Ruslands mobilisering tømmer puljen af cyberkriminelle

1. marts kl. 10:11
Krig
Illustration: Ministry of Defense of Ukraine/Noah Brooks.
Krigen har svækket solidariteten blandt russisktalende trusselsaktører, som følge af uenighed om støtte til krigen og Putin-regimet.

Ruslands invasion af Ukraine ført til ændringer i cyberkriminalitet med oprindelse i landet. Det skriver Dkcert, som citerer Infosecurity Magazine. 

Det fastslås i en rapport med titlen Russia's War Against Ukraine Disrupts the Cybercriminal Ecosystem, som er baseret på en analyse af 'Dark Web,' hvor efterretningsvirksomheden Recorded Future har undersøgt det store udvalg af indhold, der findes i miljøet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af rapportens konklusioner er, at der er et fald i aktiviteten på den russisksprogede del af Dark Web. Recorded Future har observeret betydelige fald i antallet af tråde og indlæg siden september, hvilket til dels skyldes ekstra mobilisering til den russiske hær og udvandringen af cyberkriminelle til Georgien, Estland, Finland og Kasakhstan, hvilket kan have udtømt puljen af cyberkriminelle og endda forårsaget mangel på kriminel arbejdskraft.

Rapporten antyder også, at krigen har svækket solidariteten blandt de russisktalende trusselsaktører som følge af uenighed om støtte til krigen og Putin-regimet, hvilket kan føre til mulige interne lækager blandt cyberkriminelle.

Ifølge Recorded Future indebærer det at trusselsaktørerne bliver mere geografisk spredt, og deres relationer vil blive mere tvetydige.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger