Russisk software bliver et krav for salg af it-udstyr i Rusland

9 kommentarer.  Hop til debatten
Russisk software bliver et krav for salg af it-udstyr i Rusland
Illustration: Garry518/Bigstock.
Rusland vil fremme salget af lokal software med et påbud. Det kan få udenlandske producenter til at stoppe deres salg i landet, mener kritikere.
22. november 2019 kl. 09:23
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det russiske underhus har vedtaget en lov, der forbyder salg af smartphones, computere og smart-tv, medmindre enhederne har forudindstalleret russisk software og apps.

Det skriver BBC.

Loven, der træder i kraft i juli 2020, skal understøtte russisk teknologi og ifølge kilder i landet også gøre det nemmere at bruge deres udstyr.

Kan misbruges til overvågning

Kritikere frygter, at den lokale software kan misbruges til overvågning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det bliver ikke forbudt at sælge it-udstyr med almindelig software, men det bliver et krav, at russiske alternativer følger med og er installeret.

Regeringen vil fremlægge en oversigt over, hvilke enheder der er omfattet, og hvilken russisk software der skal følge med.

It-branchen i Rusland frygter, at de nye regler kan få udenlandske producenter til at trække sig fra det russiske marked.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
23. november 2019 kl. 11:41

I kina er det ret almindeligt at folk som rejser ind bliver påtvunget en kinesisk app som vil blive påtvunget dem hvis de vil ind i kina

Installret på en Noika 3310 ?

Vil aldrig tage min egen mobil, eller PC (lagert) med til et land uden for EU. Måske en USB nøgle med tails

VIl også bruge en anden mal konti, så den ikke bliver compromiteret. En vidersending af mail til den, mens man er væk må være nok.

https://tails.boum.org/

5
23. november 2019 kl. 10:11

På den måde kan jeg køre flere operativsystemer på telefonen på samme tid. Hvis tolderne i et fremmed land vil se min telefon, så viser jeg det OS der følger myndighedernes krav. Når jeg er gået gennem tolden, kan jeg passende skifte til en version der opfylder mine krav og ikke fremmede magters krav.

4
23. november 2019 kl. 01:16

Apple gennem tjekker den ene app som kommer på iPhonen. Så tror ikke at den russiske befolkning skal være specielt bange fordi de vil hurtigt blive busted hvis de laver ballade.

3
22. november 2019 kl. 19:33

I kina er det ret almindeligt at folk som rejser ind bliver påtvunget en kinesisk app som vil blive påtvunget dem hvis de vil ind i kina ( overvågnings app )

Det virker lidt ala det samme med det Rusland vil. Jeg frygter de tvungne apps reelt set er en "bagdør" ind i alle elektriske apperater så Russisk efterretnings tjeneste kan snuse med og logge ind på apperater som man har interesse i, så som telefon kontakter, såvel som at kigge system kritikere over skuldrene når de bruger krypterede tjenester...

Naturligvis så vil dette også hjælpe Russisk it og våben industri. Ved at skabe flere IT arbejdespladser og IT virksomheder sikre man også at rusland selv kan løse fremtidens forsvare opgaver på egen hånd.

( det er nemmere at stjæle koden eller kigge folk over skudrene frem for at bryde kryptering ).

PS... alle spionere imod alle. Nationer har ingen venner, de har kun interesser. ( vesten er ikke meget bedre selv ).

2
22. november 2019 kl. 14:46

.. værdig til efterfølgelse, hvis der findes mere lokale alternativer. Som da det "frie browservalg" blev tvunget igennem mod monopolerne af EU.

Men hvor er det frie browservalg lige på alle Android dimserne - bevares man kan godt selv installere f.eks. en FF, men det har man også altid kunnet på en PC.

Men det er nok ikke lovgivning der kan løse problemet, men simpelthen et ændret tankesæt - vil vi i Europa blive ved med at lade USA være den der logrer med os, eller burde vi ikke hellere vågne op, og dyrke de europæiske ideer?

Desværre gør Trumps lillebror i det synkende imperium kun sagen værre.

1
22. november 2019 kl. 14:05

... værdig til efterfølgelse, hvis der findes mere lokale alternativer. Som da det "frie browservalg" blev tvunget igennem mod monopolerne af EU.