Rusland under cyberangreb: »USA har øget truslen betydeligt for et direkte militært sammenstød«

13. juni 2022 kl. 09:102
Ruslands udenrigsminister Sergey Lavrov.
Illustration: ДИП МИД РФ/Wikimedia Commons.
Efter flere cyberangreb på ministerier, kritisk infrastruktur og flere statsinstitutioner advarer det russiske udenrigsministerium om øget trussel om militært sammenstød med uforudsigelige konsekvenser.
Artiklen er ældre end 30 dage

Rusland truer med modangreb og direkte militære sammenstød, efter at hackere i forrige weekend trængte ind i Ministeriet for Byggeri, Boliger og Forsyninger it-systemer og ændrede ministeriets hjemmeside til at indeholde teksten »Sláva Ukrayíni!« eller på dansk »Ære til Ukraine!«. 

Det skriver Berlingske.

Læs også: Palermo lagt ned af cyberangreb: Ransomware-gruppen Vice Society står bag

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden ministeriet er kritisk infrastruktur og flere statsinstitutioner i Rusland blevet ramt af cyberangreb, og ifølge det russiske udenrigsministerium kommer angrebene fra USA og Ukraine. Heribland angreb fra den såkaldte ‘IT Army of Ukraine’, der angriber russiske ministerier og styrelser med DDoS-angreb, som det blandt andet fremgår i denne analyse fra Version2 om cyberkrigen mellem Rusland og Ukraine.

Læs også: Whatsapp har en måned til at ændre privatlivspolitik: »Brugere skal forstå, hvad de accepterer,« lyder det fra EU

»Vær vis på, at Rusland ikke vil lade aggressive handlinger stå ubesvaret hen. Alle vores skridt vil blive målt og målrettet i henhold til vores lovgivning og international lov,« meddeler det russiske udenrigsministerium ifølge Berlingske. De stadigt flere konfrontationer »har øget truslen betydeligt for et direkte militært sammenstød med uforudsigelige konsekvenser,« lyder det med henvisning til USA fra ministeriet.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
13. juni 2022 kl. 22:54

Lige nøjagtig, Klaus, og det er desuden ekstremt, grotesk latterligt, at lige netop det russiske udenrigsministerium henviser tíl international lov, som Rusland i groteskt omfang ignorerer under deres massemord på civile i Ukraine.

1
13. juni 2022 kl. 11:06

så når folk fra Rusland hacker løs i udlandet, er det ikke et problem og det kan russerne jo ikke gøre noget ved, men når det samme sker fra unavngivne/anonyme personer (som det jo altid er) - så er der krig.. SUK - de har fuldstændig tabt sutten. De kunne jo indgå i de aftaler der bruges imellem EU og USA - således at man kan opspare of arrestere IT kriminelle i de lande - hvis de vil være med. Kommer angrebene fra Ukrainerne - så har de jo selv startet den krig.