Rygte: Apple på vej med intelligent ur

Kilder tæt på Apple hævder, at selskabet er ved at udvikle et nyt, smart ur, som måske kan vise nye sms'er, opkald og e-mails direkte på dit håndled.

De stilbevidste teknologer hos californiske Apple er måske i gang med at udvikle et nyt ur, der benytter samme software, iOS, som selskabets telefoner og tablets.

Det beretter unavngivne kilder tæt på sagen ifølge The New York Times-bloggen Bits.

Det er uklart, hvad formålet er med at fremstille et ur - udover det åbenlyse at kunne vise klokkeslættet - for Apple har ikke ønsket at kommentere oplysningerne. Hvis rygtet taler sandt, er dét at kunne vise klokken formentlig ikke dimsens primære opgave.

Lige nu er der altså frit slag for spekulationerne, som går i retning af et intelligent ur som dem, der kendes fra tegneserie-detektiven Dick Tracy eller tv-helten Michael Knight fra 1980'erserien Knight Rider.

Ikke først med en smart-ur

Det er nærliggende at tro, at uret får Bluetooth-understøttelse og dermed vil kunne forbinde med eksempelvis en iPhone eller en iPad. Dermed vil eksempelvis nye opkald, sms'er, kalenderaftaler og e-mails kunne tikke frem på urets skærm, uden at telefonen skal fiskes op af tasken eller jakkelommen. Afspilning af musiknumre er en anden mulighed.

Sonys SmartWatch forbinder med Android-telefoner via Bluetooth. Illustration: Sony.com

Apple er ikke den første virksomhed, der - hvis rygterne har hold i virkeligheden - forsøger sig med et intelligent ur. Tidligere har blandt andet LG forsøgt sig med 'urmobilen' GD910. Også Sony er på markedet med sit SmartWatch, der fungerer sammen med Android-telefoner.

Ifølge kilderne vil Apple-uret benytte en stærk, men tynd og fleksibel form for glas. Netop det har producenten Corning, der står bag det udbredte Gorilla Glass til smartphones, for nylig hævdet at være i stand til at fremstille under navnet Willow Glass.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#7 Nicky Vlad Christensen

http://getpebble.com/ Det lyder da meget som det, der er beskrevet i artikel. Det er et lækkert smart-ur, som forbinder til både iDevices og Android enheder og kan vise opkald, sms'er, hvor hurtigt du løber, styre din musik og lignende. Alt som din telefon kan vise, kan vises på den skærm, hvis der er lavet en pebble-app til det :) [EDIT] It's called Pebble, not Pepple :P

 • 4
 • 0
#9 Martin Bøgelund

Jeg synes det er oplagt at lave et slave-sportsur, hvor alle de intelligente ting foregår i smartphone, og så have en pulsmåler og display-del i et ur. Oftest har man smartphone spændt fast på overarmen ifm løb og anden sport, hovedtelefoner i smartphone, og så GPS-tracker og tidsmåler om håndledet, og en hjerterytmemåler omkring brystet.

Hvis man samler pulsmåling og display-del i et ur der er forbundet til smartphone, kan man bruge smartphone som GPS-tracker, musikafspiller og "datacentral", og styre sin musikafspiller via enheden om håndledet.

[EDIT] Altså stort set som beskrevet ovenfor med "Pebble".

 • 4
 • 0
#10 Nicky Vlad Christensen

Du har lige beskrevet et Pebble ur :) Det er på markedet og kan bestilles. Jeg var tidligt ude, så mit skulle være i posten allerede. Dog forbinder pulsmåleren ikke til uret, men til smartphonen via Bluetooth, ligesom uret gør det. Så ja, Apple har en god idé, men de er ikke på forkant med udviklingen. De efterligner mere andres gode idéer. [EDIT] Ja nemlig ja :)

 • 10
 • 0
#12 Jakob Damkjær

Sorry to disapoint...

Tror ikke en bjælde på det rygte, synes også ideen er tosset. Men pulsurs fabrikanterne burde lave apps istedet for de der 80'erne lignende monstrositeter folk spænder på håndledene.

Desuden vil Apple skulle konkurere med alle de faktiske urproducenter der er ret gode til design og luxus marketing. Derfor er det her way way off field for Apple.. Derfor tror jeg på det er en and...

 • 0
 • 5
#14 Thomas Wittenburg

Nogle af de første til at kombinere ur og telefon var Sony Ericsson. Jeg købte sådan en laban her tilbage i 2007, og jeg elskede det ur. Desværre havde man brugt en ret tidlig udgave af OLED til displayet, hvilket betød at der efter et par år ikke var lys i displayet mere, og funktionaliteten således forsvandt. http://www.rakuten.com/prod/sony-ericsson-bluetooth-watch-mbw-100/203358...

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere