Rygte: Ford dropper Microsoft til fordel for BlackBerry

Ford går væk fra Microsofts bil-software og indgår i nyt partnerskab med BlackBerry, siger kilder.

Ford vil efter længere tids problemer med softwaren i sine Windows-baserede bilcomputere helt skrotte platformen og i fremtiden gå over til BlackBerry QNX. Det fortæller anonyme kilder tæt på sagen i følge Seattle Times.

Avisen skriver, at Fords bilejere længe har klaget over en række fejl i fabrikantens Sync-platform. Systemet giver blandt andet mulighed for håndfrie telefonopkald, stemmestyring, musikkontrol og navigation.

Ved at gå over til BlackBerrys QNX-platform, vil Ford i følge kilderne spare penge på licenser i forhold til den nuværende aftale med Microsoft. Desuden forventer man, at systemet vil blive hurtigere og mere fleksibelt.

Hvis kilderne taler sandt, vil aftalen betyde en hel del for det vingeskudte BlackBerry, der i november 2013 havde mistet 95 procent af sin værdi siden virksomhedens højdepunkt i midten af 2008.

BlackBerrys QNX-platform kan man i dag blandt andet se i biler fra Audi og BMW.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Daniel Udsen

Det her er en af de her artikler der bærer prej af at være oversat fra en kilde der ikke helt er teknisk ie det er uklart om der er sat lighedstegn mellem QNX og blackberry's telefon/tablet overbygning på QNX.

QNX er idag ejet af Blackberry men det er brugt rigtigt mange andre steder(det er svjv er realtids OS) og er langt ældre end Blackberry.

Eftersom de taler om microsoft sync går jeg ud fra de taler om in car entertainment og BlackBerry 10. og ikke rå QNX du typisk kun ser i industrielle kontrol systemer.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere