Rusland vs. Telegram: 16 mio. IP-adresser blokeret

Rusland har indledt en kampagne mod den krypterede beskedapplikation Telegram. Det har ført til 16 mio. blokerede IP-adresser. Både Google, Amazon, Twitch, Spotify og diverse onlinespil oplever driftforstyrrelser som følge af blokeringerne.

Russiske Roskomnadzor kæmper netop nu en indædt, teknisk kamp for at blokere brugen af kommunikationstjenesten Telegram. Tjenesten har vist sig svær at få has på, og en del andre tjenester er blevet påvirket af jagten.

Det skriver Tech Crunch

Roskomnadzor, som er Ruslands Føderale Tjeneste for Supervision af Kommunikation, Informationsteknologi og Massemedier, forklarer fremstødet med, at den krypterede tjeneste anvendes af kriminelle til at skjule deres kommunikation.

Telegram, som springer rundt imellem IP-adresser, har nægtet at udlevere dekrypteringsnøgler til Roskomnadzor. Dette har affødt at Roskomnadzor nu blokerer IP-adresser som de formoder, at Telegram benytter sig af.

Indtil videre har bestræbelserne forårsaget at 16 mio. IP-adresser er blevet blokeret. Tjenester som Google, Amazon, Twitch, Spotify og diverse onlinespil oplever driftforstyrrelser som følge.

Kollaboratører rammes også

Som led i den tekniske kamp for at blokere for Telegram i Rusland har Roskomnadzor bevidst blokeret en del adresser Google benytter, idet Google har nægtet at fjerne Telegram fra deres app tjeneste.

»Google har nu undladt at opfylde Roskomnadzors krav, og i strid med rettens dom, fortsætter de med at give Telegram mulighed, for at bruge sine ip-adresser til at udføre aktiviteter i Rusland,« skriver Roskomnadzor i en opdatering, der forklarer blokeringen (ifølge Googles - let tilrettede - oversættelse)

Google har i et skriftligt svar til Tech Crunch bekræftet, at deres tjenester bliver påvirket, det drejer sig formodentligt om Google Search, Gmail og push notifikationer for Android applikationer.

»Vi er opmærksomme på sager om at en del brugere i Rusland ikke har adgang til en del Google produkter, og vi undersøger disse sager,« skriver en talsmand for Google til mediet.

Ud af de 16 mio. IP-adresser, som er blokeret, bruges op mod en halv million af it-giganten Amazon. Dette skyldes muligvis, at Amazon heller ikke har indvilliget i at blokere for Telegram.

Ufuldkommen sikkerhed på Telegram

At det lige er Telegram som rammes af restriktioner er interessant, da det ikke er kendt som en specielt sikker tjeneste.

Eksempelvis tvivler sikkerheds- og krypteringseksperten Bruce Schneier på Telegrams sikkerhedsniveau. Han anbefaler Signal i stedet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere