Rust får egen stiftelse med Mozilla, Microsoft og Google i ryggen

Illustration: Version2
Nonprofit-organisation skal støtte op om det populære unge sprog.

Holdet bag programmeringssproget Rust har løftet sløret for en ny nonprofit-organisation, Rust Foundation, der skal hjælpe med udviklingen af sproget og miljøet bag.

Det skriver mediet SD Times.

Ledelsen i den nye stiftelse vil bestå af fem direktører fra de stiftende firmaer, som er Amazon AWS, Huawei, Google, Microsoft og Mozilla. Rust kom til verden i sidstnævntes regi. Derudover kommer der to direktører fra kerneholdet og yderligere tre, der repræsenterer projektområderne for pålidelighed, kvalitet og samarbejde.

Rust Foundation et stort skridt fremad for sproget, mener holdet bag. Det indebærer en økonomisk forpligtelse fra førende teknologi-virksomheder, og støtter yderligere at sproget kan betragtes som produktionsklar teknologi.

»Vores grundlæggende sponsorers ivrige og entusiastiske deltagelse er ikke kun et løfte om at opretholde og vedligeholde Rust, som det er i dag, men en tilslutning til Rusts værdier og en dedikering til at dele ansvaret for at dyrke den fremtid, som Rust ønsker,« skriver den midlertidige direktør Ashley Williams i en meddelelse.

På Twitter skriver sprogets oprindelige opfinder, Graydon Hoare:

»Tillykke til alle med at få Rust Foundation til at ske. Dette var altid mit bedste håb for projektet.«

Han arbejder i dag med udviklingen af Apples sprog Swift.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere