Russiske Kaspersky tippede NSA om massivt datatyveri internt i sikkerhedstjenesten

Illustration: Tatiana Belova / Bigstock
Da den tidligere kontraktansatte i NSA Harold T. Martin III blev arresteret i 2016 for omfattende tyveri af fortrolige data, skete det på baggrund af et tip fra det russiske cybersikkerhedsfirma Kaspersky.

Harold T. Martin III er anklaget for at stå bag det, der muligvis er det største tyveri af fortrolige data i USA’s historie. Den tidligere kontraktansatte i NSA blev arresteret, efter at det russiske cybersikkerhedsfirma Kaspersky tippede NSA på baggrund af, at selskabet havde modtaget mistænkelige beskeder over Twitter fra Harold T. Martin III.

Det fortæller to anonyme kilder med kendskab til sagen til Politico.

Ifølge anklagerne smuglede Harold T. Martin III omkring 50 terabyte af data ud af NSA over to årtier. Han kontaktede Kaspersky bare 30 minutter før, hackergruppen Shadow Brokers offentliggjorde en række NSA-hackingværktøjer og satte mere NSA-kode til salg for 1 mio. dollar i bitcoin.

Læs også: Hackergruppe siger, de har NSA-cybervåben på auktion

Opsigtsvækkende tvist

Det bemærkelsesværdige ved Kasperskys hjælpende hånd til NSA er, at Kaspersky både under Obama- og Trump-administrationen er blevet anklaget for at samarbejde med russiske spioner. FBI kørte i 2016 en omfattende kampagne for at få fjernet Kaspersky-software fra statslige computere med henvisning til den nationale sikkerhed.

Kaspersky vil ikke bekræfte virksomhedens indblanding i sagen overfor Politico.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize