Rygte: Apple på vej med intelligent ur

11. februar 2013 kl. 11:4115
Rygte: Apple på vej med intelligent ur
Illustration: Apple.
Kilder tæt på Apple hævder, at selskabet er ved at udvikle et nyt, smart ur, som måske kan vise nye sms'er, opkald og e-mails direkte på dit håndled.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De stilbevidste teknologer hos californiske Apple er måske i gang med at udvikle et nyt ur, der benytter samme software, iOS, som selskabets telefoner og tablets.

Det beretter unavngivne kilder tæt på sagen ifølge The New York Times-bloggen Bits.

Det er uklart, hvad formålet er med at fremstille et ur - udover det åbenlyse at kunne vise klokkeslættet - for Apple har ikke ønsket at kommentere oplysningerne. Hvis rygtet taler sandt, er dét at kunne vise klokken formentlig ikke dimsens primære opgave.

Lige nu er der altså frit slag for spekulationerne, som går i retning af et intelligent ur som dem, der kendes fra tegneserie-detektiven Dick Tracy eller tv-helten Michael Knight fra 1980'erserien Knight Rider.

Ikke først med en smart-ur

Det er nærliggende at tro, at uret får Bluetooth-understøttelse og dermed vil kunne forbinde med eksempelvis en iPhone eller en iPad. Dermed vil eksempelvis nye opkald, sms'er, kalenderaftaler og e-mails kunne tikke frem på urets skærm, uden at telefonen skal fiskes op af tasken eller jakkelommen. Afspilning af musiknumre er en anden mulighed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sonys SmartWatch forbinder med Android-telefoner via Bluetooth.

Apple er ikke den første virksomhed, der - hvis rygterne har hold i virkeligheden - forsøger sig med et intelligent ur. Tidligere har blandt andet LG forsøgt sig med 'urmobilen' GD910. Også Sony er på markedet med sit SmartWatch, der fungerer sammen med Android-telefoner.

Ifølge kilderne vil Apple-uret benytte en stærk, men tynd og fleksibel form for glas. Netop det har producenten Corning, der står bag det udbredte Gorilla Glass til smartphones, for nylig hævdet at være i stand til at fremstille under navnet Willow Glass.

15 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
15
12. februar 2013 kl. 11:21

Hvis de holder niveauet, vil jeg i København få oplyst tiden i Alaska, på kinesisk.

11
11. februar 2013 kl. 20:01

Nu skal vi nok snart til (igen) at høre på hvor "innovative" Apple er.

Jeg vil derfor lige bidrage med endnu et i rækken af eksisterende ure: http://www.imsmart.com/en

12
11. februar 2013 kl. 22:54

Sorry to disapoint...

Tror ikke en bjælde på det rygte, synes også ideen er tosset. Men pulsurs fabrikanterne burde lave apps istedet for de der 80'erne lignende monstrositeter folk spænder på håndledene.

Desuden vil Apple skulle konkurere med alle de faktiske urproducenter der er ret gode til design og luxus marketing. Derfor er det her way way off field for Apple.. Derfor tror jeg på det er en and...

9
11. februar 2013 kl. 13:25

Jeg synes det er oplagt at lave et slave-sportsur, hvor alle de intelligente ting foregår i smartphone, og så have en pulsmåler og display-del i et ur. Oftest har man smartphone spændt fast på overarmen ifm løb og anden sport, hovedtelefoner i smartphone, og så GPS-tracker og tidsmåler om håndledet, og en hjerterytmemåler omkring brystet.

Hvis man samler pulsmåling og display-del i et ur der er forbundet til smartphone, kan man bruge smartphone som GPS-tracker, musikafspiller og "datacentral", og styre sin musikafspiller via enheden om håndledet.

[EDIT] Altså stort set som beskrevet ovenfor med "Pebble".

10
11. februar 2013 kl. 13:30

Du har lige beskrevet et Pebble ur :) Det er på markedet og kan bestilles. Jeg var tidligt ude, så mit skulle være i posten allerede. Dog forbinder pulsmåleren ikke til uret, men til smartphonen via Bluetooth, ligesom uret gør det. Så ja, Apple har en god idé, men de er ikke på forkant med udviklingen. De efterligner mere andres gode idéer. [EDIT] Ja nemlig ja :)

8
11. februar 2013 kl. 13:13

Jeg kender flere der allerede i dag har købt en rem til deres iPod nano, og bruger det som bl.a. ur.

7
11. februar 2013 kl. 13:00

http://getpebble.com/Det lyder da meget som det, der er beskrevet i artikel. Det er et lækkert smart-ur, som forbinder til både iDevices og Android enheder og kan vise opkald, sms'er, hvor hurtigt du løber, styre din musik og lignende. Alt som din telefon kan vise, kan vises på den skærm, hvis der er lavet en pebble-app til det :) [EDIT] It's called Pebble, not Pepple :P

4
11. februar 2013 kl. 12:38

Nu tager de sikkert patent på tiden og ur-remme og skærme på 2-3 tommer og hvad de ellers "opfinder" i den sammenhæng.

3
11. februar 2013 kl. 12:32

Hvem pokker går med ur nu om dage?

6
11. februar 2013 kl. 12:59

Jeg kender ret mange der går med ur. Faktisk, 90% af min omgangskreds.

17
12. februar 2013 kl. 18:26

Jeg går da også med ur, og går udd fra at de få urløse - er ved at få en ny urrem eller et nyt batteri ...

2
11. februar 2013 kl. 12:25

Fight