Russisk propaganda har målrettet Reddit-forum i årevis

Illustration: Casimiro/Bigstock
Materiale fra Russiske sider er systematisk delt på et sub-reddit. Reddit var i gang med en undersøgelse af domænerne, da en bruger offentliggjorde opdagelsen.

/r/The_Donald, et meget Trump-ventligt internetforum med over 600,000 abonnenter, har været et yndet mål for systematisk, russisk propaganda i en årrække.

Det skriver Buzzfeed

Ruslands Internet Research Agency, bedre kendt som »The Troll Factory« er i en lang række artikler blevet afsløret i, at være et skalkeskjul for russisk propaganda. Det er angiveligt finansieret af Rusland for at påvirke debatten på sociale medier, både i Rusland og resten af verden.

Eksempelvis har man systematisk forsøgt at påvirke debatten på sociale medier, i forbindelse med den seneste amerikanske præsidentvalgkamp.

Målretter Reddit-forum

/r/The_Donald er et underforum på Reddit (et såkaldt sub-reddit). Her har en del Trump tilhængere udvekslet politiske holdninger.

Det viser sig nu, at en del profiler med tilknytning til Internet Research Agency har delt en lang række propaganda på /r/The_Donald.

Eksempelviser er materiale fra brutalist.press og usareally.com, systematisk blevet delt på /r/The_Donald. Begge domæner er registreret i Rusland og har sproglige og lingvistiskes fejl, som ses i andre sider med tilknytning til Rusland.

Afsløringen kommer fra en bruger kaldet DivestTrump, som offentliggjorde sit fund på en meget venstreorienteret side kaldet /r/FuckTheAltRight

En talsperson fra Reddit indrømmer at de var i gang med at undesøge brutalist.press og usareally.com, da afsløringen kom.

»Vi fortsætter vores undersøgelse af mistænkeligt indhold på Reddit, og vi har allerede handlet mod askillige domæner der bryder vores bestemmelser,« siger en talsmand for Reddit til Buzzfeed

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere