ....

BB10 indeholder "heldigvis" også en Android runtime som om få mdr. er version 4.2.2. Konverteringen af apps er meget enkel, og dette vil forhåbentlig gøre flere apps tilgængelige.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere