Russisk bøderegn fortsætter: Whatsapp og Snapchat står for skud

29. juli 2022 kl. 15:172
Russisk bøderegn fortsætter: Whatsapp og Snapchat står for skud
Illustration: Bigstock.
Rusland er endnu en gang ude med bøder til amerikanske tech-virksomheder, som man mener er i konflikt med russisk lov.
Artiklen er ældre end 30 dage

Rusland har strøet om sig med bøder til blandt andet Google i den seneste tid, og nu står også Whatsapp og Snapchat for skud.

Det skriver Reuters.

Begge virksomheder har fået bøder af de russiske myndigheder, fordi de angiveligt har afvist at opbevare data om deres russiske brugere på servere i Rusland. 

Bøderne er dog små i forhold til den størrelsesorden, russerne i den seneste tid har lagt for dagen overfor amerikanske tech-virksomheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Whatsapp har i den aktuelle sag fået en bøde på et beløb svarende til lidt mere end to millioner danske kroner, og snapchat skal betale mindre end en million kroner. 

Til sammenligning har Google bare i denne måned fået bøder til en værdi af knap tre milliarder kroner.

Begrundelsen for bøderne til Google har lydt på, at Google har misbrugt sin position på markedet for video-hosting, ligesom virksomheden har nægte at fjerne det, Rusland opfatter som værende ulovligt indhold om krigen i Ukraine.

Siden Rusland invaderede Ukraine har de russiske myndigheder også blandt andet begrænset adgangen til Facebook.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
31. juli 2022 kl. 12:06

Gad vide hvad Rusland ønsker at opnå med det her.

Mon ikke det er på tide at alle udenlandske tech firmaer bare lukker i Rusland, trækker sig ud og blokerer Rusland og russisk, brugere fra at benytte disse apps. . .

Det ville med garanti give genlyd i Rusland hvis alle Android og Apple telefoner stoppede med at virke og alle udenlandske sociale medier stoppede med at fungere og alle russiske gmail konto blev suspenderet og slettet

2
1. august 2022 kl. 06:17

Det ville med garanti give genlyd i Rusland hvis alle Android og Apple telefoner stoppede med at virke og alle udenlandske sociale medier stoppede med at fungere og alle russiske gmail konto blev suspenderet og slettet

Vi må se om det giver genlyd i Rusland eller EU først. Ingen af nationerne ønsker at amerikanske tech virksomheder opbevarer data om dets indbyggere uden for dets respektive nation. ?