Russisk USB-nøgle brænder din USB-port af

9. november 2015 kl. 12:1312
Hvis du er heldig, så nøjes uskyldigt udseende USB-nøgle med at ødelægge din computers USB-porte – eller den brænder bundkortet af.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Forstil dig situationen, hvor indbrudstyve i dit hjem eller på din arbejdsplads er på jagt efter personlig information, så de kan stjæle din identitet. De finder en helt almindelig USB-nøgle ved siden af din computer, og i håbet om at få adgang til data sætter de den i maskinens USB-port. Men det er ikke en helt almindelig USB-nøgle, og få sekunder efter den er på plads, brænder den computerens USB-port af, og dine data er i sikkerhed.

Det er et af de scenarier, som russerne bag crowdfunding-kampagnen for produktet USB-killer forestiller sig. Produktet ligner til forveksling en helt almindelig USB-nøgle, men i stedet for at huse data er den designet til at ødelægge USB-porten i en computer – i hvert fald som udgangspunkt.

Inde i USB-killer sidder en række kondensatorer, der lades op til 110 volt, som så sendes tilbage til computerens USB-port og ifølge bagmændene effektivt ødelægger den inden for 10 sekunder. Men som de skriver, kan det godt ske, at USB-killer også gør skade på computerens bundkort.

Det koster 99 dollars at få fingrene i en USB-killer, mens målet for kampagnen er på 10.000 dollars, før produktionen går i gang. I skrivende stund, hvor der er 15 dage tilbage af kampagnen, er der blevet indsamlet 1.350 dollar. Hvis kampagnen lykkes, leveres USB-killer til kunderne i december.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
12
10. november 2015 kl. 15:54

Det sætter tanker i gang. Google-translate noget skummelt til "arabisk", skrive det på stick'en og "tabe" den nær PETs kontorer. Taget i betragtning hvor naivt mange vil stoppe sådan en tilfældig fundet stick ind i deres maskiner, så er der virkelig muligheder for onde gerninger. (At nappe en usb-stick fundet på gaden svarer vel til lige at prøve et brugt kondom, man støder på.) Næste generation af usb-porte har vel zenerdioder som standard, så de kan fjerne overspændinger.

11
10. november 2015 kl. 14:51

At dømme efter thumbs-down, så er der en her, der synes, den "zapget" er en fin ide.

10
10. november 2015 kl. 13:23

Sætte en adr. label på med returnere kontakt venligst yyy, hvis i finder denne USB nøgle.

Så kan de nysgerrige lære det :-)

9
10. november 2015 kl. 11:54

Eller et halvkilos sprænglegeme placeret under harddisken. Forkert password -> Bum! Fordelen er, at hele huset bliver smadret ved samme lejlighed, så tyven ikke kan rende med en backup i stedet. Hvis han ellers var i live. Det her er enten en joke eller et fortvivlet forsøg på at legitimere hærværk.

8
10. november 2015 kl. 11:18

Det eneste brugbare og realistiske scenarie er nem og hurtig sabotage og PC'ere, uden at det kan ses. Det andet er jo helt ude i skoven.

7
10. november 2015 kl. 09:21

Nok ikke en billigere løsning, men jeg foretrækker min batteridrevne Dewalt slagboremaskine. Den er jævnligt monteret med mejsel, ganske effektivt. Og så med de nye bluetooth batterier parret med min mobil, er den også beskyttet mod uautoriseret anvendelse :D

6
9. november 2015 kl. 15:23

Det er sku' go' værkstedshumor det der.

Selv foretrækker jeg af æstetiske hensyn et gult Stanley koben til formålet. Jeg bruger det også til at åbne genstridige Macbooks med.

4
9. november 2015 kl. 13:33

USB køre ofte vi en HUB løsning, hvis man få ødelagt de styrende dør alle port der under.

Det ville måske hjælpe at læs kilden, v2 har bare lavet et cut and pasta. Der mangler en del mening der røget ud af vindues i oversættelsen mellem Russisk -> engelsk - Dansk.

Men som andre sige, disk kryptering ville være smarter

2
9. november 2015 kl. 13:11

Så for at beskytte fars computer mod lille Ole, så låser man selvfølgelig USB-killeren ned i en skuffe, som INGEN kan åbne. Og så har investeringen i den USB-killer været det hele værd - NOT!

Sand i Sahara og is på Antarktis!

1
9. november 2015 kl. 12:41

En "gadget" med en masse indbyggede "hvis'er", som også klart kan ses af "tilslutningen" til produktet. En normal pc har i dag 3 usb-stik, en usb-killer virker 1 gang! Hvorfor betale $100 for en gadget, når man kan kryptere sin harddisk gratis?

Den USB-gadget beskytter jo heller ikke data, når det er bundkortet, der brændes af - man tager jo bare harddisken over til en anden pc!

Vi har alle hørt om nysgerrige børn - tænk hvis lille Ole tager usb-killeren og sætter den ind i fars nye flotte Apple-computer til 20.000 kr? Han vil nok være rigtig stolt!

Det produkt er vel ligeså interessant som sand i Sahara...