Russer erkender hacking-komplot mod Tesla

22. marts 2021 kl. 10:257
Russer erkender hacking-komplot mod Tesla
Illustration: Tesla.
En russisk mand har erkendt sig skyldig i et forsøg på at bestikke en Tesla-medarbejder til manuelt at plante ransomware i virksomhedens systemer. Sikkerhedsforskere mener, russeren har løbet en stor risiko.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En russisk mand, Egor Igorevich Kriuchkov, har erkendt sig skyldig i et forsøg på at infiltrere Teslas elektriske batterianlæg i Nevada, USA, og installere ransomware.

Det skriver AP.

Manden har tilbudt en medarbejder hos Tesla, hvad der svarer til 1 million dollars i bitcoin for manuelt at plante ransomware i Teslas systemer. Koden krypterer data på specifikke netværk, som derefter kun kan tilgås med hackernes softwarenøgle.

Men medarbejderen valgte at informere ledelsen hos Tesla og samarbejde med FBI, og derfor nåede russerens mission aldrig i mål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere sikkerhedsforskere mener, at Egor Igorevich Kriuchkov og hans russiske partnere har løbet en stor risiko ved et ansigt-til-ansigt-forsøg på bestikkelse. Ofte opererer ransomware-grupper geografisk meget langt væk fra selve angrebet og hacker sig ind i ofrenes systemer.

»Når han løber sådan en stor risiko, så kan det tyde på, at dette er en efterretningsoperation med formålet at hente information i stedet for en afpresningsoperation med formålet at hente penge,« siger Brett Callow, sikkerhedsforsker ved sikkerhedsfirmaet Emsisoft, til AP.

Man forventer, at Egor Igorevich Kriuchkov idømmes op til 10 måneder i fængsel, hvoraf han allerede har afsonet 7 måneder, efter hans anholdelse sidste august i Los Angeles.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
22. marts 2021 kl. 19:12

Det er nu engang det billede der dukker op når sætteren søger på Tesla i redaktionens arkiv

6
22. marts 2021 kl. 16:06

Hvorfor er interiør billedet fra en Tesla prototype fra 2009?

5
22. marts 2021 kl. 12:53

Den original artikel taler om en "battery plant" - artiklens omtale af et "batterianlæg" kunne forlede én til at tro, der var tale om én af de "power walls" der står rundt omkring. Det drejede sig så om en af Teslas "Giga-factories" - og dermed infiltration af en helt anden størrelsesorden!

3
22. marts 2021 kl. 12:11

Normalt plejer de at sende phinishing mails mv. og får derved adgang til IT systemer..

Artiklen hinter jo netop at der står en efterretningstjeneste bag. Fremgangmåden kan jo netop skyldes at man ønsker at inficere bilerne og ikke bare IT systemer. Den mest effektive måde at inficere bilerne er ved at lægge det malware ind i softwaren. Malware som så kan leve i årevis ... i stil med Heartbleed som blev spredt over hele kloden ...

2
22. marts 2021 kl. 11:30

er Tesla's IT systemer så sikre, eller kan man læse mellem linjerne at andre allerede er brudt ind?

Tesla er i den usædvanlige situation at de har en chef, der virkeligt forstår og prioritere sikkerhed. Langt de fleste virksomhedder, er ledet af mennesker, der ikke selv har den faglige kompetance, oplever det som en sjælden foreteelse og derfor kan vægte andre hensyn højere.

Jeg kan derfor godt tro på, at det har været den bedste angrebsvektor for netop Tesla, Måske også Google og lignende virksomhedder.

1
22. marts 2021 kl. 10:50

Det er bare mærkeligt, er Tesla's IT systemer så sikre, eller kan man læse mellem linjerne at andre allerede er brudt ind? En russer der erkender sig skyldig, det ville man nok også hvis man blev presset til dette.. Der er vidst mere i historien.. Normalt plejer de at sende phinishing mails mv. og får derved adgang til IT systemer.. Mystisk..