Rygte: 3 nye Surface-tablets på vej - mini, maxi og XL

Der er mange flere Surface-modeller på vej. Efter den Surface Pro, der kommer i starten af næste år, følger yderligere tre nye Surface-tablets, lyder det fra pålidelig Microsoft-kilde.

Microsoft har fået smag for at lave egen hardware til Windows-styresystemet. I hvert fald hvis man skal tro den anonyme Microsoft-kilde ’MS Nerd’, der tidligere har været først med en række rygter, som siden hen viste sig at passe med virkeligheden hos Microsoft.

Ifølge kilden arbejder Microsoft nemlig på at lancere tre nye varianter af tabletten Surface, så det samlede antal modeller kommer op på fem. Det skriver amerikanske PCworld.com.

I oktober kom den første Surface på markedet, med ARM-processor og det neddroslede Windows RT, som kun kører de nye Windows 8 Modern UI-applikationer. Denne model er dog ikke kommet til Danmark endnu. Derudover har Microsoft selv annonceret, at Surface Pro, der har Intel-arkitektur og en fuld Windows 8, kommer til januar.

Læs også: Microsofts Surface Pro tablet klar til januar - for folk med pengepungen i orden

Men ifølge 'MS Nerd' bliver serien udvidet med yderligere tre modeller :

  • En mindre ARM-baseret model, med 8,6-tommer skærm, altså to tommer mindre end den nuværende Surface. Den vil få en Qualcomm-processor i stedet for den Tegra 3-chip, den første Surface har.
  • En ny Surface Pro med fuld Windows 8, men med en større skærm på 11,6 tommer. I stedet for en Intel-processor vil den være udstyret med en AMD Temash-processor med grafikchip bygget ind i CPU’en. Det giver muligvis bedre batteritid end på den første Surface Pro.
  • Den sidste model får navnet Surface Book og bliver udstyret med en endnu større skærm på 14,6 tommer og en Intel Haswell-chip.

PCworld.com skriver, at MS Nerd tidligere har ramt rigtigt mange gange, men omvendt også har haft skæverter, som kan skyldes, at planerne hos Microsoft efterfølgende blev lavet om. Det er derfor realistisk, at Microsoft arbejder med planen om fem Surface-modeller i alt nu, men det er ingen garanti for, at de alle kommer på markedet.

Sker det, vil det være endnu et slag i ansigtet på de hardware-producenter, som traditionelt kun har skullet konkurrere med hinanden og ikke med Microsoft selv på hardware-fronten.

At få Windows 8 gjort til en succes på tablets, hvor Apple sidder meget tungt på markedet med iPad’en, har dog åbenbart været så strategisk vigtigt for Microsoft, at man har valgt selv at gå aggressivt frem med færdige hardware-løsninger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (6)

Søren Mejlhede

Når der "annonceres" med nye modeller så stopper salget af de gamle, man vil vente på noget bedre/billigere.
Som 3 kvatal Appel venten på Iphone5
Hele 2011 og 2012 for Nokia, man kunne næsten le, men nok hulke fordi det er sandt på grund af en Id*** til en CEO, brænden platform.
De sælger stadig flere af den gamle platform.

Men hvorfor MS "melder" det ud nu, inden vi kan købe de første modeller, forstår jeg ikke.

Thomas Bundgaard

Men hvorfor MS "melder" det ud nu, inden vi kan købe de første modeller, forstår jeg ikke.

Det gør de heller ikke. Så hvad er det du undrer dig over? Det er ikke anderledes end når der er talrige rygter om Nexus 4, Nexus 7, iPad 4, iPhone 5 og hvad har vi.

Det er (forhåbentlig) ikke nogen hemmelighed, at alle virksomheder arbejder på nye og forbedrede produkter hele tiden.

Hele 2011 og 2012 for Nokia, man kunne næsten le, men nok hulke fordi det er sandt på grund af en Id*** til en CEO, brænden platform.

Kunne vi ikke holde niveauet på et nogenlunde niveau?

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 15:44

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017