Russiske spam-konti spreder indhold flere steder på Reddit

Illustration: bigtunaonline, BigStock
Flere russiske medier spreder propaganda på Reddit. Ifølge mediet Engadget har der været omfattende spredning på mindst 89 subreddits.

Reddit bliver brugt af Rusland til at blande sig og skabe splittelse om politik i USA, og flere millioner brugere kan være blevet udsat for spam fra russiske konti.

Det skriver Engadget, der sammen med mediet Point har afdækket, hvordan flere russiske propagandamedier benytter sig af Reddit til at sprede indhold.

Ifølge Engadget er der blevet spredt mistænkeligt politisk indhold fra siderne alt-right.com, veteranstoday.com og southfront.org på mindst 89 subreddits med en positiv indstilling til Donald Trump såsom r/The_Donald. Der er også fundet indhold fra de russiske medier på upartiske og Trump-kritiske subreddits.

Undersøgelsen kommer efter at en Reddit-bruger ved navn DivestTrump i efteråret delte en rapport. I rapporten blev det påpeget, at der på flere subreddits blev delt politisk indhold fra hjemmesiderne brutalist.press og usareally.com.

Disse sider er tidligere blevet knyttet til Ruslands Internet Research Agency (IRA) samt til personer, som er i søgelyset for Robert Muellers efterforskning.

Seks af 89 er lukket nu

Reddit har ifølge Engagdet lukket seks ud af de 89 subreddits, hvor to af lukningerne skyldes, at der ikke var en moderator tilknyttet. Udover de seks lukninger har Reddit givet advarsler til yderligere én af de 89 subreddits, og brugere oplyses nu om mulig spredning af misinformation før de kan få adgang til denne subreddit (r/911truth).

Srijan Kumar, XXX fra Stanford Universitet har tidligere lavet en analyse over konfliktfyldte kommentarer på Reddit. Han påpeger, at selv ganske få personer kan have stor indflydelse på tonen i et forum.

»Det var under én procent af brugerne i et netværk, der stod for 75 procent af den antisociale adfærd,« siger Srijan Kumar til Engagdet.

Ifølge Engagdet stemmer dette billede godt overens med resultaterne fra deres egne dataanalyser fra undersøgelsen.

Det har ikke været muligt for Engagdet eller Point at få et svar fra Reddit omkring sagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Michael Cederberg

Hvis man udgiver et periodisk skrift i Danmark skal der udpeges en ansvarshavende redaktør. Vedkommende har det endelige ansvar for det der skrives. Loven tillader således at anonyme personer kan udbrede deres budskab, så længe der findes en ansvarshavende redaktør der sikrer at budskabet holder sig inden for landets love.

Vi har brug for det samme med sociale medier. Det bør være sådan at man kun kan lave massekommunikation (fx. kommunikation til mere end 500 personer) gennem sociale medier hvis mediet enten kender ens identitet eller hvis man kan finde en "ansvarshavende redaktør" der vil tage ansvaret.

Dette er ikke det samme som at ens navn skal stå øverst på alle indlæg. Blot at mediet kender ens identitet. Dette vil hjælpe til at blokere diverse bots og indlæg fra betalte "influencers" som opretter mange profiler. For lige nu er vi ganske åbne for brug af AI og andre ting til at generere uendelige mængder af modbydelige og løgnagtige indlæg. Jeg er fx. bange for at når jeg deltager i diskussioner (det føles nogen gange som en "whack-a-mole" opgave), at jeg blot træner AI robotter i at afspore diskussioner.

  • 0
  • 0
Lars Tranke

Alle har ret til at ha selvstændige meninger om alting - det er bare enormt vigtigt at folk ikke bare videregiver noget den anden lige sagde, eller noget der stod i avisen - wake up ! tænk igen!

IRA går igen og igen som bad guys - det er de højst sandsynligt også, eller det er i hvert fald sådan de bliver fremstillet i massemedierne. Men hvis man tænker over det, så sker den største spredning af falske informationer netopgennem massemedierne - derfor er det vigtigt at man tænker kritisk over alle informationer. Jeg siger ikke at IRA er et godt påfund, men de er nok et symptom på ukritiske befolkninger og politisk styrede medier i en tid der er præget af en kold informationskrig. Propaganda, hetz og hjernevask er bare blevet mere sofistikeret og sværere at spotte, men hersker i højere grad i dagens verden end i 30ernes polariserede verdensbillede.

At lukke subreddits ned løser INTET i informationskrigen - men er nærmere sensur end noget andet. Det er næppe pga manglende moderering - der er helt sikkert en politisk agenda bag, og den er højst sandsynligt venstre-lænet (USA venstre). Jeg deltog selv meget aktivt i en subreddit der blev lukket sidste år - konsekvensen var at masser af faktuel viden og research gik tabt - men folk oploadede jo bare til den næste platform i rækken, og fortsatte.

Den eneste løsning er at fact-tjekke og offentligtgøre undersøgelserne til fulde, og eksponere fakenews outlets og sprede informationerne om hvem man kan stole på. Like og Dislike er ikke nok til at afgøre om nogen er trustworthy.

den her verden er twistet og det sørgelige er at de fleste mennesker i dagens verden tror at den løgn de lever i er virkligheden - det er ren matrix - wake up, take the red pill...

hashtag-Qanon

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere