Rygte: Google på vej med alu-indkapslet Chromebook

En lækket reklamefilm viser ny Chromebook, der designmæssigt lægger sig op ad de langt dyrere ultrabooks. Se, om du tror på på videoen eller ej.

Google er - måske - på vej med en ny bærbar pc baseret på virksomhedens eget styresystem Chrome OS. Laptoppen har fået navnet Chromebook Pixel og ifølge den uofficielle Google-blog googlesystem.blogspot.dk.den første Chromebook, der er 100% designet af Google.

Om der er tale om den ægte vare eller et falsum står ind til videre hen i det uvisse. Google selv har over for Techchrunch afvist at kommentere spekulationerne, hvilket naturligvis kun har hældt yderligere benzin på rygtebålet.

Ifølge den lækkede video har laptoppen et cover af aluminium, sådan som blandt andet Apple har gjort det med Macbook Air. Derudover får Chromebook Pixel lys i tastaturet og en højtopløselig touchskærm på 2560 x 1600 pixels.

Googlesystem-bloggen anslår, at Chrombook Pixel sandsynligvis vil koste under 500 dollars i handlen, hvilket alt andet lige vil give en dansk pris i omegnen af 3.000 kroner. Dette er en del mindre end andre ultrabooks, der koster fra 800 dollars og opefter.

Om hardwaren kan hamle op med de gængse ultrabook-specifikationer, står dog også hen i det uvisse. Og ind til Google selv kommer med en udtalelse om Chromebook Pixel, er intet selvfølgelig sikkert.

Hvad tror du? Falsk eller ægte? Og skal du have en?

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Benni Bennetsen

"sandsynligvis vil koste under 500 dollars i handlen, hvilket alt andet lige vil give en dansk pris i omegnen af 3.000 kroner".. Nejj det vil jo så give en pris ved absolut mindst 4.000 kr ? Ting bliver jo ALDRIG solgt til direkte omregning.. Det er alt for meget for en chromebook, ikke at de alligevel bliver solgt her til lands..

  • 3
  • 0
#4 Johnnie Hougaard Nielsen

For mig at se ligner det mest en der sidder og fantaserer over sine ideer om hvordan en Chromebook burde laves, i stil med dem som leger med at designe "iDingenot" et eller andet. Videostilen er også langt fra hvad Google sædvanligvis laver, men der er da gjort noget ud af det.

Det forekommer dog slet ikke usandsynligt at der er en reel baggrund for rygterne om at Google arbejder på en Chromebook med hardware design et par niveauer over de nuværende. De har jo fået en del mere fokus på design.

  • 2
  • 0
#7 Johnnie Hougaard Nielsen

Videoen ser ud til at være ret tæt på det produkt som Google lige har annonceret. http://chrome.blogspot.com/2013/02/the-chromebook-pixel-for-whats-next.html http://www.google.com/intl/en/chrome/devices/chromebook-pixel/ En touch-skærm i særklasse, 3:2 med 239 ppi, 2560x1700. Derudover er specs lidt jævne (4+32/64GB og 1.8 GHz Core i5), dog med 1TB online storage, men det hænger sammen med at den er tænkt til Chrome OS. Prisen forekommer noget høj, $1299, især da LTE udgaven koster ekstra.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere