Russisk spionchef afviser at stå bag Solarwinds-angrebet: »Som en dårlig roman«

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Chefen for den russiske efterretningstjeneste SVR sammenligner anklagerne med en »dårlig detektivroman« i et interview med BBC.

Den russisk efterretningstjeneste SVR afviser blankt, at Rusland har noget at gøre med angrebet på it-leverandøren Solarwinds, der har kompromitteret virksomheder og myndigheder over hele verden.

Det skriver BBC.

Både USA og Storbritannien har ellers placeret ansvaret for det omfattende hackerangreb i Rusland, og i midten af april annoncerede amerikanerne, at man ville udvise russiske diplomater som straf.

Læs også: Kæmpe-hack vokser i Danmark: Seks energiselskaber ramt af Solarwinds

SVR-chef Sergei Naryshkin afviser dog overfor BBC at have noget med sagen at gøre og hævder i stedet, at det hele kan være iscenesat af vestlige efterretningstjenester.

I interviewet siger Sergei Naryshkin, at han håber på et møde med britiske MI6 om sagen snarest.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Mads Rasmussen

Det er en helt typisk russisk strategi, benægt, benægt, benægt. Det har de altid gjort, og når man spørger om det er dem der bærer ansvaret, så er svaret altid nej! det er sikkert xyz i vesten der står bag.

F.eks. Tjernobyl, der var det overhoved ikke fejl begået i operationen af atomkraftværket der var skyld i ulykken, men derimod CIA...

https://www.berlingske.dk/internationalt/rusland-gaar-i-luften-med-egen-udlaegning-af-tjernobyl-ulykke

Luk nu bare for alt russisk trafik på internettet, vi kan ikke bruge dem til noget alligevel.

 • 3
 • 3
#2 Henrik Sørensen

Man kan argumentere for, at det også passer den anden vej : Altid russernes skyld uanset hvad...

Tror ikke, at nogen af siderne har noget at lade den anden høre for...

Luk nu bare for alt russisk trafik på internettet, vi kan ikke bruge dem til noget alligevel.

Det kan man også sige om andre : fx. NSA's overvågning af europæiske internetknudepunkter.. Så burde man måske også lukke for USA's adgang?

 • 4
 • 2
#3 Mads Rasmussen

Det kan man også sige om andre : fx. NSA's overvågning af europæiske internetknudepunkter.. Så burde man måske også lukke for USA's adgang?

Selvfølgelig lytter forskellige regeringer med hvis de har mulighed for det, der har eksisteret spionage lige så længe som der har eksisteret lande, forskellen på USA og Rusland er at Rusland ikke er interesseret i en velfungerende vestlige verden, de gør alt hvad de kan for at destabilisere og sprede misinformation, vi har mere til fælles med USA og resten af den vestlige verden, frihed, demokrati, ytringsfrihed osv. osv.

Jeg kan ikke komme i tanke om en gang USA har lukket for elnettet, foresaget problemer med gas forsyning etc. det er alt sammen noget Rusland gør brug af i Ukraine. NotPetya f.eks.

Så nej, vi skal selvfølgelig ikke isolere os fra en samarbejdspartner, vi skal derimod isolere os fra en modarbejder (Rusland)

 • 6
 • 1
#5 Michael Cederberg

Jeg forsvarer ikke Rusland, men jeg synes, at det er lidt ensidigt KUN at se det negative i ét land, når det andet er lige så slemt.

Pointen er bare at vesten er meget mere udsat for cyberangreb og derfor slår vi også hårdere ned på den slags. Rusland er mindre udsat og styret af en kriminel mafia-gruppe. Der er flere historier om personer tæt på det russiske styre som har været involveret. Der er ikke mange andre lande der både tør ignorere USA's hårde respons samt ikke selv er sårbare overfor cyberangreb (Nord Korea, Iran er umiddelbart de eneste jeg kan komme i tanke om). Derfor Rusland.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere