Rusland svinger igen bøde-hammeren over Google: Skal betale en kvart milliard

1 kommentar.  Hop til debatten
Rusland svinger igen bøde-hammeren over Google: Skal betale en kvart milliard
Rusland strammer skruen overfor udenlandske tech-virksomheder efter invasionen af Ukraine. Blandt andet har Google netop fået sin anden bøde på blot en uge. Illustration: Garry518/Bigstock.
Det er anden gang på mindre end en måned, at russiske myndigheder slår ned på den amerikanske tech-gigant.
28. juli kl. 09:54

Google skal betale en bøde på to milliarder rubler svarende til 249 millioner kroner til den russiske stat for at have misbrugt sin position på markedet for hosting af video-indhold.

Det skriver Reuters med henvisning til, at de russiske myndigheder for anden gang i denne måned har givet Google en bøde.

Den russiske konkurrencemyndigheder hævder, at Google har misbrugt sin dominerende position inden for video-hosting, men uddyber ifølge Reuters ikke mere specifikt, hvordan det er foregået.

Det er anden gang på meget kort tid, at Rusland lader bødehammeren falde over Google. Så sent som i sidste uge krævede den russiske myndighed for kommunikation, information og massemedier, Roskomnadzor, at Google skal betale et beløb svarende til 2,7 milliarder danske kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her er forseelsen, at Google ikke har fjernet det, man i Rusland opfatter som ulovligt indhold om invasionen af Ukraine.

Google oplyser til Reuters, at man er ved at undersøge, hvordan man vil forholde sig til den seneste bøde.


 

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
28. juli kl. 17:50

Gad vide hvorfor Google ikke trækker sig fuldstændigt ud af Rusland, blokerer app store så, der ikke kan downloade apps, fjerner russisk som sprog i Android og blokerer så allerede aktiverede telefoner fra Rusland ikke kan modtage opdateringer overhovedet.

Dertil en blokering og lukning af alle gmail konti fra Rusland osv.

Nå ja og ejer Google ikke også YouTube. . . Luk da af så ingen russere kan se YouTube.

Lad de russere sejle deres egen sø, de er jo gale.