Rygte: Google på vej med touch-baserede Chromebooks

12 kommentarer.  Hop til debatten
Et rygte vil vide, at Google kort efter nytår lancerer en touch-baseret Chromebook, der skal tage kampen op med Microsofts Surface-tablet. 20 millioner eksemplarer skulle være bestilt af Google.
27. november 2012 kl. 12:40
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nu vil Google også lege med på touch-bølgen på pc-markedet og lancerer en touch-baseret udgave af deres billig-pc kaldet Chromebook lige efter årets udgang - senest i starten af 2013.

Det skriver Chinatimes.com, der har fundet ud, at Google angiveligt skulle have bestilt 20 millioner Chromebook-enheder, hvor en stor del af dem i første omgang skal bruges til internt brug hos Google selv.

Oplysningerne er dog indtil videre ikke bekræftet af Google.

Men rygtet går på, at den nye trykfølsomme Chromebook vil komme med en 12,85 tommer skærm, og det bliver den taiwanske OEM-producent Compal, der skal bygge de mange Chromebooks. Til at levere touchpanelerne har Google sat taiwanske Wintek på opgaven - et firma, som tidligere har bygget LCD-skærme og flere forskellige touch-skærme. Den skal tage kampen op med Microsofts nye Surface-tablet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hverken pris eller processorkraft er angivet af Chinatimes.com, der har fået indblik i produktionskæderne hos de forskellige firmaer, der skal hjælpe Google. Men de nye Chromebooks vil med stor sandsynlighed køre på Googles desktopstyresystem Chrome OS.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
28. november 2012 kl. 09:59

"... Google angiveligt skulle have bestilt 20 millioner Chromebook-enheder, hvor en stor del af dem i første omgang skal bruges til internt brug hos Google selv."

Der er knap 54.000 ansatte i Google - hvad skal de bruge resten til, hvis de som kilden oplyser vil bruge en stor del internt (54.000 er 0,27 % af ordren)

4
27. november 2012 kl. 16:31

Med Android kan man med lidt snilde næsten helt undgå at sælge sin sjæl til Google.

Med Chromebook er man 100% ejet af Google.

1
27. november 2012 kl. 15:09

Er der en som kan forklare mig, hvad en Chromebook kan, som en tablet med Android ikke kan? Jeg fatter ikke helt det parløb som Google kører med Android og Chromebook. Så hvis nogen her forstår det, ville jeg sætte pris på at blive klogere. :)

6
27. november 2012 kl. 19:24

En filosofisk forskel er web apps kontra apps bundet til en bestemt platform. Med Chrome arbejder Google for at løfte overliggeren for hvad der kan afvikles af apps i en browser, og det har da bidraget til væsentligt øget konkurrence mellem browserne.

Ideelt set vil samme HTML5 web app kunne køre i alle browsere, på alle platforme (også mobile), uden lock-in. Google håber fx at få tilslutning til en standard for at kunne downloaded web apps (så de kan køre offline). Umiddelbart set passer deres mål godt sammen med hvad Mozilla laver omkring web apps i Firefox (og Firefox OS).

Apple og Microsoft er måske lidt "mindre motiverede", fordi web apps kunne ses som konkurrent til deres model med at påtvinge deres kunder at bruge en lukket app store.

5
27. november 2012 kl. 18:09

Du har adgang til en fuld Chrome incl. extensions og apps.

2
27. november 2012 kl. 15:27

Er der en som kan forklare mig, hvad en Chromebook kan, som en tablet med Android ikke kan?

På Android skal du hente det software du skal bruge og installere det på dit device. På Chrome OS er alt online. Du skal bare bruge det. Det skal ikke installeres. Det skal ikke hentes. Det kan ikke fungere off-line.

Chrome OS giver adgang til mere software uden at tynge hardwaren. Omvendt er dit hardware intet værd hvis du ikke har tilstrækkeligt hul til omverden.

På Android er netværk nice-to-have i dagligdagen. På Chrome OS er det need-to-have.

8
28. november 2012 kl. 10:17

På Android skal du hente det software du skal bruge og installere det på dit device. På Chrome OS er alt online.

Så er det som jeg antog. Chrome OS er altså direkte inferiørt i forhold til Android, idet den er nødt til at være online hele tiden. Nu kender jeg mobildækningen her i Jylland ret godt, og jeg ville godt nok være træt af at være nødt til at være online konstant for at kunne bruge min computer.

Det virker meget underligt at Google, der allerede havde Android som har en god udbredelse, så sig nødsaget til at lave et nyt OS. Jeg kan forstå at Apple har OSx og iOS, og Microsoft har nu Windows 8 til både mobil og stationær brug. Men Android kan jo køre både på tablets og telefoner, så hvorfor lave Chrome OS?

12
8. januar 2013 kl. 16:44

@Bo En af fiduserene ved at starte et nyt styrersystem er at mobilfabrikanterne ikke har vetoret over opdateringer. Altså når der kommer en ny opdatering til Chrome OS så bliver PCen automatisk opdateret. Altså kan f.eks. HTC, Samsung ikke forhale en opdatering.

Det er sansynligvis også derfor Chrome til Android og IOS kom på markedet. På laptop bruges der allerede en standard Chrome browser til Chrome OS, med Chrome til mobil (ARM baseret) er man også klar med Chrome OS til mobil enheder.

11
28. november 2012 kl. 14:12

Okay, men hvad i alverden er så pointen med at have to OS'er?

Pointen er nok mere at det er forskellig hardware koncepter, og forskellig prioritering af UI.

Android på tablets lægger op til "lean-back" og forbrug af indhold. Det kan lade sig gøre at tilslutte tastatur, men touch er i centrum.

Chrome OS lægger op til at tastatur er i centrum, altså også at skabe indhold i skyen. Rigtig mange kan få dækkes deres behov via fx Google Docs uden at købe en Office-pakke, og en ChromeBook er langt enklere at have med at gøre, for dem som ikke har behov for tunge lokale software pakker. Hvis den går tabt, er det bare at købe en ny, og fortsætte som intet var hændt.

Google ser det pt som naturligt med forskellige operativsystemer til tablet og laptop, men når de selv kikker frem i tiden...Google Says Android, Chrome OS Will Eventually Converge

Microsoft forsøger sig jo så med at kombinere, hvilket jo mødes med noget "blandede reaktioner". Men for mange brugere kan operativsystemet blive "reduceret" til vejen til at nå en browser og web apps.

Og så kunne en billig (også i bøvl) maskine med en web app afviklings platform (Chrome browseren) blive et tillokkende alternativ. Selvfølgelig er Chrome OS ikke nok til alle, men som computer nr. 2 (når touch ikke dækker behovet) kunne jeg godt finde på at købe sådan en sag.