Rusland vil total-blokere LinkedIn: Opbevarer data uden for Rusland

Fra mandag vil russiske brugere af LinkedIn blive forment adgang til tjenesten.

Rusland gør klar til at blokere for LinkedIn, fordi tjenesten angiveligt bryder med russiske krav om, at data om russerne skal opbevares på russisk jord.

Det skriver New York Times.

Landets telemyndighed Roskomnadzor har fået medhold ved en russisk domstol, og LinkedIn står nu til at få stænget døren i den russiske del af cyberspace fra på mandag.

Ifølge LinkedIn er det hele en stor misforståelse. Angiveligt er et brev med krav fra de russiske myndigheder blevet sendt til et kontor i USA - men det skulle være sendt til kontoret i Irland, der tager sig af alle ikke-amerikanske brugere.

Læs også: Rusland pønser på at gå all-in på open source

Linkedin er da også klar til at diskutere sagen, oplyser selskabet. Ikke desto mindre er tjenesten som det står ikke compliant med Ruslands data-regler, der kræver, at enhver persondata, der indsamles om russiske borgere, skal gemmes på servere, der fysisk befinder sig i Rusland.

Landet vil derfor få russiske ISP'er til at blokere for LInkedIn.

Rusland har forklaret, at reglerne, som blev vedtaget sidste år, skal beskytte borgere mod for eksempel hackerangreb - mens kritikere påpeger, at det giver Rusland mulighed for at kræve adgang til selvsamme data.

Læs også: Putin afviser russisk indblanding i cyberangreb mod amerikanske institutioner

Det mest besynderlige ved myndighedens udmelding er, at virksomheder som Facebook og Twitter også bryder reglerne, men ikke står til at blive blokeret. Engadget sammenkæder Roskomnadzors fokus med en generel modvilje mod Microsoft, der tidligere på året købte LinkedIn. Russiske myndigheder har tidliger erklæret, at man vil fjerne Microsoft-software fra offentlige systemer.

Analytikere påpeger overfor The New York Times, at dommen mod LinkedIn skal virke som en advarsel til de større selskaber. LinkedIn har omkring fem millioner russiske brugere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Niklas Larsen

Utroligt at man mellem en gigantisk virksomhed som Microsoft, og et kæmpe land som Rusland, kommunikere med ét brev, og man så kan bruge undskyldningen om forkert adresse!? Det virker absurd.

  • 1
  • 1
Benjamin Balder

Nu lader jeg lige som om, det slet ikke har noget med handelskrigen mellem USA/EU og Rusland at gøre... EU og USA forhandler jo Safe Harbour med hinanden, dvs. uden Rusland. EU-US Privacy Shield. Så man forlænger sine alliancer i handel/politik ind i cyberspace.

Det lyder positivt for retten til private data, at Rusland ønsker sine borgeres data håndteret i et land, som de ser som troværdigt. Det burde lande i EU også gøre ift. U/NSA.

Men måden hvorpå man blokerer servicen på ødelægger omvendt frihed på nettet.

LinkedIn er måske heller ikke helt tilfældigt valgt, og man kunne undrer sig over, at der ikke fandtes nogen sanktioner, dengang de fik hacket 117 mio emails og passwords.

Men findes der mon en bedre sanktion fra Rusland mod LinkedIn end at blokere deres servere?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere