Russiske Twitter-bots påvirkede Brexit

Putin er glad for at have en finger med i spillet i andre landes afstemninger. Nye tal viser, at russiske Twitter-bots med forbindelse til Kreml skrev løs på internettet i dagene op til Brexit.

Russerne benytter i høj grad Twitter til at påvirke stemningen i andre lande - især op til valg. Et nyt studie viser nemlig, hvordan Twitter-konti med rødder ind i Kreml tweetede løs i dagene op til den britiske afstemning.

Ifølge New York Times var der over 150.000 russiske Twitter-konti, der sendte titusindvis af beskeder, som opfordrede briterne til at forlade EU, i dagene op til afstemningen. 419 af de russiske konti, der tweetede med hashtagget #brexit, er allerede blevet sammenkoblet med Kreml, da det stammer fra det russiske Internet Research Agency.

»Vi kan ikke sige med sikkerhed, om det primære formål var at påvirke Brexit - eller om det er en bivirkning af, at de forsøger at skabe uro,« siger Laura Cram, professor ved University of Edinburgh, der stod bag undersøgelsen af de russiske Twitter-konti, til New York Times.

Russiske indflydelse overalt

Britiske politikere savner nu, at Twitter og Facebook tager ansvar og handler, når det handler om deres rolle i store valg, hvor de sociale medier er blevet en enorm international magtfaktor.

Beskederne, der blev sendt op til Brexit-valget, bestod mest af budskaber om indvandring og muslimer, der skulle sprede frygt - en strategi, man også så op til det amerikanske præsidentvalg i 2016.

Afsløringerne kommer dagen efter, at den britiske regerings leder for cybersikkerhed, Ciaran Martin, beskyldte russiske hackere for at angribe britiske energi-, tele- og medieselskaber, skriver Slate.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jørn Wildt

Er der nogen som kan hjælpe mig her?

... hvis man tegner ikke eksisterende bomber i skægget på profeten, og fornærmer millioner af mennesker - så er det ytringsfrihed.

... hvis man udbreder andre usande informationer om samme religion, og påvirker millioner af mennesker - så er det, hvad, manipulation og strafbart?

Jeg forstår det ikke.

 • 2
 • 2
#2 Morten Hartvig

Hvis punkt 1 var ulovlig, så ville jeg også kræve min ret til at blive fornærmet over at de bliver fornærmede, jf. så skal de minimum have samme straf for at blive fornærmede som den krænkende part der fornærmer dem (og jeg skal selv også straffes for at blive fornærmet over at de bliver fornærmede over at blive fornærmet..

 • 3
 • 0
#3 Ditlev Petersen

Der er næppe ret mange valg rundt omkring i verden de sidste 72 år, som USA ikke har blandet sig i. På den måde kan jeg godt forstå, at de bliver sure over, at andre blander sig. Det er jo den pæne side af det. Når det ikke lykkes, så invaderer man eller ordner et kup.

 • 2
 • 1
#5 Michael Cederberg

Der er næppe ret mange valg rundt omkring i verden de sidste 72 år, som USA ikke har blandet sig i. På den måde kan jeg godt forstå, at de bliver sure over, at andre blander sig.

Vi kan godt blive enige om at USA ikke har noget at lade andre høre. Men vi skal lære af det der skete i USA, UK og i resten af Europa. Vi skal forstå hvordan den slags metoder virker, vi skal "undervise" befolkningen i teknikkerne og vi skal forsøge at bekæmpe det inden for rammerne af det åbne samfund og ytringsfrihed.

Noget af det nye i processen var at argumenter og beviser blev ligegyldigt. Hvis man kan mudre diskussionen sådan at alt blev nonsens så kan man standse diskussion af reelle problemer. Hvis man kan trække alle personer ned på samme lave niveau, sådan at en svindler kommer på samme niveau som mere almindelige personer med alle de fejl og mangler de har, så sænkes respekten for demokratiet. Listen fortsætter ...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere