Russere sender Atom-drevet Android på gaden

Illustration: Android Logo
Android-telefonen MegaFon Mint er på vej ud i butikkerne i Rusland. Den byder på en Intel Atom-processor, Android 2.3.7 og et 8 megapixel-kamera.
Grafisk fremstilling af MegaFon Mint. Illustration: Megafon.ru

En ny smartphone med Android og Intel Atom-processor er på vej ud til forbrugerne i Rusland. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Intel.

Telefonen beskrives som 'den første højtydende smartphone med Intel-processor i Rusland' og er resultatet af et samarbejde mellem Intel og det russiske mobilselskab MegaFon.

Den bærer navnet MegaFon Mint og er bestykket med en singlecore Intel Atom-processor på 1,6 gigahertz i den nye Medfield-serie, en 4,03-tommer LCD-touchskærm, et 8 megapixel-kamera og Googles Android-platform.

Android-versionen fremgår ikke af pressemeddelelsen, men ifølge Phonearena.com er der tale om den lettere forældede Android 2.3.7.

Atom-serien er Intels bud på neddroslede processorer, som yder relativt højt og samtidig er varsom med batteriforbruget.

Indtil videre er Atom-processorerne dog ikke slået igennem på smartphone-markedet, hvor forskellige processorer baseret på designs fra firmaet ARM stadig er markedsførende.

Telefonen byder også på en 400 megahertz grafikchip, som understøtter fuld HD 1080p-video. Derudover er den udstyret med HSPA+ Intel XMM 6260, som skulle give en tjep oplevelse, når der downloades data og surfes på nettet.

Prisen ligger omkring 550 dollar, svarende til godt og vel 3.200 kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Morten K. Thomsen

Jeg indrømmer gerne, at ordet Atom-drevet er tvetydigt. Men jeg synes stadig, at jeg holder mig på den rigtige side af stregen for god overskrift-skik i og med, at jeg skriver det med stort A.

Vh Morten, overskrift-snedker.

  • 9
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere