Rusland raser mod Youtube-reklamer for 'ulovlige begivenheder'

Illustration: Garry518/Bigstock
Udmeldingen fra russiske myndigheder kommer dagen efter store protester i Rusland. Af Rusland betragtes Youtube-reklamerne som indblanding i statens nationale anliggender.

Russiske myndigheder er slemt utilfredse med Google, efter at organisationer har brugt reklamer på Youtube til at promovere protester mod den russiske regering.

Kritikken fra Rusland kommer dagen efter, at omkring 60.000 mennesker samledes i Moskva for at protestere og udtrykke deres utilfredshed med, at oppositionskandidater til bystyret i hovedstaden blev nægtet at stille op.

Det skriver Reuters.com.

Den russiske datamyndighed og vagthund Roskomnadsor kritiserer Google for ikke at tage ansvar for det potentielle indhold i reklameblokkene på Youtube-platformen.

Roskomnadsor betragter Googles manglende regulering af Youtube-reklamer med indhold, der reklamerer for såkaldte 'ulovlige begivenheder', som indblanding i statens nationale anliggender.

Skulle Google ikke indordne sig efter disse krav, vil den russiske myndighed svare igen med en efter eget udsagn 'passende reaktion'. Der følger ingen detaljer med i forhold til at definere, hvad en 'passende reaktion' kan indebære.

Rusland har gennem de seneste fem år indført love, der stiller krav til søgemaskiner om at slette visse resultater på nettet. Sidste år modtog Google en bøde på 51.000 kroner fra russiske myndigheder, efter at man ikke slettede specifikke søgeresultater.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere