Russisk milliard-bøde til Google for at ikke at begrænse adgangen til »forbudt« materiale

19. juli 2022 kl. 09:153
Google
Illustration: Outreach Pete/Wikimedia Commons.
Google får russisk bøde på 2,7 millarder kroner for at ikke at begrænse adgangen til »forbudt« materiale om krigen i Ukraine.
Artiklen er ældre end 30 dage

Google får en bøde på 21 milliarder rubler svarende til 2,7 millarder kroner af den russiske myndighed Roskomnadzor, der står for supervisionen af kommunikation, information og massemedier. Google får bøden for at ikke at begrænse adgangen til »forbudt« materiale om krigen i Ukraine og andet indhold.

Det skriver BBC.

Læs også: Cyberangreb rammer spiludgiveren bag Dark Souls og Pac-Man: Ser ud til at være ransomware

Det forbudte materiale er blandt andet falske nyheder, der diskrediterer det russiske militær og opfordrer befolkningen til at protestere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Techmastodonter i opråb til amerikanske politikere: Alle skoleelever skal tilbydes computer science

Googles lokale datterselskab blev i sidste måned erklæret konkurs, efter at russiske myndigheder beslaglagde virksomhedens lokale bankkonto for at inddrive 7,2 milliarder rubler, som Google havde fået i bøde for lignende lovovertrædelser.

Den nuværende bøde er den største, der er hidtil er udstedt til en tech-virksomhed i Rusland.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
23. juli 2022 kl. 20:27

(uddybning af #1): Ak ja, man skal holde skarpt øje med brugen af anførselstegn i britiske medier. Hvor et dansk medie ville skrive "den og den siger at..." er der blot "" om udtalelsen. Betydningen er groft sagt: Nogen har udtalt/påstået dette her, vi tager ikke stilling til om det er sandt eller ej. Med den ikke uvigtige tilføjelse at mediet ikke kan sagsøges for injurier hvis det er løgn. I mindre lødige medier bliver det brugt tit og ofte i sensationelle overskrifter. F.eks. kan man kalde folk "morder" og "tyv" uden problemer selv om de kun er mistænkte.

1
22. juli 2022 kl. 12:20

Det forbudte materiale er blandt andet falske nyheder, der diskrediterer det russiske militær og opfordrer befolkningen til at protestere.

BBC artiklen gør de det klart at det er Roskomnadzor som påstår det er "falske nyheder". Og derfor skriver BBC artiklen også "fake" i anførselstegn.

I Version2 artiklen konkluderer man at det er falske nyheder.

2
22. juli 2022 kl. 16:11

I Version2 artiklen konkluderer man at det er falske nyheder.

Der skal da nok også være nogle falske nyheder i blandt - hvis man leder længe nok. Men for nogen tid siden var det vist EU, der blokerede for falske nyheder. Det gør det hele lidt grumset.

Hvordan skulle Google egentlig skelne mellem forbudte nyheder og lovlige nyheder? Blokere bestemte domæner?