Rusland vil slå internettet fra i planlagt test

Illustration: Aha-Soft / Bigstockphoto.com
Testen skal bruges til at indsamle data til ny lov, der skal sikre Rusland et uafhængigt internet.

Russiske myndigheder og internetudbydere planlægger at slå internettet fra i hele nationen i et testforsøg. Testforsøget skal give Rusland en bedre forståelse for, hvordan man kan få et sikret og uafhængigt internet i tilfælde af ekstern aggression fra andre nationer. Det skriver Zd.net

Ønsket om et uafhængigt internet i tilfælde af ekstern aggression stammer fra et lovforslag fra december 2018, hvor man udover ønsket om at teste et uafhængigt internet også ønsker at afprøve at omnavigere al russisk internettraffik via udvekslingspunkter, der enten er godkendt af eller direkte styres af Roskomnazor, Ruslands Telecom Watchdog.

Roskomnazor vil undersøge al russisk internettraffik under testen og sørge for, at al traffik mellem russiske brugere forbliver inden for landets grænser. Traffikken skal så vidt muligt undgå at blive omdirigeret via udenlandske servere, hvor det kunne blive opfanget.

Testforsøget finder efter planen sted inden den 1. april, hvor der er deadline for at indsende ændringer til lovforslaget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Maciej Szeliga

og vil gennemfører sådan en test. Danmark er meget afhængigt af internettet, har vi gennemført sådan en test?

Definer “afhængigt”... Ja, russerne har det meste hjemme på egen grund men kommercielt bliver det en dag uden nogen som helst trafik (og dermed kunder) fra udlandet og selv om man er de der 300.000.000 mennesker så er jeg ret sikker på at der er mange formaer som kommer til at mærke det. Vi er primært afh. af Microsoft, Google og Amazon ikke har datacentre i Danmark - cutter vi forbindelsen så vil alt Office365 stå stille - men det kunne selvf. bruges som afpresningsmiddel, kun firmaer som har den nødvendige infrastruktur på dansk jord kan levere tjenester til staten, regionerne, kommunerne etc... indskrives i std. udbudsmateriale som prekvalificerende mindstekrav. :-D

 • 10
 • 1
#3 Michael Cederberg

I 2014 gennemførte Putin en lov der kræver at bloggere der har mere end 3000 subscribere skal registreres. Dengang blev det opfattet som et forsøg på at kontrollere bloggere. Jeg ser det nærmere som et forsvar mod fake news ... som et forsøg på at sikre at Rusland ikke kan rammes af samme "våben" som de selv bruger ... dvs. ikke kan rammes af fake news fra robotter og statsbetalte aktører.

Dette kunne være det samme. Et forsøg på at sikre at Rusland ikke rammes hårdt når Rusland en dag vælger at slå internettet ihjel i andre lande. Og med Putins aggressive opførsel er det nok ikke langt væk.

 • 7
 • 10
#4 Martin Lauritzen

Er ret sikker på at registreringen af bloggere i meget høj grad er implementeret for at kontrollere bloggeres ytringer og dermed kontrollere nyhedsstrømmen, meninger og den folkestemning der er i landet. Regimet benytter sig i høj grad selv af fake-news internt i landet for at styre befolkningen. Populære, ukontrollerede, lokale bloggere er en trussel mod denne styring.

 • 8
 • 0
#5 Michael Cederberg
 • 3
 • 2
#6 Jens Jönsson
 • 8
 • 3
#7 Michael Cederberg

Tror du selv på den ? Et forsvar mod fakenews ? Du er vel klar over at Putin pr. definition er en diktator ?

Tror ikke man skal forvente at de gør noget som helst, som ikke har noget at gøre med at Putin og staten skal kunne beholde magten og kontrollere til højre og venstre.

Selvfølgeligt Putin diktator. En ganske brutal en af slagsen. En diktator der i flere omgange har startet krige omkring Rusland og sandsynligvis også allerede har angrebet Estland elektronisk. Men i øvrigt er diktatorer også bange for folkestemningen og dermed også fake news.

 • 5
 • 2
#9 Baldur Norddahl

Danmark er meget afhængigt af internettet, har vi gennemført sådan en test?

Det vil være lidt som at slukke for strømmen i et døgn for at teste om samfundet kører videre uden strøm. Hvad skulle formålet være?

Vi kan derudover ikke bare lukke grænserne. Vi er en del af EUs indre marked og skal respektere at virksomheder benytter eller etablerer sig i andre lande.

 • 0
 • 2
#10 Maciej Szeliga

Vi kan derudover ikke bare lukke grænserne. Vi er en del af EUs indre marked og skal respektere at virksomheder benytter eller etablerer sig i andre lande.

Det er da gået fint med bare at lukke grænserne? Det er kontrol ved den dansk-tyske grænseog det har der været i længere tid nu. Hvis man udsender et varsel 3 uger i forvejen så kunne man godt lukke en dag - jeg ville stemme på første onsdag i maj kl 12:00 .

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere